Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 11-2-2008

 

 

 

 
Κοπή πίτας από το Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού τέλεσε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον Άγιο Πέτρο, στο Ξενοδοχείο Πάρνων, την Παρασκευή στις 18-01-2008 και ώρα 20:00 μ.μ. Ο Φορέας Διαχείρισης για πρώτη φορά από τη δημιουργία του πραγματοποιεί μια τέτοια εορταστική εκδήλωση.

Πλέον ο Φορέας εδώ και επτά μήνες έχει στελεχωθεί πλήρως με το προβλεπόμενο προσωπικό και έχει ξεκινήσει τη δυναμική του δραστηριότητα η οποία εκτυλίσσεται σε όλο το χώρο αρμοδιότητάς του. Ο Άγιος Πέτρος, η έδρα του Φορέα και η «καρδιά» του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα, επιλέχθηκε ως ο ιδανικός τόπος για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, δίνοντας έμφαση στην προβολή του όμορφου χωριού του Πάρνωνα και με επιδίωξη την αύξηση της επισκεψιμότητάς του.

 Παρευρίσκοντο στην όμορφη αυτή εκδήλωση ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, κ. Χατζηγιάνης Γεώργιος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Χρυσόμαλλης Χρήστος, ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Τατούλης Πέτρος, ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Μπαζίγος Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Λεωνιδίου κ. Τσιγκούνης Δημήτριος με τον Αντιδήμαρχο κ. Πήλιουρα Ηλία, ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας κ. Δαλιάνης Γεώργιος με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αρφάνη Γιάννη και του Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Παινέση Γρηγόρη και Καράγιωργα Δημήτρη, ο Διευθυντής Δασών Λακωνίας κ. Γιαννακόπουλος Κώστας, η Δασάρχης Σπάρτης κα. Σημάδη Παναγιώτα, ο τοπικός Πρόεδρος Αγίου Πέτρου κ. Λεόντιος Νίκος, o Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μπερέτσος Μαρίνης, ο Γεωπόνος κ. Μπακούρης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άστρους κ. Γκάβρος Δημήτρης και το προσωπικό του Φορέα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης «μονοπωλήσαν» οι συζητήσεις για την προστασία των οικοσυστημάτων του Οικολογικού Πάρκου με όρους και προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής με σεβασμό στη φύση.

Στόχοι όπως αειφόρος ανάπτυξη, προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, οικοανάπτυξη και ανάπτυξη του αγροτουρισμού αποτελούν τα αντικείμενα επιτυχημένων πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα. Ο Φορέας ευελπιστεί να συνεχίσει το γόνιμο έργο του βασισμένο πάντοτε στην ομοψυχία και υποστήριξη των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής ευθύνης του και έχοντας ως γνώμονα των αποφάσεων του την αρμονική συμβίωση των κατοίκων με τη φύση που τους περιβάλλει, την πρόοδο και την ευημερία τους.

 

 

 

 
Έλλειψη δασκάλων
Απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παπακωνσταντίνου

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παπακωνσταντίνου με θέμα την αντιμετώπιση της έλλειψης δασκάλων στο Δημοτικό Σχολείο Ελάτης του Νομού Κοζάνης, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

« Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία, την οποία μου δίνετε να αναφερθώ στις αντικειμενικές δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουμε στη διαχείριση του εκπαιδευτικού δυναμικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πράγματι, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας στο Νομό σας, σας λέει την αλήθεια. Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί διαθέσιμοι για να προσληφθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι. Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες. Προσελήφθησαν μέχρι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούσαν μέχρι για κάποιες ημέρες ή εβδομάδες ακόμα τη θητεία τους. Προσελήφθησαν απόφοιτοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους τον Σεπτέμβριο μήνα.

Δεν υπάρχει αδυναμία του Υπουργείου να διαχειριστεί την υπόθεση. Υπάρχει αντικειμενική δυσκολία. Αν έχετε να μας προτείνετε, έναν ή μία δασκάλα, ευχαρίστως αύριο να εξασφαλίσουμε την πίστωση, για να γίνει η πρόσληψη.

Αυτό, το οποίο κάνουμε ήδη στο Υπουργείο, είναι ότι συγκροτήσαμε μία επιτελική ομάδα εργασίας, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτό αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Όπως επίσης, ήδη δώσαμε δείγμα γραφής για τον έλεγχο των αποσπάσεων. Ακυρώσαμε, ανακαλέσαμε τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, από άλλους Οργανισμούς του Υπουργείου. Δεν το εφαρμόσαμε στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, διότι στους υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας, ο ένας στους τρεις είναι μόνιμος διοικητικός υπάλληλος και οι δύο στους τρεις είναι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί. Και σε αυτό το σημείο, θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι πάνω από δύο δεκαετίες, έχουν να προσληφθούν υπάλληλοι στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να αλλάξουμε τη διαδικασία και να υπάρχει ένας αυστηρότερος έλεγχος.

Τέλος, αυτά τα οποία λέει ο Πρωθυπουργός, τα εννοεί. Απόδειξη του γεγονότος, αποτελεί ο μεγάλος αριθμός προσλήψεων, οι οποίες έγιναν σε μόνιμο προσωπικό στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δύο χιλιάδες εκατόν εβδομήντα οκτώ (2178) εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν ως μόνιμοι και δεκάδες εξ αυτών, ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, όπως ήδη προανέφερα.

Σε ό, τι αφορά στη στροφή στην ελληνική περιφέρεια, την οποία υπαινίσεσθε στην ερώτησή σας, δείτε τα μεγέθη του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, τα οποία καλύπτουν το 80% των πόρων της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου και στρέφονται στην Περιφέρεια. Εμείς ελπίζουμε ο διοικητικός μηχανισμός της χώρας να είναι ικανός να απορροφήσει τους πόρους αυτούς, να πιάσουν αυτά τα χρήματα τόπο στην Ελληνική Περιφέρεια και να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της».

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για δημιουργία ΧΔΒΑ  στη Μεγαλόπολη
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στη Βουλή προς τους κ.κ. Υπουργούς Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων και Ανάπτυξης, ζητώντας διευκρινήσεις για την προγραμματισμένη από τη ΔΕΗ Α.Ε. δημιουργία ΧΔΒΑ στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης με σκοπό την απόθεση αμιαντοτσιμέντου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Αθήνα, 11. 02. 2008

ερώτηση
προς τους Υπουργούς
α) ΠΕ. ΧΩ. ΔΕ. & β) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω επανειλημμένως αναφερθεί, με Ερωτήσεις μου στη Βουλή, σε διάφορες δραστηριότητες της ΔΕΗ ΑΕ στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης που έρχονται σε προφανή αντίθεση με τους κανόνες της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας. Κατά κύριο λόγο, η Εταιρία δε συμμορφώνεται προς την υποχρέωση της να διαβουλεύεται και να συνδιαλέγεται με τους αντιπροσωπευτικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας, μολονότι οι αποφάσεις και δράσεις που η Εταιρία συνήθως λαμβάνει ερήμην των, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων της περιοχής και υπονομεύουν το ήδη επιβαρυμένο φυσικό περιβάλλον της.

Ήδη από τα τέλη του 2005, απασχολεί την τοπική κοινωνία του Δήμου Μεγαλόπολης η πρόθεση της ΔΕΗ ΑΕ να δημιουργήσει Χώρο Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στην περιοχή για την απόθεση του προκύπτοντος από τη δραστηριότητα της αμιαντοτσιμέντου. Λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα του αμιάντου και των προϊόντων του, είναι απολύτως δικαιολογημένη η ανησυχία και ο προβληματισμός των κατοίκων του Δήμου Μεγαλόπολης, δεδομένου ότι ο εν λόγω ΧΔΒΑ προβλέπεται να λειτουργήσει σε απόσταση αναπνοής από το Τοπικό Διαμέρισμα Θωκνίας και σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Μεγαλόπολης.

Πέραν των όποιων ενστάσεων των ειδικών για την ασυμβατότητα του αμιαντοτσιμέντου ως αποβλήτου με τη λειτουργία ενός ΧΔΒΑ, η ανησυχία και ο προβληματισμός των κατοίκων της περιοχής μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα από τότε που πληροφορήθηκαν ότι η Εταιρία προέβη σε συμπληρωματική αίτηση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τον υπερδιπλασιασμό της χωρητικότητας του υπό δημιουργία ΧΔΒΑ.

Δεδομένου ότι ο αρχικός σχεδιασμός της Εταιρίας για τη δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου και η σχετική με αυτόν αίτηση προέγκρισης περιβαλλοντικών όρων αφορούσε μια χωρητικότητα που αντιστοιχούσε στις αναμενόμενες να προκύψουν ποσότητες αμιαντοτσιμέντου από τους πύργους ψύξης των τοπικών ΑΗΣ,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1. Σε τι αποσκοπεί ο επιχειρούμενος υπερδιπλασιασμός της χωρητικότητας του υπό δημιουργία ΧΔΒΑ στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης;
2. Προτίθενται να παρέμβουν για να διευκρινιστεί η κατάσταση και να αποκατασταθεί η νομιμότητα;
3. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να επιτευχθούν οι ανωτέρω σκοποί για μια καλύτερη διαβίωση και να δοθεί επαρκής ενημέρωση στους κατοίκους της περιοχής;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ

 

 

 
Αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου
Α΄Εθνική, 20η αγωνιστική
 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Ο.Φ.Η.  1-1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-4
ΛΑΡΙΣΑ - Α.Ε.Κ.  1-0
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  2-2
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  4-1
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΡΗΣ  3-0
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.  1-1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ   1-0



Δ΄Εθνική,
18η αγωνιστική

Αίας Παραλίας Ασπροπύργου - Λεωνίδιο  0-2
Ένωση Μιδέας - Κρανίδι Ερμιόνης  0-4
Δάφνη Ερυθρών - Ολυμπιακός Λουτρακίου  διεκόπη
Νέα Αρτάκη - Λουκισίων ΑΟ  0-2
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Παναργειακός  0-0
Ακράτητος - ΑΕ Πλαταιών  4-0
Νεστάνη - Εν. Παν. Δόξα  0-3


Τοπικό,
Α' κατηγορία, 18η αγωνιστική

Αχιλλέας - Ορχομενός  0-0
Πανθυρεατικός - Μελιγού  0-1
Πάρνων - Ηρακλής  0-3 α.α.
Κορακοβούνιο - Φαλαισία  4-0
Παγγορτυνιακός - Απόλλων  2-0
Βρασιές - Παναρκαδικός  3-0
Ολυμπιακός - Προοδευτική  3-1



Β' κατηγορία,
18η αγωνιστική

Κανδήλα - Ελπίδα  0-1
Μ.Αλέξανδρος - Κάψια  4-2
Ελαιοχώριο - Νικηταράς  4-2
ΑΕΚ - ΚΟΡΥΘΙΟ  1-1
Μαντινειακός - Δόξα  3-1
Τεγέα - 'Αρης  2-1
Φορτούνα - Δημητσάνα  2-0

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

  

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ( 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ) 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΦΕ ΑΤΤΑΛΟΣ

-

ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΄΄ΑΜΙΛΛΑ 2000΄΄

81-35

  

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ( 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ) 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

78-65

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ

100-84

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΚΑΠ

72-80

  

Α΄ ΑΝΔΡΩΝ  8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

-

ΑΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ

57-54

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

-

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

59-83

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

-

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

62-63

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

-

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

69-63

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΑΝΑΒΟΛΗ

  

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (Α΄ ΟΜΙΛΟΣ) 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ

-

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

61-77

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

-

ΑΣ  ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ

67-57

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

-

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

61-64

 

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (Β΄ ΟΜΙΛΟΣ) 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΠΑΟΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

-

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ

50-56

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

59-14

ΓΣ ΧΩΡΑΣ

-

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

45-65

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

-

ΣΑΚ ΔΑΙΚΛΗΣ

79-68

  

Β.Φ. ΠΑΙΔΩΝ ( 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

51-55

 

Β.Φ. ΕΦΗΒΩΝ ( 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

44-73

  

ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ – Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

34-21

 

ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ – Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

32-44

  

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

25-17

 

Βαθμολογία >>>>

 

 

 
Νέα Αστέρα
«Όσα δε φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει μία στιγμή» υποστηρίζει ο θυμόσοφος λαός μας και κάτι παραπάνω γνωρίζει, αφού μία άτυχη φάση για την άμυνα του Αστέρα και αντίστοιχα μία τυχερή στην επίθεση για τον ΟΦΗ, έφερε την ισοπαλία 1-1 για τις δύο ομάδες στην Τρίπολη. Το κρίσιμο και παράλληλα σημαντικό δίλεπτο 69-70 ήταν το διάστημα που έγιναν οι κορυφαίες φάσεις του παιχνιδιού, που με λίγη τύχη θα μπορούσαν να είχαν γράψει διαφορετικά την ιστορία της αναμέτρησης. Στο 69ο λεπτό και μετά από μία σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα από τον Ρουμπάκη, η μπάλα «έσκασε» στο χόρτο και έδωσε την ευκαιρία στον Σφακιανάκη να κάνει ένα ανάποδο σουτ χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη δύναμη. Η μπάλα χτύπησε όμως στο πρόσωπο του Φυτανίδη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Αμπάρη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αστέρας βγήκε στην επίθεση με αξιώσεις και ο προωθημένος Κυριάκος μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στη συμβολή των δοκών. Η τύχη γύρισε και πάλι την πλάτη στις προσπάθειες των παικτών του Αστέρα και όλα τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία.

Ο Αστέρας είχε ανοίξει το σκορ στο 48ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Μασάντο από δεξιά, ο Φιλομένο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων νικώντας τον Τζόρβα. Αυτό ήταν το 8ο φετινό γκολ για τον Φιλομένο, που συνεχίζει να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού και μέχρι τη στιγμή της ισοφάρισης, ο Αστέρας ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις φάσεις μπροστά στην εστία των Κρητικών, αλλά τελικά αρκέστηκε στον έναν βαθμό της ισοπαλίας που μετά την ήττα του Αρη από τον ΠΑΟΚ, τον έφερε εκ νέου στην 4η θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήθελε τη νίκη για να εκμεταλλευτεί την ήττα του Αρη από τον ΠΑΟΚ και να μείνει μόνος του στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ παίρνοντας δύο βαθμούς διαφορά από τον επόμενο αντίπαλό του, Αρη, αλλά αυτό δεν επιτεύχθηκε.

Ο ΟΦΗ έχασε την πιο κλασσική ευκαιρία στο ξεκίνημα του αγώνα, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Γκέρμπερ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αμπάρη, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα έδειξε τα πολύ καλά αντανακλαστικά του παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 15ο λεπτό «βολίδα» του Ζεάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο πάνω από τα δοκάρια των Κρητικών, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το απευθείας χτύπημα φάουλ του Κυριάκου απέκρουσε σε κόρνερ ο Τζόρβας. Το ίδιο συνέβη και στο 54' ενώ δύο λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Τσέζαρεκ έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο πάνω από τα δοκάρια του ΟΦΗ.

Ο Αστέρας απείλησε δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο ακόμα, όταν στο 61' το απευθείας χτύπημα φάουλ από τον Ζεάν έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το δοκάρι του ΟΦΗ, ενώ στο 83' το δυνατό σουτ του Φιλομένο ο τερματοφύλακας των Κρητικών έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Ζολώτας που απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Γκέρμπερ στο 75ο λεπτό. Τα εισιτήρια ήταν 1.552 και οι εισπράξεις ήταν 6.395 ευρώ.
Αστέρας: Αμπάρης, Φυτανίδης, Ζεάν, Λαζαρίδης (77' Κανακούδης), Μασάντο, Ψωμάς, Κυριάκος, Παβόνι, Ροτζέριο, Ζαιρί (17' Τσέζαρεκ, 67' Καμπούροφ), Φιλομένο.
ΟΦΗ: Τζόρβας, Αρβανίτης, Πίτσος, Ίσα, Γκάγκουλα (46' Σφακιανάκης), Ρουμπάκης, Ν. Κουνενάκης, Πετρόπουλος, Γκέρμπερ, Πόποβιτς (82' Σταυρακάκης), Νουαφόρ (71' Σίμιτς)

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι

Γιώργος Παράσχος (προπονητής ΟΦΗ): Νομίζω πώς έγινε ένα καλό παιχνίδι με δύο μαχητικές ομάδες. Το σημερινό παιχνίδι το διέκρινε η δύναμη, το πάθος ενώ πάνω από όλα έγινε ανοιχτό παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη. Πιστεύω πώς παρά ότι οι καιρικές συνθήκες και το γήπεδο δεν ήταν πολύ καλό, η προσπάθεια των παικτών και των δύο ομάδων ήταν πολύ μεγάλη. Εμείς προσπαθήσαμε σε αυτή τη δύσκολη έδρα που διαθέτει ο Αστέρας να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς. Νομίζω πώς αυτό φάνηκε και στο δεύτερο ημίχρονο και από τη στιγμή που κάναμε την αλλαγή μας, όπου θελήσαμε να παίξουμε πιο επιθετικά παρά το γεγονός ότι ο άνεμος ήταν αντίθετος. Δεχτήκαμε ένα γκολ πολύ γρήγορα, ένα γκολ που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε και έτσι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Δεν τα παρατήσαμε, ισοφαρίσαμε και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Ήταν τελείως αδικαιολόγητη η ενέργεια του Γκέρμπερ να πιάσει από πίσω τον αντίπαλο στο χώρο του κέντρου και να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μείναμε με δέκα παίκτες και στο τέλος ήμασταν ικανοποιημένοι από το βαθμό της ισοπαλίας που πήραμε απέναντι σε αυτή την πολύ καλή ομάδα του Αστέρα»

Πάουλο Κάμπος (προπονητής Αστέρας): «Θέλω να ευχαριστήσω τους θεατές που ήρθαν στο γήπεδο και υποστήριξαν την ομάδα για ενενήντα λεπτά.
Δυστυχώς δεν ήταν το αποτέλεσμα που περιμέναμε και θέλαμε. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Προσπαθήσαμε σκληρά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα επί ενενήντα λεπτά. Για κάποιες άτυχες κινήσεις δεν καταφέραμε να πετύχουμε δεύτερο γκολ, ενώ δεχτήκαμε ένα τυχερό γκολ όπως και το πρώτο του Παναθηναϊκού. Πολύ τυχερό για τον ΟΦΗ, πολύ άτυχο για μας.

Δεν είναι καλό το αποτέλεσμα, αλλά είναι σημαντικό πώς με τον έναν βαθμό βρεθήκαμε και πάλι στην 4η θέση. Είναι σημαντικός ο βαθμός, γιατί ο συναγωνισμός μεταξύ των ομάδων είναι πολύ σκληρός και πολύ δύσκολος.
Θέλουμε να μαζέψουμε και άλλους βαθμούς, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του Κυριάκου στο ντεμπούτο του, ενώ έπαιξε για πρώτη φορά και ο Καμπούροφ.

Στο επόμενο παιχνίδι επιστρέφουν κάποιοι παίκτες στην ομάδα και αυτό ισορροπεί τη... μαύρη τρύπα των δύο βαθμών που χάθηκαν στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.
Έχουμε δύο παίκτες που πήγαν στο νοσοκομείο και αυτές είναι οι δύο πολύ κακές στιγμές στο παιχνίδι και την ομάδα. Ο Ζαιρί που χτύπησε στο ζυγωματικό και ο Τσέζαρεκ δέχτηκε αγκωνιά με αποτέλεσμα να σπάσουν τρία δόντια..
Τώρα κοιτάμε μπροστά, όπου έχουμε στην επόμενη αγωνιστική το σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρη. Πιστεύω πώς θα κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι ξανά και θα κυνηγήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη.

Φιλική εξάρα...

Επιστροφή στις προπονήσεις και στα φιλικά παιχνίδια για τον Αστέρα σήμερα, αφού όσοι αγωνίστηκαν χθες εναντίον του ΟΦΗ έκαναν προπόνηση, ενώ όσοι δεν αγωνίστηκαν, έπαιξαν σήμερα το μεσημέρι στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Νεστάνη, όπου ο Αστέρας κέρδισε με 6-1.

Ο Ιωάννου άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ στο 27' εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Κανακούδη από αριστερά, ενώ λίγο πριν τη λήξη του 45λεπτού ο Κανακούδης έστειλε με σουτ τη μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο νεοεισελθών Μαουρίτσιο με πλασέ από το ύψος του πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα μετά από σέντρα του Ζουντί, ενώ στο 55' ο Ιωάννου με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0, αφού με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων.

Στο 69' ο Λαδάκης έβγαλε μπαλιά-τρύπα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και ο Στρατάκης δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για τέταρτη φορά. Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από σέντρα του Κανακούδη, ο Ιωάννου με σουτ έκανε το 5-0 ολοκληρώνοντας το δικό του χατ-τρικ, ενώ στο 81' ο Ζουντί με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (6-1). Η Νεστάνη είχε μειώσει σε 5-1 με τον Θεοδωρακόπουλο το 77ο λεπτό.
Αστέρας: Μουκέας, Μασάρα, Μοσχογιάννης, Οφρυδόπουλος, Καρντόσο, Λαδάκης, Στρατάκης, Ζουντί, Κανακούδης, Ιωάννου, Καμπούροφ (46' Μαουρίτσιο).

Για αύριο Τρίτη, ο Πάουλο Κάμπος έχει δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές του ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για την Τετάρτη, όπου θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αρη.
Για αυτό το παιχνίδι δεν υπολογίζεται ο Λούσιο Φιλομένο, που έχει συμπληρώσει κάρτες και εναντίον του Αρη θα εκτίσει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας του.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα