Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 31-5-2007

 

 

 

 

 
Προετοιμασία του Αστέρα σε εντατικούς ρυθμούς
Συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης εν όψει του Κυριακάτικου παιχνιδιού στον Εύοσμο με τον Αγροτικό Αστέρα. Η προπόνηση είχε σε αρκετά μεγάλο μέρος της και τακτική, όπως εξ άλλου θα έχει και η αυριανή.

Ο Βραζιλιάνος προπονητής του Αστέρα Πάουλο Κάμπος, δε θέλει τους παίκτες του να μείνουν στις γιορτές της ανόδου, αλλά να παρουσιαστούν αυτοσυγκεντρωμένοι στο παιχνίδι της Κυριακής και να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα που χρειάζεται η ομάδα για να κατακτήσει και τυπικά το πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 6.15 μ. μ. και θα είναι ένα από τα παιχνίδια που θα μεταδώσει τηλεοπτικά η ΕΡΤ-3. Τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα έχουν παράλληλη μετάδοση και θα αρχίσουν την ίδια ώρα είναι: Καστοριά-Καλαμάτα, Νίκη Βόλου-Βέροια, Πανσερραικός-ΠΑΣ Γιάννενα.

Στο μεταξύ και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Αστέρας, θα δοθεί ένα χρηματικό ποσό σε κοινωφελές ίδρυμα στη μνήμη των θυμάτων του Λούσιου ποταμού.

 

 

 

 
Τουρνουά παλαιμάχων μπάσκετ
Πρόγραμμα αγώνων πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης παλαιμάχων αγωνιστικής περιόδου 2006-07 Περισσότερα...

 

 

 

 
Σύσκεψη για θέματα Ειδικής Αγωγής
Την Παρασκευή 01-06- 2007 και ώρα 10.00 π.μ., η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, στα πλαίσια της επεξεργασίας των θεμάτων που αφορούν την Ειδική Αγωγή, έχει προγραμματίσει συντονιστική σύσκεψη με συμμετοχή των Διευθυντών των (5) Κέντρων Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) των νομών της Περιφέρειας των (6) Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), αντίστοιχων επιπέδου γυμνασίων, καθώς και συμμετοχή του σχολικού συμβούλου της Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη θα εξεταστεί αναλυτικά ο τρόπος διαχωρισμού των τμημάτων ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά των παιδιών που φοιτούν σε αυτά, ώστε να επιτυγχάνεται παιδαγωγικά και επιστημονικά ο στόχος για πλήρη αξιοποίηση των ικανοτήτων τους με την αντίστοιχη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού που διατίθεται στα σχολεία αυτά.

 

 

 

 

 
Το ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης για προτάσεις ΟΟΣΑ
Ο Ο.Ο.Σ.Α κάθε χρόνο ψέλνει το ίδιο αντεργατικό τροπάριο προτείνοντας δέσμη προτάσεων για την κατεδάφιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την περαιτέρω ελαστικοποίηση και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την επιβολή εντονότερων ταξικών διακρίσεων και καθιέρωση διδάκτρων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι υποδείξεις του είναι απαράδεκτες και από οικονομική και από κοινωνική άποψη και οδηγούν σε μία χώρα με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα και με ακόμη μεγαλύτερες ανισότητες.

Σε μία περίοδο που συντελείται η πιο βίαιη και δραματική ανακατανομή εισοδήματος σε βάρος των εργαζομένων, είναι πρόκληση να προτείνεται ακόμα πιο άγρια λιτότητα.

Το Ασφαλιστικό υπονομεύεται απ’ τη στέρηση των θεσμοθετημένων πόρων. Δεν είναι δυνατόν να σκέφτεται η κυβέρνηση ότι μπορεί να ανατραπούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης τα οποία είναι από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ποσά των συντάξεων τα οποία είναι στο 55 % του μέσου όρου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη να ενισχυθούν και να βελτιωθούν, όχι μόνο για λόγους επιβίωσης, αλλά και για την κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας.

Οι απαιτήσεις του ΟΟΣΑ για ανατροπές στο Ασφαλιστικό Σύστημα αποτελούν αιτία πολέμου και σφοδρότατων συγκρούσεων για τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο πλέον, έχουν εξαντλήσει τα όρια της αντοχής και ανοχής τους.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοιες λογικές, αλλά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ενός μεγάλου εργατικού ξεσηκωμού για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το Γραφείο Τύπου
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 

 

 

 
Ρομποτική Χειρουργική κοιλιοκήλης και βουβωνοκήλης
Σε ποσοστό μικρότερο του 1% μειώνει η Ρομποτική Χειρουργική τις υποτροπές σε επεμβάσεις κοιλιοκήλης και βουβωνοκήλης, ενώ στις χειρουργικές επεμβάσεις ανοιχτής κοιλίας το ποσοστό υποτροπών ,με δυσάρεστα αποτελέσματα για τον ασθενή ,κυμαίνεται από 5 μέχρι 15% !!!
Τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα από τη χρήση της Ρομποτικής Χειρουργικής, ανακοίνωσε ο καθηγητής και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, στο 29ο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κήλης με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων χειρουργών στο ξενοδοχείο Athens Hilton. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα