Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 11-6-2008

 

 

 

 
Ο Ρέππας για τους πυρόπληκτους δήμους
Ύστερα από μια πρώτη καταγραφή των προβλημάτων στους πυρόπληκτους δήμους του Νομού Αρκαδίας που έγινε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αρκαδίας, Δημήτρη Π. Ρέππα, προκύπτει ότι μετά την έκτακτη οικονομική βοήθεια που δόθηκε τον πρώτο καιρό στους πυρόπληκτους δήμους για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, η Κυβέρνηση δεν προχώρησε, ως όφειλε, στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Αντίθετα η Κυβέρνηση, μέσω των απαντήσεων των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών, ισχυρίζεται ότι έχει διαθέσει διάφορα κονδύλια στους πυρόπληκτους δήμους για την αποκατάσταση των ζημιών και ότι εναπόκειται στους ίδιους τους δήμους να καθορίσουν την προτεραιότητα με την οποία τα κατ’ ιδίαν έργα θα εκτελεστούν.

Οι χρηματοδοτήσεις όμως, στις οποίες αναφέρονται οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί, αφορούν κατά κύριο λόγο το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ που ως γνωστό σχετίζεται με την αναπτυξιακή πολιτική και το οποίο έχει δρομολογηθεί πριν και πέραν των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του 2007. Εν ολίγοις, η Κυβέρνηση αφήνει τους πυρόπληκτους δήμους αβοήθητους να επιλέξουν μεταξύ της αποκατάστασης των ζημιών τους από τις πυρκαγιές και της αναπτυξιακής πολιτικής που είχε προγραμματισθεί άσχετα από τις πυρκαγιές. Ή ζημιές λοιπόν ή ανάπτυξη. Άλλα χρήματα δε διατίθενται, τη στιγμή που το ενεργητικό του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, γνωστού ως ταμείου «Μολυβιάτη», παραμένει αναξιοποίητο και μετατρέπεται «προς ασφάλισή του» σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι ότι στην Απάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην «πρόθεση» της να ζητήσει την επέμβαση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Τ. Α. Ε. Ε. ), ενώ αναγράφεται συγχρόνως ότι το εν λόγω Ταμείο (Τ. Α. Ε. Ε. ) καλύπτει μέρος μόνο της σχετικής δαπάνης. Η επιδότηση του Ταμείου (Τ. Α. Ε. Ε.) προϋποθέτει, δηλαδή, πρόγραμμα συγχρηματοδότησης από το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο δεν υπάρχει. Εκτός αυτού, το αίτημα προς το Ταμείο (Τ. Α. Ε. Ε.), δέκα μήνες μετά τις πυρκαγιές, δεν έχει ακόμη κατατεθεί, δεν μπορούμε επομένως να γνωρίζουμε την έκβασή του.

 

 

 
Η ΠΑΣΚΕ Αρκαδίας για την κατασκευή Χ.Δ.Β.Α. στη Μεγαλόπολη
Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά φέρεται ανακόλουθη σε αυτά που λέει και που πράττει.

Μιλά για καθαρό περιβάλλον, για την προστασία του και άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις ενώ στην ουσία αυτό που θέλει είναι να εξυπηρετήσει τους κουμπάρους τους φίλους και τους εργοδότες της.

Μιλά για διάλογο, για μέγιστη κοινωνική συναινέσει για μείζονα θέματα αλλά φέρεται σαν αποικιοκράτης.

Αυτή τη φορά διάλεξε την ΔΕΗ και την πολύπαθη περιοχή της Μεγαλόπολης για να εξυπηρέτησει τους βιομηχάνους και τα συμφέροντα τους. Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας του περιβάλλοντος διάλεξε η ΔΕΗ να προκυρηξει την κατασκευή Χ.Δ.Β.Α. στο ορυχείο της Θωκνείας στη Μεγαλόπολη σε μια έκταση περίπου 300 στερεμάτων.

Χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με την τοπική κοινωνία και τους φορείς σαν αποικιοκράτης δίνει χώρο στους ημέτερους για να εναποθέτουν τα απόβλητα τους.
Μέσω της ΔΕΗ η κυβέρνηση με το πανάκριβο (περίπου 7,5 εκ. ευρώ) αυτό έργο καταδικάζει την Μεγαλόπολη να γίνει η χαβούζα για τα βιομηχανικά και άλλα επικίνδυνα απόβλητα της Ελλάδας.

Καλούμε την κυβέρνηση και την ΔΕΗ να σταματήσει όλες της διαδικασίες για την δημιουργία του Χ.Δ.Β.Α. στο λεκανοπέδιο.

Η ΠΑΣΚΕ στρατεύεται μαζί με την τοπική κοινωνία, τους Δήμους της περιοχής, αλλά και με άλλους φορείς καθώς και με κινήσεις πολιτών στον αγώνα για να σταματήσουν τα σχεδία της Κυβέρνησης και της ΔΕΗ.

Από την γραμματεία της ΠΑΣΚΕ Αρκαδίας

 

 

 
Συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΚ Αρκαδίας
Η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΚ Αρκαδίας θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 12 - 6 - 2008 και ώρα 7 μ.μ στα γραφεία του Ε.Κ. Αρκαδίας, οδός Ελ. Βενιζέλου 39, στην Τρίπολη με θέματα Η.Δ:

Διοικητικός προγραμματισμός και οικονομικός απολογισμός
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ για την ακρίβεια
Λειτουργία Δ.Σ
Τρέχοντα

 

 

 
Ανακοίνωση ΚΟΑΤ
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ «ΤΡΙΠΟΛΗ»
Ουάσιγκτον & Δημητσάνης 1, Τρίπολη – Τ.Κ. 22 100,

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, λίγο πριν τελειώσει η κολυμβητική χρονιά, τον αθλητίατρο Κον ΒΕΚΙΑΡΗ ΙΩΑΝΝΗ που δύο χρόνια τώρα παρακολουθεί τους αθλητές του συλλόγου μας αφιλοκερδώς και μας δίνει τις συμβουλές του σε όποιο θέμα και αν χρειάστηκε κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα