Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 9-3-2008

 

 

 

 
Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 1-1 (1-0)
Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Αστέρα για μία ακόμα φορά στο φετινό πρωτάθλημα, αφού στο 87ο λεπτό ο Εργοτέλης ισοφάρισε με ανάποδο ψαλίδι του Ογκουνσότο στερώντας τη νίκη από τον Αστέρα στην έδρα του.

Στο χρόνο που υπολειπόταν, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να δημιουργήσουν τις φάσεις για ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα το τελικό 1-1 να μείνει ως τελικό σκορ.

Ο Αστέρας ωστόσο ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 6ο λεπτό της συνάντησης απείλησε για πρώτη φορά την εστία των φιλοξενουμένων. Σε αυτό το σημείο, ο Ζεάν Κάρλος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Φιλομένο έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από το τέρμα του Δασκαλάκη.

Στο 18' ήταν σειρά του Εργοτέλη να «απαντήσει» όταν μετά από φάουλ του Θεοδωρίδη από δεξιά, ο Μελισσάς έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το δοκάρι του Αστέρα. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δυνατό με πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όπου κάθε ομάδα ήθελε να κερδίσει το κέντρο.

Στο 29' ο Θεοδωρίδης απέφυγε με ντρίμπλες τους αμυντικούς του Αστέρα και με το δεξί σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς το αριστερό «παράθυρο» της εστίας του Γιώργου Αμπάρη.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα δείχνοντας τα εκπληκτικά του αντανακλαστικά απογειώθηκε κυριολεκτικά αποκρούοντας θεαματικά σε κόρνερ. Σίγουρα η απόκρουση του αγώνα και μία από τις καλύτερες στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Από εκείνο το σημείο του αγώνα και έπειτα, ο Αστέρας πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, βγήκε στην επίθεση με αξιώσεις κλείνοντας παράλληλα τον Εργοτέλη στα καρέ του. Στο 33' ο Τσέζαρεκ μπήκε στη μεγάλη περιοχή από δεξιά, γύρισε την μπάλα, αλλά την κεφαλιά του Φιλομένο από το σημείο του πέναλτι απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια ο Δασκαλάκης.

Ότι δεν έγινε σε αυτή τη φάση από τον Φιλομένο έγινε τρία λεπτά αργότερα, όταν μετά τον άψογο συνδυασμό Ζαιρί-Νταμόντε από αριστερά, ο τελευταίος τροφοδότησε τον Τσέζαρεκ, που με τη μία πάσαρε δεξιά του στον επερχόμενο Κανακούδη. Ο Μακεδόνας χαφ του Αστέρα με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Εργοτέλη σκοράροντας για πρώτη φορά σε παιχνίδι της Σούπερ Λίγκα, δίνοντας το σύνθημα για πανηγυρισμούς σε 3.500 φίλους της ομάδας, που γέμισαν το γήπεδο παρά την ιδιαιτερότητα της ημέρας.

Με αυτό το σκορ (1-0) πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με το δεύτερο ημίχρονο να προμηνύεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, καθώς θα γινόταν πιο επιθετικός στο παιχνίδι του ο Εργοτέλης.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Φραγκουλάκης μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Αμπάρη.
Στο 55' και μετά από φάουλ του Καρντόσο από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, αλλά η προβολή του Οφρυδόπουλου έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Εργοτέλη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ζαιρί έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Ο Εργοτέλης στη συνέχεια ρίσκαρε, με αλλαγές παικτών έγινε πιο επιθετικός στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας «όλα για όλα» για την ισοφάριση. Στο 59' και μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Φραγκουλάκη, ο Κεφαλούκος πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι της εστίας του Αστέρα.

Η επόμενη καλή φάση του Αστέρα ήταν στο 73' όταν μετά από σέντρα του Ζαιρί από δεξιά, ο Τσέζαρεκ έκανε το ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ζαιρί έκανε μία κούρσα 40 μέτρων, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο καλά τοποθετημένος Δασκαλάκης.

Αφού οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα που θα τους εξασφάλιζε τη νίκη, ήρθε στο 87' η ψυχρολουσία, όταν μετά από φάουλ του Μάθις από δεξιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και με ανάποδο ψαλίδι ο Ογκουνσότο διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο ένας βαθμός που κέρδισε ο Εργοτέλης στην Τρίπολη, αποτελεί το έναυσμα για να κάνει ότι καλύτερο μπορεί στις τελευταίες έξι αγωνιστικές που απομένουν για την διεκδίκηση της παραμονής.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Κάκος (Κέρκυρας).
Αστέρας: Αμπάρης, Κυριάκος (69' Λαδάκης), Ζεάν Κάρλος, Οφρυδόπουλος, Λαζαρίδης, Νταμόντε, Καρντόσο, Ζαιρί, Κανακούδης, Τσέζαρεκ (75' Καμπούροφ), Φιλομένο (86' Μοσχογιάννης).
Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Κορδονούρης (76' Κουτσιανικούλης), Χίμπλινγκερ, Μελισσάς, Τζούνιορ, Κεφαλούκος, Φραγκουλάκης, Θεοδωρίδης (59' Μάθις), Γιαλούσης, Βακουφτσής (67' Μπούντιμιρ), Ογκουνσότο.

Οι δηλώσεις μετά το παιχνίδι

Νικ. Καραγεωργίου (προπονητής Εργοτέλη): «Παίξαμε ένα σημαντικό αγώνα για μας, όπως βέβαια είναι όλα τα παιχνίδια στη συνέχεια. Κάποιοι τα χαρακτηρίζουν τελικούς. Πήραμε ένα βαθμό μέσα από μεγάλη προσπάθεια. Είναι σημαντικός, αλλά είναι πιο σημαντικός γιατί παίξαμε με μία ικανή ομάδα όπως είναι ο Αστέρας. Είναι πλέον γνωστό σε όλους μας. Με αυτό το βαθμό, η ψυχολογία μας κρατιέται σε υψηλά στάνταρντ για να μπορέσουμε να δώσουμε στη συνέχεια τη μάχη.

Ήταν ένα δυναμικό παιχνίδι, που κράτησε το ενδιαφέρον των ανθρώπων που ήρθαν να το δουν. Έγινε μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο από τους ποδοσφαιριστές μας, που καρποφόρησε στο 87' και καταφέρνοντας να πάρουμε τον ένα βαθμό βλέπουμε το μέλλον μας πιο αισιόδοξα. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στην ομάδα του Αστέρα, να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας»

Παν. Τζαναβάρας (προπονητής Αστέρα): «Σίγουρα ο τρόπος και ο χρόνος που χάθηκε η νίκη, μας κάνει να είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι. Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι βάζοντας την μπάλα κάτω παρά τον αντίθετο άνεμο, κάναμε το πρώτο γκολ και μετά ζήτησα από τους παίκτες μου να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ. Ξέρουμε ότι ο Εργοτέλης ήταν σε δύσκολη βαθμολογική θέση και θα ζητούσε την ισοφάριση. Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε για μας και παρά το γεγονός ότι ψηλώσαμε την ομάδα, αφού είδαμε πώς ο Εργοτέλης είχε περάσει ψηλούς παίκτες στην επίθεση ήρθε η ισοφάριση.

Δεν μπορώ να καταλάβω την κοιλιά που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Σίγουρα κάποιοι παίκτες έχουν τραβήξει πολλά παιχνίδια από την αρχή του πρωταθλήματος, προσπάθησα να φρεσκάρω την ομάδα με τις αλλαγές και να δώσω ύψος στην ομάδα, αλλά δυστυχώς ήρθε η ισοφάριση.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πια. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με καθημερινή δουλειά. Θα δουλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε, προσπαθώντας να παίξουμε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Συγχαρητήρια στον Εργοτέλη για την προσπάθειά του και εμείς θα δουλέψουμε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος»

Ρεπό την Καθαρά Δευτέρα

Ρεπό έδωσε στους ποδοσφαιριστές του ο Παναγιώτης Τζαναβάρας την Καθαρά Δευτέρα, με την επόμενη προπόνηση να προγραμματίζεται για την Τρίτη το μεσημέρι. Από εκείνη την ημέρα και μετά, θα ξεκινήσει ουσιαστικά και η προετοιμασία για το Σαββατιάτικο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ.

 

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα