Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 8-1-2008

 

 

 

 

 
Ημέρα ξεκούρασης για τον Αστέρα
Ημέρα ξεκούρασης είναι η σημερινή για τον Αστέρα, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να έχουν την ευκαιρία να περάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να φορτίσουν τις… μπαταρίες εν όψει των προσεχών αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Στο μεταξύ, μεγάλη ακροαματικότητα παρουσίασε το παιχνίδι του Αστέρα με την ΑΕΚ, αφού βρέθηκε στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα με μέσο όρο 11,2% και 28,2% ενώ έφτασε μέχρι και το 13,6% και 32,4% αντίστοιχα.
Αυτό το ποσοστό μάλιστα σημειώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το παιχνίδι είχε πιο επιθετικό χαρακτήρα και υπολογίζεται πώς σε αυτό το διάστημα το παρακολούθησαν 1,3 εκατ. τηλεθεατές.

Ο πρώτος γύρος πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή, με τον Αστέρα να βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας και να διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με επτά τέρματα παθητικό.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Πάουλο Κάμπος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του πρώτου γύρου από μεγάλη αθλητική εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας, ενώ στην καλύτερη ενδεκάδα βρέθηκε ο Οράσιο Καρντόσο. Επίσης, ο Λούσιο Φιλομένο με επτά γκολ βρίσκεται στην 5η θέση των σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος.

Έντονη κινητοποίηση παρατηρείται από πλευράς διοίκησης στα μεταγραφικά θέματα και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της ομάδας.

Από την Τετάρτη το πρωί θα ξεκινήσει η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με την Λάρισα, ενώ για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί και δεύτερη προπόνηση.

Για τον αγώνα με τη Λάρισα, ο Πάουλο Κάμπος υπολογίζει κανονικά τον Φερνάντο Μασάντο που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής που τιμωρήθηκε και θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητικού τημ για τον Κυριακάτικο αγώνα.

Τέλος, την Κυριακή 11 π.μ. στο γήπεδο Δένδρων, η ομάδα νέων του Αστέρα θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Λάρισας στην έναρξη του δεύτερου γύρου.

 

 

 

 
Ο Γιώργος Μποροβήλος αντιπρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα (8-1-08)
Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκα ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου.

 

 

 

 
Αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου (7-1-08)
Α΄Εθνική, 15η αγωνιστική
 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Α.Ε.Κ.  2-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-2
Ο.Φ.Η. - ΑΡΗΣ  0-1
ΒΕΡΟΙΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  3-1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ   1-0
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-2
Π.Α.Ο.Κ. - ΛΑΡΙΣΑ  1-0
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  1-0

Δ΄Εθνική, 13η αγωνιστική

Λεωνίδιο-Ατρόμητος Χιλιομοδίου  2-0

Νέα Αρτάκη-Ακράτητος  0-1
Δάφνη Ερυθρών-Νεστάνη  1-1

Ένωση Μιδέας-ΑΕ Πλαταιών  4-0

Αίας Παραλίας Ασπροπύργου-Παναργειακός
  0-2
Κρανίδι Ερμιόνης-Λουκισίων ΑΟ  1-0

Ολυμπιακός Λουτρακίου-Δόξα Μεγαλόπολης  3-0



Τοπικό,
Α' κατηγορία, 13η αγωνιστική

Πανθυρεατικός - Παναρκαδικός  2-1
Μελιγού - Απόλλων  4-1
Ορχομενός - Βρασιές  1-6
Αχιλλέας - Φαλαισία  2-1
Πάρνων - Ολυμπιακός  0-3 α.α
Κορακοβούνιο - Προοδευτική  0-0
Παγγορτυνιακός - Ηρακλής  2-1

 

Β' κατηγορία, 13η αγωνιστική

Κάψια - Ελαιοχώριο  2-3
Μαντινειακός - Κανδήλα  1-2
Φορτούνα - Ελπίδα  0-2
Τεγέα - Νικηταράς  4-0
ΑΕΚ - Δόξα  2-1
'Αρης - ΚΟΡΥΘΙΟ  0-3 α.α
Μ.Αλέξανδρος - Δημητσάνα  1-0


Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης κλήθηκε σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ ΑΕΚ για παράβαση των άρθρων 1 επ, 5, 14, και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
 

 

 
Η νίκη και τα ρεκόρ του Αστέρα (7-1-08)
Ο Αστέρας ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο τη νέα χρονιά, ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρώτου γύρου κερδίζοντας την ΑΕΚ με 2-1 αποδεικνύοντας πώς μόνο τυχαία δε βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς.

Ο Αστέρας Τρίπολης τερμάτισε ψηλότερα στον πρώτο γύρο από οποιοδήποτε νεοφώτιστο στην ιστορία της Α' Εθνικής! Το ρεκόρ το είχε ο Αθηναϊκός από τη σεζόν 1990-1991, όταν το τέλος του πρώτου γύρου τον είχε βρει στην 5η θέση!

Παράλληλα, ο Αστέρας έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας νεοφώτιστη ομάδα κέρδισε τις κατά τεκμήριο τρεις κορυφαίες ελληνικές ομάδες, κατά σειρά τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Στον αγώνα με την ΑΕΚ μάλιστα έγινε ρεκόρ εισιτηρίων σε εντός έδρας παιχνίδι του Αστέρα, αφού κόπηκαν συνολικά 4.167.

Το σκορ άνοιξε στο 49ο λεπτό ο Λούσιο Φιλομένο με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αφού ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της ΑΕΚ Μορέτο δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα που του έφυγε μέσα από τα χέρια.

Στο 68' ήρθε το δεύτερο τέρμα του Αστέρα, όταν ο Τσέζαρεκ έβγαλε μπαλιά στον κενό χώρο προς τον Ζεάν, που μπήκε στη μεγάλη περιοχή της «Ένωσης» και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μορέτο, δίνοντας ταυτόχρονα το σύνθημα για νέους πανηγυρισμούς στο γεμάτο ασφυκτικά γήπεδο του Αστέρα.

Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, Ισμαέλ Μπλάνκο μείωσε σε 2-1 στο 77' με τεχνική κεφαλιά σκοράροντας για ένατη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το πρώτο που δέχθηκε ο Αμπάρης στην Τρίπολη μετά από επτά παιχνίδια απαραβίαστης εστίας και το δεύτερο που δέχεται ο Αστέρας μετά τον αγώνα της πρεμιέρας στη Λάρισα στις 2 Σεπτεμβρίου!

Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 15ο λεπτό όταν μετά από σέντρα-σουτ του Ζούλιο Σέζαρ από τα αριστερά, η μπάλα έφυγε παράλληλα από την εστία του Αστέρα χωρίς να προλάβει ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ο Αστέρας απάντησε στη δημιουργία καλών φάσεων, όταν στο 20' το δυνατό σουτ του Ζεάν απομάκρυνε ο Τόζερ. Έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σούταρε με δύναμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Μορέτο απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Φυτανίδης σουτάρει από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα γκέλαρε ξεγελώντας τον Μορέτο, όμως ευτυχώς για τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της ΑΕΚ, αυτή βρήκε στο στήθος του και στη συνέχεια οι συμπαίκτες του την απομάκρυναν...

Ο Αστέρας ξεκίνησε πιο δυνατά στο β' ημίχρονο και η πρώτη καλή φάση μπροστά στα καρέ της ΑΕΚ δημιουργήθηκε στο 47' όταν μετά από φάουλ του Καρντόσο από τα δεξιά, κεφαλιά του Λαζαρίδη, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Μορέτο.
Ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Αστέρα σε αυτή τη φάση έγινε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Φιλόμενο από την κάθετη πάσα του Καρντόσο ξέφυγε από τον Ζεράλντο Αλβες στο ύψος της σέντρας έφυγε στην κόντρα και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ με το αριστερό -έχοντας μπροστά του τον Αρουαμπαρένα- ο Μορέτο δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε κάτω από το σώμα του, και κατέληξε στα δίχτυα του (1-0)!

Στο 65' η ΑΕΚ βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση, Ριβάλντο και Λαγός άλλαξαν τη μπάλα, ο Ζούλιο Σέζαρ που ήταν ο τελικός αποδέκτης στριφογύρισε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρη...

Στο 68' ο Ζεάν από την κάθετη πάσα του Τσέζαρεκ έφυγε στην κόντρα, Δέλλας και Ράμος δεν τον πρόλαβαν και ο Βραζιλιάνος άσος του Αστέρα Τρίπολης μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Μορέτο ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ (2-0)!
Η ΑΕΚ μείωσε στο 77ο λεπτό όταν ο Μανού έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπλάνκο με κεφαλιά "ψαράκι" από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Αμπάρη και έβαλε την ΑΕΚ ξανά στο παιχνίδι (2-1)!

Η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού δημιουργήθηκε στο 80' όταν ο Ριβάλντο έβγαλε σε θέση βολής στο ύψος του πέναλτι τον Λυμπερόπουλο, ο τελευταίος έκανε το σουτ, όμως ο Λαζαρίδης ως «από μηχανής Θεός» έβαλε την τελευταία στιγμή το πόδι του παραχωρώντας κόρνερ!

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)

Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Λαζαρίδης, Ψωμάς, Οφρυδόπουλος, Φυτανίδης, Μασάρα (89' Κανακούδης), Καρντόσο, Ζεάν, Ροτζέριο (81' Λαδάκης), Ζαϊρί (60' Τσέζαρεκ), Φιλομένο
ΑΕΚ: Μορέτο, Ράμος, Αρουαμπαρένα (51' Λαγός), Δέλλας, Ζεράλντο Αλβες, Καφές, Τόζερ (59' Μπλάνκο), Μαντούκα (70' Μανού), Σέζαρ, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος

 

 

 

 
Η πρώτη διεθνής νίκη των παίδων του Αστέρα (6-1-08)
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των «μικρών τμημάτων» του Αστέρα στο μεγάλο τουρνουά των Αθηνών που διοργάνωσε ο Κένταυρος και συμμετείχαν ομάδες με ιστορία στο ποδόσφαιρο όπως η Αρσεναλ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος και φυσικά ο «οικοδεσπότης» Κένταυρος.

Οι παίδες πέτυχαν την πρώτη τους διεθνή νίκη κερδίζοντας με 2-0 την Αρσεναλ, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με τη νίκη αυτή, οι παίδες τερμάτισαν στη 2η θέση του σχετικού πίνακα.

Στα πλαίσια του ίδιου τουρνουά, οι παμπαίδες μετά από ένα ισόπαλο αποτέλεσμα 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, κέρδισαν 3-1 την ΑΕΚ στη διαδικασία των πέναλτι, με το νεαρό τερματοφύλακα Τσούκα να αποκρούει σε δύο πέναλτι! Έτσι, η ομάδα παμπαίδων του Αστέρα τερμάτισε στην 5η θέση στην αντίστοιχη κατηγορία.

Δεν τα πήγε το ίδιο καλά η ομάδα των Junior, που ηττήθηκε 6-0 από την αντίστοιχη ομάδα του Πανιωνίου καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην τελική βαθμολογία του τουρνουά.

Το σημαντικό βέβαια είναι ότι μέσα από αυτούς τους αγώνες, οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Αστέρα -που αποτελούν «την επόμενη ημέρα» του συλλόγου- κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες παίζοντας με ομάδες που δουλεύουν χρόνια τα τμήματα υποδομής, ενώ παράλληλα έδειξαν πώς διαθέτουν το ταλέντο και τα προσόντα για κάτι καλύτερο εφόσον συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις προπονήσεις και στο μέλλον.

 

 

 

 
Επιστροφή στις νίκες (5-1-08)
Με νίκη της ομάδας νέων του Αστέρα με 1-0 άνοιξε η αυλαία των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ και παράλληλα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το 2008.
Παρά το τσουχτερό κρύο, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και χάρισαν αρκετές όμορφες στιγμές στους φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Το τέρμα που έκρινε τον αγώνα και σήμανε την επιστροφή της ομάδας νέων του Αστέρα στις νίκες πέτυχε με δυνατό σουτ ο Τσουκάνι στο 15ο λεπτό.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Βάλλης.
Αστέρας: Συμεωνίδης, Ζίου, Πριόβολος, Αναγνωστόπουλος, Τροίρης, Βλαχοκυριάκος, Πετρόπουλος, Ζιούλης, Αποστολίδης, Καλί, Τσουκάνι.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μπαρμπούδης, Τρίψας, Ανδρίκος, Καλαμιώτης, Βάσος, Μουστάκης, Πάνος, Τόφας, Ντιουφ, Παυλής.

 

 

 

 
Πρώτη νίκη για τους παίδες (4-1-08)
Πρώτη νίκη στο τουρνουά για την ομάδα παίδων του Αστέρα, που κέρδισε τον «οικοδεσπότη» Κένταυρο με 4-2 αποδεικνύοντας πώς υπάρχει το ταλέντο στις τάξεις της ομάδας και τη θέληση για διάκριση.

Με τη συμμετοχή σε αυτό το ισχυρό τουρνουά των Αθηνών, αποδείχθηκε πώς ο Αστέρας δεν κοιτάζει μόνο τη βιτρίνα της ανδρικής ομάδας και την πορεία της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, αλλά πώς ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα ακαδημιών του συλλόγου.

Οι παίδες του Αστέρα παίζουν το απόγευμα του Σαββάτου (7 μ.μ.) με την Αρσενάλ για την πρώτη θέση, ενώ οι παμπαίδες και οι Junior θα παίξουν για 5η-6η θέση περιμένοντας τους ανιτιπάλους τους.

Στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλα παρόμοια τουρνουά ποδοσφαίρου, προκειμένου τα «φυντάνια» του Αστέρα να να κερδίσουν σημαντικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε αυτές τις διοργανώσεις.

Κέρδισαν εμπειρίες και παραστάσεις (3-1-08)

Με κέρδος τις πολύ καλές εμπειρίες και τις αγωνιστικές παραστάσεις ξεκίνησε το τουρνουά ακαδημιών του Κένταυρου Αθηνών, όπου συμμετέχουν οι ομάδες παίδων, παμπαίδων και Junior του Αστέρα Τρίπολης.

Γενικότερα, η αποστολή του Αστέρα παρουσίασε μία άψογη συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του τουρνουά και όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες του τουρνουά είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για τα νεαρά φυντάνια της ομάδας.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν το ζητούμενο από την πλευρά του Αστέρα σε αυτό το τουρνουά, καθώς αυτό που ενδιέφερε και ήταν το σημαντικότερο στοιχείο από όλα ήταν η εμπειρία που αποκτήθηκε μέσα από τη συμμετοχή σε υψηλού επιπέδου αγώνες όπως σε αυτό το τουρνουά.

Η συμμετοχή άλλωστε μεγάλων ομάδων όπως της Αρσεναλ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Πανιωνίου, αλλά και του «οικοδεσπότη» Κένταυρου πιστοποιούν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο του τουρνουά . Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας είχαν ως εξής:
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-5 (Junior)
Κένταυρος-Αστέρας Τρίπολης 1-0(παμπαίδες)
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-8(παίδες)
Την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου στις 1.30 μ.μ. οι παίδες του Αστέρα Τρίπολης θα αντιμετωπίσουν τον Κένταυρο Αθηνών.

Οι ακαδημίες του Αστέρα σε τουρνουά των Αθηνών (2-1-08)

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Αστέρα Τρίπολης με τους μεγαλύτερους συλλόγους και ακαδημίες ποδοσφαίρου, συμμετέχει στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Κένταυρος Αθηνών από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, με σκοπό τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων στα επίπεδα αγωνιστικών τμημάτων με τα αντίστοιχα τμήματα υποδομής της Αρσεναλ, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και του Κένταυρου.
Τα τμήματα που θα λάβουν μέρος είναι το παιδικό, οι παμπαίδες και η ηλικία των junior. Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου
11.30 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (Junior)
12.30 Κένταυρος-Αστέρας Τρίπολης (παμπαίδες)
13.30 Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος (παίδες)
18.00 Αστέρας Τρίπολης-Κένταυρος (junior)
19.00 Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναικός (παμπαίδες)

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου
13.30 Αστέρας Τρίπολης-Κένταυρος (παίδες)

Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα ανακοινωθεί κατά την επιστροφή των ομάδων το βράδι της Πέμπτης και θα εξαρτηθεί από τη θέση που θα καταλάβουν οι ομάδες μας στα παιχνίδια της Πέμπτης. Θα υπάρξουν τα παιχνίδια για τις κατηγορίες junior, παμπαίδων, ενώ στις 7 μ.μ. οι παίδες του Αστέρα θα αντιμετωπίσουν την αντίστοιχη ομάδα της Αρσεναλ.

Την αποστολή θα συνοδεύουν ο γραμματέας των ακαδημιών Παναγιώτης Ρουμελιώτης και οι προπονητές Κώστας Μπεντεβής, Θανάσης Παπαζαφειρόπουλος και Κώστας Σαλαπάτας.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα