Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 6-5-2008

 

 

 

 

 
Οι «Δρόμοι του Παυσανία»... στον ΟΟΣΑ
ΠΡΟΤΥΠΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΛΕΓΗ, ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Οι «Δρόμοι του Παυσανία» – το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού που έχει εκπονήσει η Αγροτουριστική για την Περιφέρεια Πελοποννήσου – επελέγη μεταξύ αντίστοιχων μελετών από την υπόλοιπη Ευρώπη, και παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην 81η σύνοδο της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ, που συνήλθε στο Παρίσι, με θέμα: «Καθοδηγώντας την τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής των πολιτιστικών πόρων της».

Το ελληνικό Πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασαν η κυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου και στελέχη του μελετητικού τμήματος της Αγροτουριστικής, προβλέπει τη δημιουργία θεματικών διαδρομών που αναδεικνύουν τα φυσικά πλεονεκτήματα και την πολιτιστική κληρονομιά της Κεντρικής Πελοποννήσου, με στόχο μια τουριστική ανάπτυξη που να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, τη ζωντανή παράδοση και την ιστορία της περιοχής. Το όλο σχέδιο κρίθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού ότι αποτελεί πρότυπο και για τις άλλες χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, ως ένα σύγχρονο εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης με βάση τους πολιτιστικούς πόρους.

Ανάλογη πρωτοβουλία συμμετοχής είχαν εκδηλώσει πολλές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Σλοβακία κ.α. Οι «Δρόμοι του Παυσανία» ήταν η μοναδική μελέτη που επελέγη από τον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο και μεταξύ των τριών που προκρίθηκαν για να παρουσιαστούν στην Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Τουρκία, Μεξικό).

Η παρουσίαση του ελληνικού Προγράμματος από την Αγροτουριστική περιελάμβανε:
• Ανάλυση της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος μέσω των πολιτιστικών πόρων.
• Περίληψη των προβλεπόμενων υποστηρικτικών δράσεων.
• Διάγνωση των βασικών παραγόντων που καθορίζουν πώς η συγκεκριμένη περιοχή θα γίνει ελκυστικός προορισμός τόσο για τουρίστες όσο και για επενδυτές.

 

 

 

 
Για να μην ξαναγυρίσει ο εφιάλτης των πυρκαγιών
ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ
Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός

Η μεγάλη καταστροφή στο Μαίναλο και τον Πάρνωνα πριν λίγα χρόνια δεν μας έκανε σοφότερους, όπως έδειξαν οι μεγαλύτερες περσινές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Παρά τις πολλές και μεγάλες υποσχέσεις πολύ λίγα έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την ανακούφιση των πυρόπληκτων κατοίκων και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στην γραφειοκρατία αλλά κυρίως είναι πολιτικές. Κατά πρώτο λόγο ανήκουν στην κυβέρνηση, αλλά και σε αυτούς που έχουν διαμορφώσει το νομοθετικό πλαίσιο.

Επισημαίνουμε: την προσπάθεια αλλαγής του άρθρου 24 του συντάγματος, την αποδιοργάνωση των δασικών υπηρεσιών, την εγκατάλειψη των δασικών καλλιεργειών και υλοτομίας. Εξ άλλου, η ερήμωση των ορεινών χωριών οδήγησε στην εγκατάλειψη των αγροτικών καλλιεργειών που είναι εκ των πραγμάτων πυροσβεστικές ζώνες. Και βέβαια οι κάτοικοι και οι δασεργάτες είναι ιδανικοί πυροσβέστες με γνώση του χώρου και των συνθηκών.

Οι κλιματικές αλλαγές, γεγονός αναμφισβήτητο πλέον, αυξάνουν τους κινδύνους και την ανάγκη λήψης μέτρων. Η φετινή άνοιξη με τις βροχές και τη ζέστη ευνόησε την ανάπτυξη των χόρτων που είναι εύφλεκτα και διευκολύνουν την επέκταση των πυρκαγιών. Αυτό άλλωστε δείχνει και η περσινή εμπειρία.

Μετά από αυτά, το ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Πρώτα από όλα να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις θεσμικές και οικονο-μικές που δόθηκαν μετά τις περσινές πυρκαγιές. Να σταματήσουν οι αποχαρακτηρισμοί δασών και δασικών εκτάσεων, οι οποίοι εξυπηρετούν ημέτερους, μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την άναρχη δόμηση. Να στελεχωθούν οι δασικές υπηρεσίες και να αλλάξουν οι δασοκτόνοι νόμοι ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Να προχωρήσει η θεσμοθέτηση των έτοιμων σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων για Μαίναλο και Πάρνωνα – υγρότοπο Μουστού. Να προχωρήσουν οι υλοτομίες και οι δασικές καλλιέργειες που λειτουργούν προστατευτικά για το δάσος. Να γίνει επιτέλους ενιαίος φορέας δασοπυρόσβεσης. Να προσληφθούν άμεσα οι δασοπυροσβέστες.

Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να διεκδι-κήσουν τα πιο πάνω αιτήματα και να πάρουν άμεσα μέτρα για την προστασία των χωριών και των κατοίκων. Τα σχέδια που σε πολλές περιπτώσεις υπάρ-χουν παραμένουν στα χαρτιά και δεν προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Η οργάνωση εθελοντικών ομάδων και η αξιοποίηση τους είναι απαραίτητη όπως έδειξε η εμπειρία των τελευταίων χρόνων.

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για προβλήματα Δ. Γόρτυνος
Μετά την καταγραφή των προβλημάτων στον Δήμο Γόρτυνος, ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε Ερώτηση προς τους κ. κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας & Οικονομικών για την άμεση λήψη μέτρων. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα ακολουθήσουν και για τους υπόλοιπους Δήμους. Περισσότερα...

 

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 6/5/08 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

 

 

 
ΜΕ ΔΕΚΑ ENNEA ( 19) ΑΘΛΗΤΕΣ Ο Κ.Ο.Α.Τ ΣΤΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ 2008
Με Δέκα εννέα (19) αθλητές ο σύλλογος μας θα συμμετέχει στους αγώνες στο κολυμβητήριο της πόλης μας στις 10 Μαΐου με την επωνυμία <ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ 2008>

Τα ονόματα όλων των αθλητών που θα συμμετέχουν είναι:

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΝΤΩΝΗΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ
ΑΣΣΙΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΤΣΙΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΝΝΕΣΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜ
ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΛΙΑΚΑ ΕΛΙΝΑ
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤ. ΚΑΛΔΗ ΧΡΥΣΑ
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓ.ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Το Δ.Σ, τους εύχεται κάθε επιτυχία.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ηραίας, 8η αγωνιστική
Αποτελέσματα - βαθμολογία >>>>>>

Σκόρερ >>>>>>

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα