Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 8-5-2008

 

 

 

 
Γεύσεις και μουσικές στα σοκάκια του Λεωνιδίου
Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Λεωνιδίου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα οργανώνουν μεγάλη εκδήλωση με επίκεντρο τη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και ειδικά την περίφημη τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου. Πρόκειται για διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Γεύσεις και μουσικές στα σοκάκια του Λεωνιδίου» που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαΐου στην παραδοσιακή κωμόπολη του Λεωνιδίου.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα βρίσκεται η μαγειρική τέχνη επαγγελματιών μαγείρων – σεφ από την Τυνησία, την Τουρκία, την Κύπρο και φυσικά την Ελλάδα, οι οποίοι, μαζί με τους βοηθούς τους, θα αναδείξουν με την δική τους ικανότητα και εμπειρία τη γαστρονομική απόλαυση ενός μοναδικού προϊόντος όπως είναι η τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου, μαγειρεύοντας φαγητά όλων των ειδών (αλμυρά, γλυκά, φούρνου, κατσαρόλας).

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα παρουσιαστεί έκθεση τοπικών προϊόντων (αγροτικών και άλλων), των τεσσάρων περιοχών Leader + Πελοποννήσου με κέντρα αναφοράς τα Καλάβρυτα Αχαΐας, τη Νεμέα Κορινθίας, τα Κρέστενα Ηλείας και το Λεωνίδιο. Πρόκειται για τέσσερις κωμοπόλεις της Πελοποννήσου με πλούσια κληρονομιά στον αγροτικό τομέα που επίμονα αναζητούν το ρόλο τους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η τοπική τσακώνικη μουσική παράδοση και οι τσακώνικοι χοροί θα προσφέρουν και φέτος άφθονο κέφι στους παρευρισκόμενους ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή ρουμανικού χορευτικού συγκροτήματος που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς Ρουμάνικους χορούς σε ένα ενδιαφέρον πάντρεμα διαφορετικών παραδοσιακών ακουσμάτων.

 

 

 
Ο Υφυπουργός Παιδείας στο 8ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ
Σημεία χαιρετισμού του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στο 8ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ-
Δηλώσεις Υφυπουργού μετά τη σύσκεψη με στελέχη της εκπαίδευσης του Νομού Χανίων

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα στο 8ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο που διοργάνωσε η ΟΛΜΕ, στα Χανιά.
Κατά το χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός, τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ο κ. Λυκουρέντζος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον προγραμματισμό του Υπουργείου για την κατασκευή 1233 νέων σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τα πρότυπα του «Έξυπνου Σχολείου», καθώς και στο έργο που υλοποιείται γύρω από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τα προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στα νέα διδακτικά πακέτα: Περισσότερα...

 

 

 
25η Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα- Τρίπολη
... ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους αγωνιστές της Ειρήνης να πάρουν μαζικά μέρος στην 25η Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 18 Μαΐου από τη γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη ΚΕΡΑΣΙΤΣΑ στην Τρίπολη.
Συμπληρώθηκαν φέτος 45 χρόνια από τη δολοφονία του Λαμπράκη και τα οράματά του παραμένουν ανεκπλήρωτα.
Βαδίζουμε στα βήματά του και διαδηλώνουμε: Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα