Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 6-3-2008

 

 

 

 
Απάντηση Υφυπ. Παιδείας για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. κ. Πρωτούλη με θέμα την εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μου προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι καταθέσατε επίκαιρη ερώτηση για μια εγκύκλιο, η οποία αφορά τυπική υποχρέωση του Υπουργείου. Περιμένατε δηλαδή το Υπουργείο να μην ενδιαφέρεται για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών; Υπονοείτε ότι το Υπουργείο πρέπει να συνεργεί στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης; Και όλα αυτά τα επιχειρήματα τα οποία αναπτύσσετε στην ερώτησή σας, σας βεβαιώνω ότι είναι παντελώς αβάσιμα στη σημερινή δημοκρατική Ελλάδα. Ποιος έχει πρόθεση να τρομοκρατήσει τους μαθητές και να εκβιάσει συνειδήσεις;

Στη σημερινή Ελλάδα της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του ελεύθερου διαλόγου, του πλουραλισμού, της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, της ελεύθερης έκφρασης και άσκησης ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, δεν υπάρχουν τέτοιες πρακτικές. Αν ζείτε σε ένα τέτοιο κόσμο, λυπούμαι αλλά κάνετε λάθος.

Τώρα, σε ό, τι αφορά στην ουσία της ερώτησής σας, υπονοείτε ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να αποτελούν το άλλοθι για την απορρύθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Σας είπα ότι στηρίζουμε και πιστεύουμε στην ελεύθερη έκφραση και άσκηση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε και το δικαίωμα στη μάθηση, την πρόοδο και την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το οφείλουμε απέναντι στη νέα γενιά.

Σε ό, τι αφορά στην εκπαιδευτική μας πολιτική, καλά θα κάνετε να διαβάσετε καλύτερα τους αριθμούς. Να δείτε δηλαδή, ότι περισσότεροι εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν, είτε ως μόνιμοι, είτε ως αναπληρωτές, είτε ως ωρομίσθιοι.

Είμαστε δίπλα στο πρόβλημα κάθε μαθητή, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Ακόμα και αυτών της προσχολικής αγωγής, την οποία η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση καθιέρωσε ως υποχρεωτική. Ενώ από άλλες πτέρυγες της Βουλής το ακούμε από το 1985- 1986, ότι θα γινόταν.

Τέλος, σε ό, τι αφορά στο ενδιαφέρον μας για το δημόσιο σχολείο, εμείς ερχόμαστε να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης χωρίς να απαξιώνουμε την ιδιωτική εκπαίδευση. Και να σας δώσω και ένα επιχείρημα. Στην εκλογική μου περιφέρεια δεν υπάρχει ιδιωτικό σχολείο. Ξέρετε γιατί; Γιατί έχουμε άριστο επίπεδο δημόσιας Παιδείας. Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί στην πατρίδα μου.

Μην επικαλείστε λοιπόν επιχειρήματα, τα οποία είναι αβάσιμα. Εγώ δέχομαι ότι ενδιαφερόμαστε στο ίδιο μέτρο για όλες τις ελληνικές οικογένειες, για τα παιδιά που ανήκουν σε κοινωνικές κατηγορίες με χαμηλά εισοδήματα. Ενδιαφερόμαστε στο ίδιο μέτρο για την ανάπτυξη της Παιδείας και χαίρομαι για την ευαισθησία, την οποία έχετε απέναντι στα προβλήματα της νέας γενιάς, αλλά καλόν είναι να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και τυπικοί σε ό, τι αφορά στις θεσμοθετημένες διαδικασίες στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας».

 

 

 

 
Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛ/ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΗΝ 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΔΕΠΙΝ 2007-2013

ΚΕΡΚΥΡΑ 6 – 3 - 2008

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και για όλη την Ελληνική Περιφέρεια, το 2008 είναι μια σημαντική χρονιά. Γιατί ολοκληρώνεται με επιτυχία παρά τις αρχικές δυσκολίες και καθυστερήσεις το Γ’ ΚΠΣ, ανεξάρτητα από την παράταση του ενός έτους για τις πυρόπληκτες περιοχές, και αρχίζει η υλοποίηση των προγραμμάτων της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου, για το διάστημα 2007-2013.

Για τον σκοπό αυτό κατεβλήθη από όλους μεγάλη προσπάθεια η οποία απέδωσε σημαντικά αποτελέσματα.

Η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος επιταχύνθηκε σημαντικά. Το Πρόγραμμα παρουσιάζει πολύ υψηλούς δείκτες εφαρμογής, σε οικονομικό και φυσικό αντικείμενο, αλλά και σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις.

Οι περισσότεροι στόχοι των φυσικών δεικτών του Προγράμματος έχουν υπερκαλυφθεί. Οι οικονομικοί δείκτες σε εντάξεις έργων, νομικές δεσμεύσεις / συμβάσεις και δαπάνες, υπερβαίνουν τους αντίστοιχους μέσους όρους, τόσο του Περιφερειακού σκέλους, όσο και του συνολικού ΚΠΣ.
Συγκεκριμένα, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου:
α) Ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων φθάνει στο 145% της συνολικής δημόσιας δαπάνης του Προγράμματος.
β) Οι Νομικές δεσμεύσεις (συμβασιοποιήσεις) καλύπτουν το 120% και
γ) Οι πληρωμές / δαπάνες το 83% του προϋπολογισμού. Περισσότερα...

 

 

 

 
Το Ε.Κ.Α. για απεργία ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΤΗΛ. 2710 - 222218, ΦAΞ: 2710 - 238755
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΛΗ 22100

Τρίπολη 5 - 3 - 2008

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Η.

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, χαιρετίζει τον καθολικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Η, για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων είναι καθολικά και αυτό βέβαια το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να βγουν εκτός συστήματος αρκετές μονάδες και να μειωθούν τα φορτία σε άλλες.

Με τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι - στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης και τις υπόλοιπες Υπηρεσιακές Μονάδες της Επιχείρησης στο Νομό μας - υπερασπίζουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα που κατακτήθηκαν με μακροχρόνιους αγώνες.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει την ισοπεδωτική πολιτική και να μη προχωρήσει στην κατάργηση του ΟΑΠ/ΔΕΗ. Η απόφαση της Κυβέρνησης υπονομεύει και παραβιάζει του Ν. 2773/99 αρ. 34 που κυρώθηκε η συμφωνία μεταξύ ΓΕΝΟΠ και Κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν την κατάργηση της ασφάλισης τους (ΟΑΠ/ΔΕΗ), την υπονόμευση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Όλοι ενωμένοι στον αγώνα για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών κατακτήσεων.

 

 

 

 
Το ΠΑΜΕ για απεργία ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Η γραμματεία Αρκαδίας του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση συκοφάντησης και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά των Απεργών της ΔΕΗ που αγωνίζονται για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Αφού δεν κατάφερε μέχρι τώρα με τα μέσα που χρησιμοποίησε να κάμψει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων, καταφεύγει μαζί με τη διοίκηση της ΔΕΗ στην προσφιλή μέθοδο της προσφυγής στα δικαστήρια για να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Το Π.Α.ΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να βρεθούν στο πλάι των απεργών της ΔΕΗ για να μην περάσει η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η πάλη των εργαζομένων κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να είναι ενιαία, και να στρέφεται συνολικά κατά των αντιασφαλιστικών νόμων και της αντιασφαλιστικής πολιτικής. Της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας , την πολιτική ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 

 

 

 
«Γύροι Πόλεων»: Ο τελικός στη Βέροια με Καλδή Θ. και Τσίτση Δ. ο Γ.Σ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο τελικός αγώνας της επιτυχημένης σειράς δρόμου επί δημοσίας οδού του ΣΕΓΑΣ με την επωνυμία «Γύροι Πόλεων / Μιχάλης Κούσης 2007-08» θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Μαρτίου στη Βέροια.
Από τον αγώνα, που διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας/Ημαθίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ, θα αναδειχθούν και οι τελικοί νικητές της εφετινής σειράς, βάσει της βαθμολογίας που θα έχουν συγκεντρώσει και στους 5 αγώνες.
Προηγήθηκαν οι Γύροι Σητείας, Νέας Σμύρνης, Φιλοθέης και Χίου, ενώ αναβλήθηκαν οι αγώνες σε Καλάβρυτα και Θεσσαλονίκη.

Οι έξι πρώτοι/τες της τελικής βαθμολογίας επιβραβεύονται με χρηματικά έπαθλα, ως εξής: 1ος-1η 600 ευρώ, 2ος-2η 450, 3ος-3η 350, 4ος-4η 240, 5ος-5η 180, 6ος-6η 120.
Ο αγώνας της Βέροιας, με την επωνυμία «Έτος Αθλητισμού και Νεολαίας - Δημήτριος Βικέλας» γίνεται προς τιμήν του εκλεκτού τέκνου της Βέροιας και αναβιωτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων με την συμπλήρωση 100 ετών από το θάνατό του.

Επίσης ο ΣΕΓΑΣ έχει αφιερώσει τη σειρά αγώνων «Γύροι Πόλεων» στο μεγάλο Έλληνα πρωταθλητή των μεγάλων αποστάσεων Μιχάλη Κούση, ο οποίος γεννήθηκε το 1953 στο Αγρίνιο και πέθανε πρόωρα στη Θεσσαλονίκη το 2005.
Ήταν μέλος της εθνικής ομάδας στίβου, αναδείχθηκε πολλές φορές Πανελληνιονίκης, Βαλκανιονίκης και συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιάδες. Το 1979 στο Σπλιτ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979.

Στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν οι κορυφαίοι Έλληνες δρομείς. Στη βαθμολογία των ανδρών προηγείται ο Αντώνης Παπαντώνης (ΓΣ Δεσκάτης) έχοντας συγκεντρώσει το απόλυτο των βαθμών (48β) και κινδυνεύει να χάσει την πρώτη θέση μόνο από τον Θεοδόση Καλδή (ΓΣ Αρκαδίας) που είναι 2ος με 43β, μετά από μία επίσης εξαιρετική παρουσία και στους 4 αγώνες που προηγήθηκαν, αφού κατέλαβε 3 δεύτερες θέσεις και 1 τρίτη.

Στην 3η θέση βρίσκεται ο Νίκος Πουλημάς (Κερκυραϊκός ΑΟ) με 28β, στην 4η ο Δημήτρης Τσιτσής (ΓΣ Αρκαδίας) με 27β, στην 5η ο Ναϊμ Ακρούτ (Πανελλήνιος ΓΣ) με 18β και στην 6η ο Τάσος Φράγκος (Ολυμπιακός ΣΦΠ) με 11β. Ακολουθούν οι Θεοφάνης Σκούφιας (ΓΣ Τρικάλων), Γεράσιμος Γρίβας (ΓΣ Τρικάλων), Κώστας Κυρικλίδης (ΓΣ Ηρακλής Θεσσσαλονίκης) με 10β, ο Μιχάλης Παρμάκης (Πανελλήνιος ΓΣ) και ο Δημήτρης Μάτζαρης (ΓΑΣ Ιλισός) με 9β.

 

 

 

 
Συνεχίστηκε η προετοιμασία για Εργοτέλη
Συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα εν όψει του Κυριακάτικου παιχνιδιού με τον Εργοτέλη, όπου στόχος αποκλειστικά και μόνο είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών.

Μπορεί να υπάρχουν πέντε απουσίες για αυτό το παιχνίδι (Ψωμάς, Μασάντο, Μασάρα, Ροτζέριο, Παβόνι), αλλά οι προπονήσεις συνεχίζονται μέσα σε καλό κλίμα και με πολύ καλή ψυχολογία, με το μυαλό και την προσοχή όλων να είναι στραμμένα στον αγώνα με τον Εργοτέλη.

Το παιχνίδι του Αστέρα με τον Εργοτέλη είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη βαθμολογία και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η κατάκτηση των τριών βαθμών, καθώς θα βοηθήσει τον Αστέρα να παραμείνει στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, βάζοντας παράλληλα τέλος στο… ισόπαλο σερί των τελευταίων παιχνιδιών στην Τρίπολη (Απόλλων Καλαμαριάς, ΟΦΗ, Ξάνθη).

Στη σημερινή προπόνηση της ομάδας βρέθηκαν και αρκετοί φίλαθλοι του Αστέρα, που με την παρουσία τους ενθάρρυναν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Οι φίλαθλοι της ομάδας περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, αφού θέλουν να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης ο Παναγιώτης Τζαναβάρας μίλησε για το Κυριακάτικο παιχνίδι της ομάδας του «Ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Εργοτέλης παραμένει σε δύσκολη βαθμολογική θέση και σίγουρα θα προσπαθήσει να μας κόψει βαθμούς.
Είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό το παιχνίδι, γνωρίζουμε τις δυσκολίες του και πιστεύω ότι την Κυριακή θα φτάσουμε στη νίκη. Κάναμε μία καινούργια αρχή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και θέλουμε να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα στο παιχνίδι της Κυριακής, στο οποίο χρειαζόμαστε τη βοήθεια των φιλάθλων μας»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα