Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 8-1-2008

 

 

 

 
Κινητοποίηση του ΥΠΕΠΘ κατά τον προχθεσινό σεισμό στην Αρκαδία
O Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Παναγιώτη Παταργιά, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη σεισμόπληκτη περιοχή του Δήμου Λεωνιδίου και επισκέφθηκε τις σχολικές μονάδες της περιοχής. Αμέσως μετά προήδρευσε της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Λεωνιδίου.

Από την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008 έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008, 5 κλιμάκια του Ο.Σ.Κ. έχουν ελέγξει συνολικά 16 σχολικές μονάδες της περιοχής του Λεωνιδίου, του Τυρού και του δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην περιοχή του Άστρους.

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο έλεγχος κλιμακίου του ΟΣΚ σε δύο ακόμα σχολεία του νομού Αρκαδίας. Με εντολή του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, μηχανικοί του ΟΣΚ πραγματοποίησαν έλεγχο στατικότητας στο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης. Ακολούθως, έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καστρίου. Και στις δύο σχολικές μονάδες, δεν κατεγράφησαν ζημιές.

Ο Υφυπουργός σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. ανέφερε τα εξής: (7-1-08)

Υφυπουργός: Οι πρώτες εκτιμήσεις κατά την επίσκεψή μας στις σχολικές μονάδες του Λεωνιδίου δείχνουν ότι οι ζημιές δεν είναι σημαντικές. Παρόλα ταύτα θα περιμένουμε για 2 ώρες ακόμα περίπου την έκθεση των μηχανικών. Είναι πέντε τα συνεργεία τα οποία επισκέπτονται και τις σχολικές μονάδες των γειτονικών δήμων, του Δήμου Τυρού, της Βόρειας Κυνουρίας στην περιοχή του Άστρους και θα πάρουμε απόφαση κατόπιν της έκθεσης των τεχνικών συμβούλων μαζί με τον κ. Παταργιά. Ήθελα να σημειώσω ότι βρισκόμαστε σε συνεργασία με τον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης τον κ. Παυλόπουλο, τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων τον κ. Στυλιανίδη, είμαστε κοντά, παρακολουθούμε τα προβλήματα και σε συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο, εδώ, νομίζω ότι θα βρούμε την καλύτερη και την πλέον άμεση λύση αν υπάρξει ανάγκη σε ό,τι αφορά στα προβλήματα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δηλαδή εάν χρειαστεί να μην λειτουργήσουν κάποιες αίθουσες, αμέσως έχουμε τη δυνατότητα να τις αναπληρώσουμε με τον Ο.Σ.Κ και πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά.

Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ, άλλες σχολικές μονάδες σε άλλα σημεία, πέρα από την περιοχή της Κυνουρίας εδώ, στην Αρκαδία στην οποία είσαστε και Βουλευτής, έχουν αναφερθεί ότι υπήρξαν ζημιές ή ελέγχονται;

Υφυπουργός: Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορές για ζημιές όμως προληπτικά θα συνεχιστεί ο έλεγχος και σε άλλες περιοχές και στον Δήμο της Τρίπολης, αλλά και προς το νομό Λακωνίας. Όπου υπάρχουν σχολικές μονάδες και με μικρές φθορές και ζημιές και αυτές θα τις επισκεφθούν μηχανικοί του ΟΣΚ. Ήδη βρίσκονται εδώ περίπου είκοσι μηχανικοί του Οργανισμού οι οποίοι έχουν διατεθεί με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας να καλύψουν δύο νομούς οι οποίοι είναι οι άμεσα πληττόμενοι από τον πρωινό σεισμό.

Ακολούθως ο Υφυπουργός ανέφερε τα εξής:

Υφυπουργός: Στους μέχρι τώρα ελέγχους οι οποίοι καλύπτουν τα 2/3 των σχολείων των γειτονικών Δήμων με το Δήμο Λεωνιδίου και τις σχολικές μονάδες του Δήμου εδώ, προκύπτει ότι οι ζημιές δεν είναι σημαντικές πλην μιας περιπτώσεως, αυτής του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου Λεωνιδίου, όπου ένα από τα έξι κτίρια από τα οποία αποτελείται το συγκρότημα, το κτίριο της αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων και των γραφείων των καθηγητών, θα τεθεί εκτός λειτουργίας για να επισκευαστεί. Και με την ευκαιρία αυτή θα παραδώσουμε πολύ σύντομα στην τοπική κοινωνία του Λεωνιδίου, στη σπουδάζουσα νεολαία, ένα σύγχρονο διδακτήριο και βεβαίως μια πολύ καλύτερη αίθουσα, εξοπλισμένη και άρτια οργανωμένη για τις εκδηλώσεις τους και πολύ καλύτερα από πλευράς συνθηκών, γραφεία καθηγητών.

Δημοσιογράφος: Επομένως την Τρίτη οι μαθητές θα πάνε κανονικά στα μαθήματά τους;

Υφυπουργός: Την Τρίτη οι μαθητές θα πάνε κανονικά στα μαθήματά τους εκτός εάν υπάρξει περίπτωση από τους υπολειπόμενους ελέγχους να υπάρξει ανάγκη να μην λειτουργήσει ένα σχολείο. Πάντως προς το παρόν δεν προκύπτει τέτοια ανάγκη.

Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ ο κόσμος πρέπει να ανησυχεί σύμφωνα με την ενημέρωση που έχετε γενικότερα μιλώντας και από άλλους συναδέλφους σας;

Υφυπουργός: Όπως γνωρίζετε τον συντονισμό όλων των ενεργειών τον έχει ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Παυλόπουλος. Η πληροφόρηση η οποία μας παρέχει είναι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και επίσης ο κρατικός μηχανισμός είναι παρών όπου προκύπτει ανάγκη. Ευτυχώς οι ανάγκες όπως ήδη διαπιστώσαμε είναι μικρές και περιορισμένες. Επίσης συνεργείο του Οργανισμού για την Αντισεισμική Προστασία θα περιοδεύσει και στα γύρω χωριά του Δήμου Λεωνιδίου και νομίζω ότι αν και εκεί υπάρξει κάτι, άμεσα θα αντιμετωπιστεί. Πάντως είμαστε εδώ για παν ενδεχόμενο και είμαστε σε συνεργασία με τον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, την Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και νομίζω ότι όλα πηγαίνουν καλά.

 

 

 

 
Σεισμός στο Λεωνίδιο (6-1-08)
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε την Κυριακή 6-1-2008 στις 07:14 π.μ.  με επίκεντρο την περιοχή του Λεωνιδίου και συγκεκριμένα 150 χλμ. ΝΔ της Αθήνας και Ν του Λεωνιδίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις ο Εγκέλαδος είχε μεγάλο εστιακό βάθος, περίπου 85 Χμ, και γι' αυτό δεν προκάλεσε  ζημιές παρά μόνο ελάχιστες σε παλαιά κτίρια. Όμως προκάλεσε αναταραχή σε εκατομμύρια Έλληνες, αφού έγινε αισθητός σε όλη την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Μάλιστα τη σεισμική δόνηση κατάλαβαν και κάτοικοι στη νότια Ιταλία.

 

 

 

 
Συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη
Μετά τα συλλαλητήρια στις 7 Νοέμβρη, την απεργία και τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στις 12 Δεκέμβρη, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., με αιχμή την κοινωνική ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κλιμακώνουν τον αγώνα, διοργανώνουν περιφερειακά συλλαλητήρια στις 22 ΓΕΝΑΡΗ και προετοιμάζονται για απεργία.

Στην ανατολική Πελοπόννησο το συλλαλητήριο θα γίνει την ίδια μέρα στην Πλατεία της Μεγαλόπολης στις 7:00 το βράδυ.

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός αναμένει τις προτάσεις της νέας Υπουργού Απασχόλησης, λες και δεν γνωρίζει ποιες θα είναι. Δεν ξέρει ότι θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας του. Δεν άκουσε ότι 203 επιχειρήσεις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, κατέγραψαν μόνο το 9μηνο του 2007 κέρδη πάνω από 9 δις ευρώ την ίδια ώρα που το μεροκάματο δεν ξεπερνάει τα 30 Ευρώ.

Η Γραμματεία Αρκαδίας του Π.Α.ΜΕ. καλεί όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους ανέργους, τους μετανάστες, τους νέους και τις νέες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για να στείλουμε ισχυρό μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς του εκπροσώπους

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ ΩΡΑ 7:00 το βράδυ

στην ΠΛΑΤΕΙΑ της ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Π. Α. ΜΕ.

 

 

 

 
Εγγραφές ενηλίκων σε νέα προγράμματα εκπαίδευσης του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Αρκαδίας στις 14 Ιανουαρίου 2008 ημέρα Δευτέρα θα πραγματοποιήσει την έναρξη των ακόλουθων εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης:

1) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
2) ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
3) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

Περισσότερα...

 

 

 

 
Βιβλιοπαρουσίαση: Στους δρόμους του πεπρωμένου
Μεσοπόλεμος – Κατοχή – Εμφύλιος
Ιστορικό Μυθιστόρημα

Οι εκδόσεις Ιωλκός παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Χριστιάννας Λούπα «Στους δρόμους του πεπρωμένου», ένα έργο βασισμένο στο συνοπτικό ημερολόγιο ενός υπαρκτού προσώπου, της Αθηνάς Λαμπρινίδου-Φιλιππακοπούλου.

Μέσα από τις πλουσιότατες εμπειρίες της πρωταγωνίστριας, που έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής της σε μια άλλη Αθήνα, μη μεταλλαγμένη ακόμα σε τερατούπολη και σε μια Θεσσαλονίκη της οποίας η εβραϊκή κοινότητα δεν είχε ακόμα αφανιστεί από το Ολοκαύτωμα, παρακολουθεί ο αναγνώστης καρέ-καρέ την τραγική πορεία της Ιστορίας της Ελλάδας του 20ού αι., από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1920.

Στην τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα (1920-29), η Αθήνα μια πραγματική «διαμαντόπετρα στης Γης το δαχτυλίδι». Τα καλοκαίρια τα πεντακάθαρα νερά του Φαλήρου δροσίζουν τους Αθηναίους, τα πρώτα «μεικτά μπάνια» ανδρών και γυναικών κάνουν δειλά την εμφάνισή τους και η ειδυλλιακή Πάρνηθα φιλοξενεί οικογένειες κατασκηνωτών στην ολόδροση αγκαλιά της.

Στα χρόνια του ’30, ο αναγνώστης μεταφέρεται στην αρχοντική Θεσσαλονίκη. Απεργίες και ταραχές προλειαίνουν το έδαφος για το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Μια δικτατορία, όμοια με άλλες στην Ευρώπη, αλυσοδένει το νου, καίει βιβλία, αρνείται όμως να παραδώσει την Ελλάδα στον εχθρό.

Στη δεκαετία του 1940, ο κόσμος συνθλίβεται κάτω από την μπότα του πολέμου, εξαθλιωμένος από την ανέχεια της Κατοχής. Κι ενώ η μεταπολεμική Ευρώπη αρχίζει να κλείνει τις πληγές της, άνεμος τρόμου σαρώνει τη μικρή μας χώρα, καθώς ο μισαρός Εμφύλιος μαίνεται απ’ άκρη σ’ άκρη.

Η ηρωίδα του έργου, με ισχυρή προσωπικότητα και θέληση, προπορευόμενη της εποχής της, εργατική και ανοιχτόμυαλη, έχει την ευκαιρία να ζήσει μια ζωή συναρπαστική, μοναδική, αλλά και γλυκόπικρη τόσο στην ετοιμοθάνατη Ελλάδα όσο και στη μεταπολεμική Ευρώπη, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Λονδίνο, Γένοβα… Μια ζωή που οι πιο πολλοί Έλληνες δεν τολμούσαν καν να ονειρευτούν...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα