Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 7-5-2008

 

 

 

 
Απάντηση για το δρόμο Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία
Μετά από Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Ρέππας Δημήτριος προς τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ στις 10 Απριλίου του 2008, δόθηκε η κάτωθι Απάντηση:

"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΌΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 182
101 78 Αθήνα

Αθήνα 2.5.2008
 
Προς τη
Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
τμήμα Ερωτήσεων

ΘΕΜΑ: Ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού «Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία»
ΣΧΕΤ.: Η Ερώτηση 10197/10.4.2008 που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Ρέππας
ΚΟΙΝ.: Βουλευτή κ. Δημήτρη Ρέππα

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Ερώτησης και σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων Υπηρεσιών, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Σχετικά με τη μελέτη της Παράκαμψης Λαγκαδίων, έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση της από το Γ' ΚΠΣ με το ποσό των 3.000.000 € και προωθούνται οι σχετικές διαδικασίες για την προκήρυξη της ανάθεσης της μελέτης,
2. Όσον αφορά την αποκατάσταση της καθίζησης του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού «Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχ. Ολυμπία» στη θέση «Μούσγα» του Δήμου Τροπαίων, είναι αρμοδιότητος της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία όπως μας έχει πληροφορήσει, έχει ολοκληρώσει το 85% της βελτίωσης και συντήρησης του άξονα «Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία».

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Θ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ"

 

 

 

 
Οι Iron Butterfly στην Τρίπολη
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 91.5 FM ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
τους IRON BUTTERFLY, ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ 60’ςΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΙΟΥ ’08.

Οι Iron Butterfly, με αρκετά άλμπουμ στο ενεργητικό τους και πολλές αλλαγές στα μέλη τους, αλλά με πάντα σταθερό τους πυρήνα, την rhythm section, δηλαδή τον ντράμερ Ron Bushy και τον μπασίστα Lee Dorman, έχουν κατορθώσει να υφίστανται ως ενεργή μπάντα μέχρι σήμερα, 40 και πλέον χρόνια από την ίδρυσή τους, ενώ έχουν καταφέρει να πουλήσουν αρκετά εκατομμύρια δίσκους. Αυτήν την περίοδο δουλεύουν πάνω σε καινούριο υλικό για την ηχογράφηση ενός άλμπουμ, ενώ παράλληλα περιοδεύουν ανά τον κόσμο, όπου εμφανίζονται ζωντανά να ερμηνεύουν όλες τις κλασσικές επιτυχίες τους, απευθυνόμενοι τόσο σε παλιούς όσο και σε νέους οπαδούς. Σε κάθε τους εμφάνιση, η υποδοχή του κόσμου είναι πραγματικά συγκινητική και ιδιαίτερα ζεστή.

Στα πλαίσια λοιπόν της μικρής περιοδείας που θα πραγματοποιήσουν τον Μάιο στην Ελλάδα, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι επισκέπτονται την πατρίδα μας για πρώτη φορά, οι θρυλικοί Iron Butterfly επέλεξαν να ξεκινήσουν από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από την πόλη της Τρίπολης. Η Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης (91.5 FM) ανοίγει πραγματικά τις πόρτες της στους «ροκ κολοσσούς» Iron Butterfly, και σας περιμένει όλους, την Δευτέρα 19 Μαΐου, λίγο μετά τις 9 το βράδι, στο Εν Χορδαίς (Πλατεία Άρεως), για μία βραδιά γεμάτη έντονες ροκ συγκινησιακές φορτίσεις. Την βραδιά θα ανοίξουν οι «δικοί μας» Τριπολίτες Φυγόκεντρος Blues Band.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ : 2710 242400
Αξίζει να αναφέρουμε το υπόλοιπο πρόγραμμα των Iron Butterfly στην Ελλάδα.
20 Μαΐου – Αγρίνιο, 23 Μαΐου – Θεσσαλονίκη, 24 και 25 Μαΐου – Αθήνα.

 

 

 
Το ΠΑΜΕ για την επιμόρφωση των εκπ/κών
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ...

Καθώς ο πολύποδας των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων απλώνεται στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, τα πλοκάμια του τυλίγουν και τον καθοριστικό τομέα της ανύπαρκτης μέχρι τώρα επιμόρφωσης, με τον προγραμματισμό του ΥΠΕΠΘ για επιμορφωτικές δράσεις περιόδου 2009-2015 και μέσα από την περιβόητη διαβούλευση με συνδικάτα και εκπαιδευτικούς.
Πιο ειδικά σχετικά με το θέμα επισημαίνουμε ότι: Περισσότερα...

 

 

 
14ο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας
Σημαντικές μάχες, στον πόλεμο κατά του καρκίνου, κερδίζει καθημερινά η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με αποτέλεσμα η θνησιμότητα από την ασθένεια να μειώνεται στις αναπτυγμένες χώρες και μάλιστα με αυξανόμενο ρυθμό τα τελευταία χρόνια.

Το 2002 η θνησιμότητα από καρκίνο στις ΗΠΑ, μειώθηκε κατά 2,1% , ποσοστό διπλάσιο από τη μείωση που είχε παρατηρηθεί από το 1993 μέχρι το 2003, που ήταν 1,2% ετησίως. Η μείωση αυτή οφείλεται στις προόδους που υπήρξαν στην έρευνα για τον καρκίνο, στις πολιτικές πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και στις νέες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες (νέα φάρμακα χημειοθεραπείας και νέες στοχευμένες θεραπείες). Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα