Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 3-6-2008

 

 

 

 
Θεμελίωση 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος πρόκειται να πραγματοποιήσει, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Π. Παταργιά, τη θεμελίωση του 6ου Δημοτικού Σχολείου στην Τρίπολη, την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008 και ώρα 10:00 π.μ.

Ακολούθως θα απευθύνει χαιρετισμό στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης στη σύσκεψη των Διευθυντών και των Προϊσταμένων ΠΕ και ΔΕ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, που έχει ως αντικείμενο αφενός την επισκόπηση των εργασιών ολοκλήρωσης του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους και αφετέρου τον έγκαιρο προγραμματισμό για τις αντίστοιχες του επομένου 2008-2009.

 

 

 
Ημερίδα ΚΚΕ «ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ...»
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ & ώρα 8 μ.μ. στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ της ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Θέμα: «ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ»

Θα εισηγηθεί ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής του τμήματος οικονομίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Μεγάλα κέρδη για την πλουτοκρατία,
βάσανα για το λαό και τους εργαζόμενους

Την τελευταία 5ετία, με τα δικά τους στοιχεία, η παραγωγικότητα των εργαζόμενων της ΔΕΗ ΑΕ αυξάνεται ετησίως 5,3% κατά μέσο όρο.
Αυτή η αύξηση δεν αξιοποιείται ούτε για τη μείωση τα τιμής του ρεύματος και την ελάφρυνση των λαϊκών νοικοκυριών, ούτε για τη μείωση του συνολικού χρόνου εργασίας των εργαζόμενων. Αντίθετα έχουμε αύξηση στην τιμή του ρεύματος (20% μόνο τον τελευταίο χρόνο), αύξηση της παραγωγής με λιγότερο προσωπικό. Η μείωση των εργαζόμενων σε σχέση με το 1993 ξεπερνά το 28% και ο πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ δηλώνει προκλητικά ότι «7.000 ακόμα είναι πλεονάζον προσωπικό»!!!

Αυτή η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζόμενων συνοδεύεται από μια αντιλαϊκή δέσμη μέτρων που στοχεύουν:
• στην εντατικοποίηση
• στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων (μόνιμοι, συμβασιούχοι, εργολαβικοί)
• στην ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας
• στη συρρίκνωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων
• την περαιτέρω μόλυνση του περιβάλλοντος αφού δεν αξιοποιείται η σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία.
• στην εκχώρηση σε ιδιώτες δασικών εκτάσεων (κοπή δένδρων), ποταμών, ορεινών όγκων για ιδίων όφελος εκμετάλλευση π.χ φωτοβολταϊκά πάρκα, ανεμογεννήτριες κ.α.

Υπάρχουν αιτίες Υπάρχουν υπαίτιοι

Είναι η πολιτική της απελευθέρωσης των αγορών που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται σήμερα επί ΝΔ. Είναι, επομένως, βαθύτατα υποκριτική η όψιμη ανησυχία για το μέλλον της ΔΕΗ από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, που αποδέχθηκαν το κοινοτικό πλαίσιο της «απελευθέρωσης».
Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα οι δυνάμεις του ΣΥΝ για τις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (πολιτική που ψήφισε με τη συνθήκη του Μάαστριχ) και στήριξε σε όλες τις φάσεις υλοποίησης της και προτείνουν έναν ακαθόριστο «αντινεοφιλελεύθερο δρόμο απελευθέρωσης», σαν αυτό που ακολούθησαν ο Πρόντι και ο Ζοσπέν σε Ιταλία και Γαλλία αντίστοιχα.

Το πρόβλημα είναι κοινωνικό και πολιτικό.

Προϋποθέτει σύγκρουση και ρήξη με το καθεστώς ιδιοκτησίας στις πηγές και στις υποδομές παραγωγής και μεταφοράς της ενέργειας.
Απαιτούνται μέτρα που θα περιορίζουν την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας με αξιοποίηση όλης της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
Χρειάζονται ανατροπές στο χαρακτήρα της εξουσίας, ώστε να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία.

Μέσα σ’ αυτό το ιδιοκτησιακό και πολιτικό καθεστώς, όπου οι πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής του ενεργειακού τομέα θ’ αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία μπορεί να επιτευχθεί η συνδυασμένη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Ο σχεδιασμός και η διαχείριση τους θα ανήκει σε έναν αποκλειστικά Κρατικό Ενιαίο Φορέα Ενέργειας, μηχανισμό της λαϊκής οικονομίας.

 

 

 
Την Πέμπτη η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας
Την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της ομάδας, η επίσημη παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2008-2009.

Η ανανέωση των εισιτηρίων διαρκείας για τους περσινούς κατόχους, θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 9 Ιουνίου και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, ενώ από την Παρασκευή 27 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διάθεση στους νέους κατόχους.

Μετά την παρουσίαση της Πέμπτης, θα γίνουν γνωστές στους φιλάθλους περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων.

Αν και είναι ακόμα νωρίς, θα πρέπει να επισημανθεί πώς και φέτος οι φίλαθλοι του Αστέρα δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για την απόκτηση των εισιτηρίων διαρκείας, προερχόμενοι όχι μόνο από την Τρίπολη και την Αρκαδία, αλλά και από τους όμορους νομούς της Πελοποννήσου και την Αττική.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα