Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 2-2-2008

 

 

 

 
Αναχώρησε για Αθήνα ο Αστέρας
Ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου η προετοιμασία του Αστέρα για τον Κυριακάτικο αγώνα Πρωταθλήματος στο «Απόστολος Νικολαίδης» με τον Παναθηναϊκό (7.00 μ.μ.), ενώ στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε για την Αθήνα όπου θα καταλύσει απόψε σε ξενοδοχείο.

Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης ο Βραζιλιάνος τεχνικός της ομάδας Πάουλο Κάμπος ανακοίνωσε την εικοσάδα της αποστολής, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Γιώργος Αμπάρης, Νίκος Αναστασόπουλος, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, Νίκος Λαζαρίδης, Πατρίκ Ζουντί, Ζαουάντ Ζαιρί, Οράσιο Καρντόσο, Ακης Στρατάκης, Ζεάν Κάρλος, Ροτζέριο Μάρτινς, Πέτρος Κανακούδης, Λούσιο Φιλομένο, Αντώνης Λαδάκης, Σωκράτης Φυτανίδης, Φερνάντο Μασάντο, Ματίας Παβόνι, Μανώλης Ψωμάς, Κάρλος Αλμπέρτο Μασάρα, Ηλίας Ιωάννου και Ξενοφώντας Μοσχογιάννης.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, επιστρέφουν στην αποστολή του Αστέρα, ο Γιώργος Αμπάρης και ο Ζαουάντ Ζαιρί, ενώ έμειναν εκτός ο Ίσραελ Νταμόντε και ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

 

 

 

 
Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα νέων
Η ομάδα νέων του Αστέρα κέρδισε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας, ντουμπλάροντας έτσι τις νίκες του στο σχετικό πρωτάθλημα απέναντι στην ομάδα του «τριφυλλιού» καθώς στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει με 3-2. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Γαβριήλ Αποστολίδης στο 25ο λεπτό με σουτ.
Παναθηναικός: Καρνέζης, Βλάχος, Τζορμπατζίδης (75’ Φελέκης), Σαμουράκης, Παντίδος (89’ Λαγός), Σάμιος, Νταντάμης, Φέτσης, Κατσίκης (83’ Μακαρονάς), Καρδάρης, Ντάρλας.
Αστέρας: Μουκέας, Ζίου, Ζιούλης (78’ Φωτόπουλος), Αναγνωστόπουλος, Τσουκάνι, Πετρόπουλος, Τόκος, Μπολμποσιάν, Αρδάμης (89’ Μέλλος), Γ. Αποστολίδης, Μίχας (55’ Α. Αποστολίδης)

 

 

 

 
Απονομή Βραβείων Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Έκθεσης
Χαιρετισμός Υφυπουργού Eθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Κυρίες και κύριοι,
Αγαπητά μου παιδιά,

Η Ακρόπολις των Αθηνών, έδρα εποπτείας και διαφύλαξης των λατρευτικών, πολιτικών και πολιτιστικών παραδόσεων καθώς επίσης και ακροτελεύτειας προάσπισης της ελευθερίας της πόλεως, αποκτά την κλασσική διαμόρφωσή της, το δεύτερο ήμισυ του 5ου αιώνος π. Χ., με την ανέγερση του ναού της πολιούχου Αθηνάς Παρθένου καθώς και των λοιπών περικλείων μνημείων, που σκοπό έχουν τη διαρκή υπόμνηση του νικηφόρου αγώνα εναντίον της περσικής εισβολής, που διεξάγεται με πρωταγωνιστή, τη ναυτική υπεροχή της δημοκρατικής Αθήνας.

Το καθοριστικό αυτό γεγονός, δηλαδή η διάσωση της ελληνικής και κατ΄ επέκταση της ευρωπαϊκής ελευθερίας και πολιτιστικής ταυτότητας καθώς επίσης και η ενυπάρχουσα εναρμόνιος αισθητική και αρχιτεκτονική συμμετρία, αναδεικνύει την Ακρόπολη σε ανυπέρβλητο σύμβολο των διαχρονικών ελληνικών αξιών, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της φιλοπατρίας, της πίστης, της αρμονίας και της ωραιότητας.

Αυτές οι αξίες, που προσδιορίζουν την ταυτότητα της ελληνικής αυτοσυνειδησίας μας, με την διδαχή και την πανανθρώπινη αποδοχή τους έγιναν και οικουμενικές.
Με επίγνωση αυτής της πραγματικότητας καθώς και της αντίστοιχης ευθύνης, που προσαυξάνει τις παιδαγωγικές υποχρεώσεις της πολιτείας μας προς τους πολίτες της, χαιρετίζω με ιδιαίτερη εκτίμηση και θέρμη τη διοργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου πανελληνίου διαγωνισμού μαθητικής έκθεσης με θέμα τη σημασία της Ακρόπολης και προσδοκώ με δεδομένη την έμπρακτο αρωγή της πολιτείας, ευδόκιμο συνέχεια και σε επόμενες ανάλογες πρωτοβουλίες.

Σας ευχαριστώ

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα