Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 2-4-2008

 

 

 

 
Κινητοποίηση φοιτητών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΚΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑ.ΠΕΛ.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου χαιρετίζουν τους φοιτητικούς συλλόγους: Θεατρικών Σπουδών (Ναυπλίου) και Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κόρινθου ) και όλους τους φοιτητές από το ΠΑ.ΠΕΛ. που μετά από κάλεσμα της ΠΚΣ έδωσαν αγωνιστικό παρόν στη χθεσινή κινητοποίηση με παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τη Διοικούσα Επιτροπή, και με κατάληψη του Δημαρχείου της Τρίπολης.

Χθές (1/4) συντονισμένα φοιτητές από την πλειοψηφία των τμημάτων του ΠΑ.ΠΕΛ. Πραγματοποιήσαμε πορεία στην έδρα του ΠΑ.ΠΕΛ., στην Τρίπολη, κατά την οποία καταθέσαμε τα αιτήματα μας τόσο στον περιφερειάρχη Ανατολικής Πελ/νήσου και στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου, όσο & στο Δημαρχείο της Τρίπολης όπου και οι συγκεντρωμένοι κατέλαβαν το κτίριο για 1 ώρα, αναρτώντας τα πανό μας στο μπαλκόνι του κτιρίου, με βασικό το αίτημα: «Δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή».

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως οι «τοπικοί άρχοντες», εκτός από το ότι υλοποιούν κατά γράμμα τις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές της €.€. το μόνο που τους νοιάζει είναι να υπάρχουν φοιτητές-πελάτες που θα ενισχύουν τις περιβόητες «τοπικές οικονομίες».

Ο περιφερειάρχης θέλοντας να αποποιηθεί των ευθυνών της κυβέρνησης της ΝΔ που τον έχει διορίσει, μας απάντησε ότι δεν είναι ο αρμόδιος για την ικανοποίηση των αναγκών μας και ότι τα προβλήματα αυτά, που μας ξεσηκώνουν, υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. (μιλώντας για την ανεργία...) και φυσικά υπερασπίστηκε κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει να κάνει τα πανεπιστήμιά μας επιχειρήσεις, ενώ ο δήμαρχος (ΠΑΣΟΚ) δήλωσε πως επειδή έχει συνάντηση δεν μπορούσε να μας δεχτεί και δεσμεύτηκε να απαντήσει γραπτά(!!!) στα αιτήματα μας.

Με τις απαντήσεις που πήραμε επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας είναι συνειδητή επιλογή των ΕΕ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, οι αιτίες τους είναι συγκεκριμένες. Είναι η υλοποίηση της βασικής κατεύθυνσης των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, αυτής που θέλει την εκπαίδευση παραμάγαζο των πολυεθνικών, για να αντλούν φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα. Που αντιμετωπίζει την επιστήμη και την ανάπτυξή της ως απλά ένα μέσο αύξησης της κερδοφορίας των πολυεθνικών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι φοιτητές οφείλουν και πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους. Να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που τους καλούν σε υποταγή προκαλώντας εμάς και τους γονείς μας όταν λένε ότι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι «ανέφικτη», όπως αποκαλούν τα δίκαια αιτήματά μας. Τρέμουν όταν η πάλη των φοιτητών απειλεί το «εφικτό» της κερδοφορίας των επιχειρήσεων των οποίων έχουν αναλάβει τον ρόλο του πλασιέ. Από την άλλη οι «ενωμένοι» «Αριστεροί» του ΣΥΝ που ενώ «κόπτονται» για να μην αναθεωρηθεί το Αρ. 16 δεν βγάζουν άχνα για την ήδη επιχειρηματική λειτουργία του ΑΕΙ! Δεν βγάζουν άχνα όταν παλεύουμε για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης των ΑΕΙ. Αντιτίθενται σε κάθε αγώνα που βάζει στο προσκήνιο τις ανάγκες μας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον μποϋκοτάρουν και να τον χαρακτηρίσουν «καπέλο» της ΠΚΣ, και μαζί και με τους «ανεξάρτητους» ΑΝΕΦ... με φτηνές δικαιολογίες αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση από το κύριο (δες τους πως κόπτονται να μποϋκοτάρουν το αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΚΣ, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κατέβουν οι αφίσες κ οι ανακοινώσεις)

Παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση για την ισχυροποίηση, τη μαχητικοποίηση των Συλλόγων μας! Καταδικάζουμε την πολιτική μου μας στερεί το μέλλον μας και το πλασάρει στους βιομηχάνους για υπερκέρδη! Δίνουμε ηχηρό ράπισμα στις παρατάξεις που εξαπατούν τους φοιτητές και είναι τα φερέφωνα αυτής της πολιτικής μέσα στις σχολές!

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα