Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 11-4-2008

 

 

 

 
Ομιλία ΓΓΠΠ για ΕΣΠΑ
Πνευματικό Κέντρο Δ. Τρίπολης, 11-4-08

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006

Διανύουμε το τελευταίο έτος εφαρμογής της Γ’ Προγραμματικής Περιόδου και κατ’ ακολουθία και αν δεν εδίδετο παράταση λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού, το τελευταίο έτος εφαρμογής του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000-2006.
Η συνολική Δημόσια Δαπάνη του Προγράμματος φθάνει στα 598,68 εκατ. Ευρώ, με αντίστοιχη Κοινοτική Συνδρομή 471,67 εκατ. Ευρώ και το συνολικό κόστος (με την ιδιωτική συμμετοχή) φθάνει στα 714,04 εκατ. Ευρώ.
Το Πρόγραμμα παρουσιάζει πολύ υψηλούς δείκτες εφαρμογής, σε οικονομικό και φυσικό αντικείμενο, αλλά και σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις.
Συγκεκριμένα: Περισσότερα...

 

 

 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα
Η Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης πραγματοποιεί συζήτηση για τις νέες Ευκαιρίες που δημιουργούνται από το Επιχειρησιακού Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ).

Η ννώση και η εμπειρία σας είναι πολύτιμες συνιστώσες για τη βελτίωση και εξειδίκευση των δράσεων στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2007 - 2013.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 14-4-08 και θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΑΝ II και των τοπικών φορέων ενώ θα μιλήσει και ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος. Δες πρόγραμμα >>>>

 

 

 
Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες, σπουδαστές και σπουδάστριες που ενίσχυσαν μαζικά την Πανσπουδαστική Κ.Σ. και την ανέδειξαν και πάλι σε τρίτη ισχυρή δύναμη στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Η σαφής άνοδος της ΠΚΣ περιέχει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Περικλείει και εκφράζει δυναμική ριζοσπαστικοποίησης των νεανικών συνειδήσεων. Η σημασία της μεγαλώνει καθώς αυτή επιτεύχθηκε σε δύσκολες συνθήκες γενικής επίθεσης κατά του ΚΚΕ και επικοινωνιακής πλημμυρίδας αποπροσανατολισμού από τα ΜΜΕ.

Το αποτέλεσμα των εκλογών αποδείχνει ότι οι επιδιώξεις της πλουτοκρατίας να μασκαρέψει το πολιτικό σύστημα για να ματαιώσει τη ριζοσπαστικοποίηση των αγωνιστικών διαθέσεων της νεολαίας στο χώρο των ΑΕΙ και ΤΕΙ συναντά ισχυρές αντιστάσεις, που θα δυναμώσουν.
Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι παραμένουν ισχυρές οι δυνάμεις που εκφράζουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παρότι σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ δεν εγκρίνουν την πολιτική τους. Η ανατροπή του συσχετισμού δύναμης στο χώρο των ΑΕΙ – ΤΕΙ μπορεί να γίνει μόνο με την ανασυγκρότηση του κινήματος, την ιδεολογική πολιτική αντεπίθεση στο κίνημα και στο μάθημα. Μόνο έτσι θα αποκαλύπτεται ο ρόλος αυτών των παρατάξεων, θα χτυπιούνται τα φαινόμενα της διαφθοράς και σήψης.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι απάντηση και στον βερμπαλισμό του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να καπηλευτεί τους αγώνες των φοιτητών και των σπουδαστών. Τα χαμηλά ποσοστά της παράταξης που υποστήριξε (παρότι είναι άθροισμα δυνάμεων) καταδεικνύουν την πλήρη αναντιστοιχία που έχουν τα λόγια του με την πραγματικότητα. Η δήθεν κινηματική του παρουσία ήταν μόνο τηλεοπτική. Η επιδίωξή του να στριμώξει τη σημερινή γενιά φοιτητών σπουδαστών σε στενά σχήματα της δεκαετίας του '60 χαρακτηρίζοντάς τη γενιά του άρθρου 16, συνάντησε έναν ηχηρό χλευασμό.

Η νέα γενιά, νέοι εργάτες, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, έχουν συμφέρον να παλέψουν μαζί με το λαό για τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες τους, για ριζικές αλλαγές, για να ανατρέψουν τον «ευρωμονόδρομο».

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, τους φίλους της Πανσπουδαστικής που συσπειρώθηκαν στα ψηφοδέλτιά της. Τους καλεί να συνεχίσουν με νέα δύναμη και θέληση τη δράση τους για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στις σχολές, για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού σπουδαστικού κινήματος.

 

 

 
Πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου
Α΄Εθνική, 29η αγωνιστική (Κ 13-4-08 19.00')
 
Ο.Φ.Η. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΒΕΡΟΙΑ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ  - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ.
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΛΑΡΙΣΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ



Δ΄Εθνική,
26η αγωνιστική (Κ 13-4-08 16.30')

Εν. Παν. Δόξα - Λεωνίδιο

Νεστάνη - Ακράτητος
ΑΕ Πλαταιών
- Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Παναργειακός
- Νέα Αρτάκη
Δόξα Μεγαλόπολης - Δάφνη Ερυθρών
Ολυμπιακός Λουτρακίου - Ένωση Μιδέας
Κρανίδι Ερμιόνης - Αίας Παραλίας Ασπροπύργου



Τοπικό,
Α' κατηγορία, 25η αγωνιστική

Πάρνων - Παναρκαδικός
Κορακοβούνιο - Ηρακλής
Αχιλλέας - Απόλλων
Ορχομενός - Ολυμπιακός
Βρασιές - Προοδευτική
Πανθυρεατικός - Φαλαισία
Παγγορτυνιακός - Μελιγού

 

Β' κατηγορία, 25η αγωνιστική

Μαντινειακός - Νικηταράς
Κάψια - Κανδήλα
Φορτούνα - Δόξα
Μ.Αλέξανδρος - ΚΟΡΥΘΙΟ
ΑΕΚ - 'Αρης
Ελαιοχώριο - Ελπίδα
Τεγέα Δημητσάνα

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 10/4/08 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

 

 
Αρκετές δοκιμές στο «οικογενειακό διπλό»
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (7 μ.μ.) και συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία του Αστέρα, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε μία απογευματινή προπόνηση που έγινε στο καινούργιο γήπεδο της ομάδας, στην οποία δόθηκε, από το προπονητικό τημ της, έμφαση στην τακτική εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα, ενώ δοκιμάστηκαν αρκετά σχήματα και συστήματα στο «οικογενειακό διπλό»

Αύριο το πρωί, εξ άλλου, θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της ομάδας με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να ανακοινώνει την εικοσάδα της αποστολής, που στη συνέχεια θα καταλύσει σε γνωστό ξενοδοχείο της Τρίπολης.

Δεύτερη ημέρα διάθεσης των εισιτηρίων σήμερα για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό και οι φίλαθλοι της ομάδας συνεχίζουν να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτησή τους. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, έδωσαν το παρόν και στην προπόνηση βοηθώντας ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα.

Η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό συνεχίζεται αύριο Σάββατο 12 Απριλίου 10.00-15.00 και την Κυριακή ημέρα του αγώνα από τις 13.00 μέχρι την ώρα έναρξης του παιχνιδιού.

Τέλος, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Τριπόλεως επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Αστέρα με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ Γιώργο Μποροβήλο και τους ποδοσφαιριστές Νίκο Λαζαρίδη, Πέτρο Κανακούδη, Γιώργο Αμπάρη, Μάουρο Μιλάνο, οι οποίοι υπέγραψαν αυτόγραφα, μοίρασαν αναμνηστικά της ομάδας και συζήτησαν με αρκετούς καθηγητές και μαθητές των δύο λυκείων.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα