Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 5-2-2008

 

 

 

 
Δηλώσεις Λυκουρέντζου για την ανακύκλωση στα σχολεία
κατά την εκδήλωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του «Προγράμματος Ανακύκλωσης στα Σχολεία», η οποία έλαβε χώρα σήμερα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Δημοσιογράφος
: κε Υπουργέ τι είναι σήμερα αυτό που βλέπουμε εδώ;

Υφυπουργός: Είναι μία προσπάθεια αγωγής των μικρών μαθητών στην διαδικασία της ανακύκλωσης, η οποία αναδεικνύεται σε μία σύγχρονη αξία για την προστασία του περιβάλλοντος, τον περιορισμό της σπατάλης των φυσικών πόρων και την εκπαίδευση των μαθητών των σχολείων στην διαχείριση των αγαθών, τα οποία μας προσφέρει η φύση. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί πέραν της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή τα μαθήματα τα οποία διδάσκονται με περιεχόμενο την φιλική στάση προς το περιβάλλον και την προστασία της φύσης, προγράμματα περιβαλλοντικά, στα οποία εντάσσεται και η λειτουργία των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Όλα αυτά λοιπόν στοχεύουν στο να δημιουργήσουν μια νέα γενιά ανθρώπων, η οποία θα επιδιώκει και θα συντηρεί φιλική σχέση με το περιβάλλον και θα προστατεύει το μέλλον της γενιά της και της ανθρωπότητας στον πλανήτη.

Δημοσιογράφος: Είναι δεκτικά τα παιδιά;

Υφυπουργός: Βεβαίως, τα παιδιά είναι ευαίσθητα και δεκτικά, συμμετέχουν με χαρά και ενθουσιασμό και νομίζω ότι πράγματι θα έχουμε μία καλύτερη γενιά Ελλήνων, καλύτερη υπό την έννοια ότι θα επιδιώκει τη φιλική της σχέση με το περιβάλλον.

Δημοσιογράφος: Αυτό το σχολείο είναι το πρώτο που ξεκίνησε να λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα. Σε ποια άλλα έχουν μπει αυτά τα προγράμματα;

Υφυπουργός: Σε όλα τα σχολεία, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στην ανακύκλωση, με την τοποθέτηση κάδων, οι οποίοι διαφέρουν από αυτούς που είδαμε σήμερα εδώ. Η Πολιτεία, η Κυβέρνηση, ο Δήμος και άλλοι φορείς, οι οποίοι εμπλέκονται σε προγράμματα ανακύκλωσης, συγκεντρώνουν αυτά τα υλικά από τους κάδους, τα οποία και αξιοποιούνται στη συνέχεια από τις υπεύθυνες εταιρείες.

 

 

 

 
Νέα Αστέρα
Τα εισιτήρια για τον ΟΦΗ

Τα εισιτήρια του αγώνα με την ΠΑΕ ΟΦΗ για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα που θα γίνει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Αστέρα και ώρα 7:00μ.μ. θα προπωλούνται από τα εκδοτήρια του γηπέδου την Παρασκευή και το Σάββατο 8 & 9 Φεβρουαρίου τις ώρες 10:30π.μ. – 02:00μ.μ. και 03:00μ.μ. – 05:00μ.μ., ενώ την Κυριακή, ημέρα του αγώνα από τις 12:00μ.μ. μέχρι την ώρα έναρξης του παιχνιδιού.

Ημέρα ξεκούρασης

Το καθιερωμένο ρεπό της Τρίτης κοιτάνε να εκμεταλλευτούν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα και να ξεκουραστούν, καθώς από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη.

Υψηλή τηλεθέαση

Ο αγώνας πρωταθλήματος του Αστέρα στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαίδης» με τον Παναθηναϊκό, που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση την προηγούμενη Κυριακή είχε υψηλή τηλεθέαση.
Η τηλεθέαση έφτασε μάλιστα στο 12,6% και τηλεμερίδιο 30,8% και ήταν το πρόγραμμα με την υψηλότερη τηλεθέαση για την συγκεκριμένη ημέρα.

Κόβει την πίτα η ΠΑΕ

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο «Μέλαθρον»

 

 

 

 
Απεργία 13 Φεβρουαρίου
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιτροπή εκπαιδευτικών Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΠΟΛΗ πλατεία ΠΕΤΡΙΝΟΥ 10:30 π.μ.

- Να μην περάσει η αντιασφαλιστική επίθεση
- Να καταργηθούν οι Ν. Σιούφα – Ρέππα
- Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 1800 ευρώ στο νεοδιόριστο
- Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση για όλους!

Συνάδελφε – σα
1) Η επιτυχία της απεργίας της 12 Δεκέμβρη αποτελεί μια ισχυρή βάση για να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – πλουτοκρατίας – ΕΕ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει το νόμο Ρέππα, το νόμο του ΠΑΣΟΚ που άνοιξε το δρόμο για βαθιές αντεργατικές αλλαγές. Αυτός ο νόμος διατηρεί τα υψηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τις χαμηλές συντάξεις που επέβαλαν οι νόμοι Σιούφα το 1990-93.  Περισσότερα...

 

 

 

 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
* βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος θα περιοδεύσει την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στο νομό Αρκαδίας. Στις 7 το πρωί θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων στο ορυχείο Ψαθί στη Μεγαλόπολη. Στις 8.30 θα περιοδεύσει στον ΑΗΣ Α και ειδικά στο χώρο που έγινε το πρόσφατο εργατικό ατύχημα. Στις 11:00 θα συναντηθεί με τα Δ.Σ. εκπαιδευτικών, διοικητικών, φοιτητών των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Στις 13.30 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ στα γραφεία της Ν.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ στα γραφεία του κόμματος επί της πλατείας Κολοκοτρώνη.

* Το βράδι της ίδιας μέρας με αφορμή και το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ Α στη Μεγαλόπολη η Ν.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο καφενείο του Παπαϊωάννου στη Μεγαλόπολη στις 7 το βράδι.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα