Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 4-3-2008

 

 

 

 
Σύσκεψη για την αγροτική ανάπτυξη στην Αρκαδία
Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκος Αγγελόπουλος παρευρέθηκε σήμερα το πρωί στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας στην Τρίπολη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό, τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Βουλευτή Αρκαδίας κ. Πέτρο Τατούλη, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Χρήστο Αυγουλά, τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, το Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Νίκου Κατσαρού και το Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση του Νομάρχη και των Δημάρχων Αρκαδίας, αλλά και των εκπροσώπων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, σχετικά με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου (Δ’ ΚΠΣ, 2007-2013), σε δράσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής και ενίσχυσης-διαφοροποίησης του αγροτικού επαγγέλματος, ενώ περιλαμβάνει ακόμα σημαντικές δράσεις για την ανάπτυξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και των υποδομών.

Τα κυριότερα σημεία του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 έχουν ως εξής:
* Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 υλοποιείται ανεξάρτητα από το Δ’ ΚΠΣ.
* Το συνολικό ύψος του προγράμματος είναι 9 δις Ευρώ (6 δις δημόσια δαπάνη και 3 δις ιδιωτικές επενδύσεις).
* Η κατάθεση και προώθηση των προτάσεων πραγματοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.
* Διατίθενται €500.000.000 για δασικές υποδομές (προστασία Δασών, ζώνες πυρόσβεσης, περιαστικά πάρκα, εξασφάλιση δασικού πλούτου), έναντι €135.000.000 του Γ’ ΚΠΣ.
* Για πρώτη φορά οι ίδιοι οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες αποφασίζουν για τον τόπο τους, προτείνοντας έργα ανάλογα με τις προτεραιότητες που θέτουν.
Στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) συνεχίζουν οι Δήμοι που ήταν ενταγμένοι στο ΟΠΑΑΧ από το Γ’ ΚΠΣ, με ανώτατο ύψος χρηματοδοτήσεων το €1.200.000.
* Το όριο αυτό δεν δεσμεύει τους πυρόπληκτους Δήμους, στους οποίους μπορούν να διατεθούν επιπλέον κονδύλια.
* Επεκτείνεται το Πρόγραμμα Leader και στις πεδινές περιοχές. Μπορούν να υποβάλλονται προτάσεις για χρηματοδότηση έργων ανώτατου ύψους €300.000.
* Για τους μικρούς Δήμους που δεν έχουν τη δυνατότητα εκπόνησης μελετών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα υπογράφει αντίστοιχες προγραμματικές συμβάσεις με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο και θα καταρτίζει τις απαραίτητες μελέτες.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκος Αγγελόπουλος επεσήμανε ότι «Θεωρώ πολύ σημαντική την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Κοντού στην Αρκαδία και την Κορινθία σήμερα, αλλά και στη Μεσσηνία χθες. Έτσι, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επισκέψεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε μία προσπάθεια να ενημερωθούν οι αγρότες της περιοχής για τις μεγάλες δυνατότητες που τους παρέχει η Δ’ Προγραμματική Περίοδος.

Θα τονίσω για μία ακόμα φορά, ότι είναι η τελευταία ευκαιρία που αν την αξιοποιήσουμε με έργα ουσίας που θα έχουν προστιθέμενη αξία, με έργα που θα φέρουν εισόδημα και ανάπτυξη, τότε πραγματικά θα βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των αγροτών της Περιφέρειας. Τότε θα μείνουν στον τόπο τους οι Έλληνες αγρότες, αλλά θα επιστρέψουν και αυτοί που δεν είχαν δει παλιότερα τη στοργή και τη φροντίδα του Κράτους.

Βασικό εργαλείο για το σκοπό αυτό αποτελεί το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, του οποίου η υλοποίηση ξεκινάει άμεσα. Ζητήσαμε σήμερα από τους εμπλεκόμενους φορείς του Νομού Αρκαδίας, να ενημερωθούν σωστά πάνω στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και να καταθέσουν τις προτάσεις για χρηματοδότηση έργων που ενδιαφέρουν τις περιοχές τους και τα οποία θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών»

 

 

 

 
Στη διεθνή έκθεση του Βερολίνου η Περιφέρεια Πελοποννήσου
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζοντας την τουριστική προβολή της σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, θα συμμετέχει στην διεθνή έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 9 Μαρτίου και στην οποία αναμένεται μεγάλη συμμετοχή από τους τουριστικούς φορείς της Πελοποννήσου.

Η έκθεση του Βερολίνου συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων διεθνών εκθέσεων του κόσμου, αφού φιλοξενεί σε συνολική έκταση 150.000 τ.μ. περισσότερους από 10.000 εκθέτες, από 180 κράτη της υφηλίου.

Στο περίπτερο της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρέχει τη δυνατότητα στους φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά και σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό χώρο να έχουν παρουσία στο τουριστικό αυτό γεγονός.

Κύριος στόχος της Περιφέρειας στην διεθνή έκθεση του Βερολίνου είναι η τόνωση της ζήτησης του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύονται μία πληθώρα τουριστικών προτάσεων εναρμονισμένων στις σύγχρονες τάσεις για το απαιτητικό κοινό.

 

 

 

 
51 οριστικές εντάξεις στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»
προϋπολογισμού 8,6 εκατ. ευρώ

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Νίκου Αγγελόπουλου εντάχθηκαν οριστικά στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» 51 έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.601.177, 68 ευρώ, που αφορούν ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου, αναπλάσεις περιβάλλοντος χώρου και πλατείας, έργα ύδρευσης, βελτίωση αρδευτικών δικτύων, κατάρτιση επιχειρησιακών προγραμμάτων Δήμων κλπ.

Πιο συγκεκριμένα έγινε η οριστική ένταξη των παρακάτω έργων: Περισσότερα...

 

 

 

 
Πρώτη Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΔΕΠΙΝ
Αύριο Τετάρτη θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκος Αγγελόπουλος, προκειμένου να συμμετέχει την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008 στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013.

Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου Corfu Holiday Palace, στο Κανόνι, θα συμμετέχουν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ.κ. Σπύρος Σπυρίδωνος και Σωτήρης Βόσδου αντίστοιχα.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνει:
- Την παρουσίαση του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013
- Τα νέα δεδομένα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ)
- Την ψήφιση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Παρακολούθησης
- Την ψήφιση των κριτηρίων επιλογής πράξεων
- Την Επιβεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας Δικαιούχων
- Την συνοπτική παρουσίαση της μεθοδολογίας για την εξειδίκευση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων
- Το Σχέδιο Αποφάσεων της Επιτροπής Παρακολούθησης

 

 

 
Εθελοντισμός, μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις συμμετοχής
Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας υλοποιεί το Εθνικό Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του ΥΠ.Ε.Π.Θ., διάρκειας 100 ωρών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης τα Υπουργεία : Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), Εθνικής Άμυνας (Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), Δημόσιας Τάξης (Πυροσβεστικό Σώμα/ΕΜΑΚ), Εμπορικής Ναυτιλίας (Λιμενικό Σώμα), καθώς και οι Μ.ΚΥ.Ο. PRAKSIS και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Στόχος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων σε δεξιότητες διαχείρισης κινδύνου, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης.

Βασικές θεματικές ενότητες :
* Γνωσιακές παράμετροι του κινδύνου – Λειτουργία σε ομάδες
* Πυρκαγιές - Πλημμύρες
* Σεισμοί – Διασώσεις
* Ναυτικά Ατυχήματα - Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος
* Πρώτες Βοήθειες - Διαχείριση Καταυλισμών
* Ασύμμετρες Απειλές

Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περί τους 3000 εθελοντές σε 83 Δήμους της Επικράτειας και έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης 20 ημερίδες και διημερίδες για την επιμόρφωση 2500 στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα διαχείρισης κινδύνου.

Το Πρόγραμμα ακολουθεί διαδικασίες πιστοποίησης ISO 9001:2000, υποστηρίζεται από Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων και έχει τύχει της δημόσιας αναγνώρισης της πρώην Επιτρόπου της Ε.Ε. για το Περιβάλλον, Margot Wallström. Έχει, επίσης, εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη το 2001 και στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες το 2002.

Πρόσφατα ξεκίνησαν οργανωτικές προετοιμασίες για την διεξαγωγή του προγράμματος και στο Δήμο Τρίπολης .

Καταλυτική ημερομηνία για τις αιτήσεις είναι η Παρασκευή 06/03/2008

Για τους ενδιαφερόμενους διατίθενται αιτήσεις συμμετοχής στον Δικτυακό Τόπο: www.ethelontismos.gr

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε :
1. στο Δήμο Τρίπολης, Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 43, (Τηλ.: 2710-234553)
2. στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , Διεύθυνση: Οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , ( Τηλ.: 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας: 9.00 - 20.00).

 

 

 
Επιστροφή στις προπονήσεις
Μετά από τις δύο ημέρες ρεπό που έδωσε στους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Τζαναβάρας, ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη.

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας θα έχει στη διάθεσή του γι αυτό το παιχνίδι, το Λούσιο Φιλομένο που εξέτισε την ποινή του, αλλά στον αντίποδα δε θα έχει τους τιμωρημένους Μασάρα, Μασάντο, Ψωμά και τους τραυματίες Ροτζέριο, Παβόνι. Οι τρεις μάλιστα αποτελούν βασικό κορμό της άμυνας και από σήμερα το προπονητικό τημ του Αστέρα θα ψάξει να βρει λύσεις για τον αγώνα της Κυριακής.

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και σε αυτό βοήθησε σημαντική η εμφάνιση στο «Στάδιο Καραϊσκάκη» απέναντι στον Ολυμπιακό, όσο και ο βαθμός που κατακτήθηκε το περασμένο Σάββατο. Έτσι με καλή ψυχολογία ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Εργοτέλη.

Στόχος του Αστέρα σε αυτό το παιχνίδι με τον Εργοτέλη είναι η νίκη και χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας Νίκου Λαζαρίδη «Πιστεύω πώς ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Σε αυτήν την προσπάθεια μας χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας. Να γεμίσουν το γήπεδο και να μας βοηθήσουν, προκειμένου να φτάσουμε στη νίκη, απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως είναι ο Εργοτέλης»

Ακόμα, δε θα αγωνιστούν εναντίον του ΠΑΟΚ λόγω καρτών οι Μασάντο, Καρντόσο, ενώ την ίδια στιγμή ο Φλάβιο αναχώρησε για την ιδιαίτερη πατρίδα του προκειμένου να κάνει κάποιες ιατρικές εξετάσεις.
Επίσης, σήμερα το πρωί έγιναν αιματολογικές εξετάσεις στους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, ενώ το απόγευμα έκαναν ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν Μοσχογιάννης, Φυτανίδης και Λυμπερόπουλος.

Οι φίλαθλοι του Αστέρα παρά το γεγονός ότι η αγαπημένη τους ομάδα παίζει την Κυριακή της Αποκριάς, θα δώσουν δυναμικό παρόν στο γήπεδο όντας ικανοποιημένοι από την εμφάνιση της ομάδας εναντίον του Ολυμπιακού. Άλλωστε, αργά το βράδυ του Σαββάτου έδειξαν την αγάπη τους στην αποστολή, όταν περίπου εκατό άτομα περίμεναν το λεωφορείο της ομάδας ανάβοντας πυρσούς και καπνογόνα αποθεώνοντας παράλληλα τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα