Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 31-1-2007

 

 

 

 
Δημοπρατείται η μελέτη για την άρδευση της λίμνης Τάκας
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός έκανε περιοδεία χθες στο Νομό Αρκαδίας συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη, τους Βουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Πέτρο Τατούλη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και το Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Ο Υφυπουργός κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ανακοίνωσε ότι:

- Ολοκληρώνεται η κατασκευή Ταμιευτήρα Τάκας, χωρητικότητας 12 εκατ. κυβικών μέτρων νερού, με τον οποίο θα καλυφθούν οι αρδευτικές ανάγκες 30.000 στρεμμάτων. Το έργο χρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και έχει προϋπολογισμό 31,8 εκατ. ευρώ.

- Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης των δικτύων αξιοποίησης του Ταμιευτήρα Τάκας. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 950.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Γ' ΚΠΣ. Το έργο θα κατασκευαστεί στη Δ' Προγραμματική Περίοδο και θα περιλαμβάνει αποχετευτικά-στραγγιστικά και αρδευτικά δίκτυα 20.000 στρεμμάτων.

Μιλώντας για το μεγάλο έργο της Τάκας η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε «Οι εξαγγελίες του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το τεράστιο αυτό έργο ανάπτυξης για την Αρκαδία, που στηρίζει τον αγροτικό τομέα είναι ένα ιδιαίτερο σημαντικό γεγονός.
Δεδομένου ότι αυτό το έργο ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, η συνέχιση του όμως γίνεται σήμερα. Η χρηματοδότησή του ξεκίνησε από το 2004 και εντεύθεν, ενώ η ολοκλήρωσή του με τα δίκτυα άρδευσης που θα καλύψουν περιοχή 30.000 στρεμμάτων θα δώσει τη δυνατότητα αναγέννησης του αγροτικού τομέα και γενικότερα των αγροτικών καλλιεργειών.
Συνεπώς, η Κυβέρνηση σταθερή στη στήριξη της Περιφέρειας προχωράει με έργα υποδομής, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Αρκαδία. Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό που είναι εδώ σήμερα και στηρίζει με τόσο μεγάλα έργα υποδομής ένα νομό που κατά ένα μέρος του στηρίζεται από τον αγροτικό του κόσμο. Υλοποιείται σήμερα ένα όνειρο πολλών ετών για τους πολίτες της περιοχής»

 

 

 

 
Συνάντηση εργασίας με τους Νομάρχες για τα σχολικά κτίρια
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη προήδρευσε σήμερα στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, με τους Νομάρχες των Νομών της Περιφέρειας και τον εκπρόσωπο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, για το σχεδιασμό των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων εν όψει της Δ' Προγραμματικής Περιόδου και τη χρήση του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, της σύμπραξης του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα όσον αφορά τα σχολικά κτίρια.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε «Έγινε συζήτηση που επικεντρώθηκε στα σχολικά κτίρια που είναι άμεσης προτεραιότητας, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό για τη Δ' Προγραμματική Περίοδο.

Δρομολογήθηκε ένα χρονοδιάγραμμα, όπου την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μία πιο ολοκληρωμένη συνάντηση στην οποία θα κατατεθούν οι προτάσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για τις ανάγκες της σχολικής στέγης και τις υποδομές της σχολικής εκπαίδευσης, προκειμένου να δρομολογήσουμε τη μελετητική ωριμότητα εκείνων των έργων, που είτε θα υπαχθούν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, είτε θα πάνε με τη μέθοδο της σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Εκμεταλλευόμαστε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να ολοκληρώσουμε τις υποδομές που απαιτούνται. Θα πρέπει να σας πω, ότι αυτή τη στιγμή και μέσα από το Γ' ΚΠΣ κατασκευάζονται 146 σχολικές αίθουσες και στους τρεις βαθμούς εκπαίδευσης»

 

 

 
Εκδήλωση Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης
Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί εκπρόσωπος του Συλλόγου «Πίστη» (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις) ο οποίος θα μιλήσει για τους σκοπούς και τις προσπάθειες του Συλλόγου.

Παράλληλα τα παιδιά του Χ.Ο.Τ. θα παραδώσουν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από τα κάλαντα ως ελάχιστη συνεισφορά στο σπουδαίο έργο της «Πίστης».

 

 
Κοπή πίτας στο ΚΕΕ Αρκαδίας
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του την Τρίτη 30/01/2006 και ώρα 19:00 στα γραφεία του, Ελευθερίου Βενιζέλου 22 στην Τρίπολη. Σε μια απλή αλλά αρκετά ζεστή εκδήλωση, παρευρέθησαν, τα στελέχη και οι εκπαιδευτές του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, το μέλος ( καθηγητής ) της ΝΕΠΕΚΕ του προγράμματος πληροφορικής « ΗΡΩΝ » , κύριος Κατσίρης Ιωάννης, η Υπεύθυνη της Σχολής Γονέων κυρία Τσουραπά Παναγιώτα και αρκετοί εκπαιδευόμενοι.
 
Κοινή ήταν η πεποίθηση όλων ότι τα προγράμματα της Δια Βίου Εκπαίδευσης αποτελούν μοναδική ευκαιρία για όλους τους ενήλικες καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να αποκτήσουν νέες βασικές δεξιότητες, να αναβαθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες καθώς και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν μεταξύ των υπευθύνων των προγραμμάτων τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και οι λύσεις που δόθηκαν.

Όλοι ευχήθηκαν, η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία και χαρά και να αποτελέσει την απαρχή της Δια Βίου ευτυχίας και προκοπής.

 

 

 
Ο Μπαράνιος στον Αστέρα Τρίπολης
Σε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της χειμερινής περιόδου στην Ελλάδα έκανε ο Αστέρας Τρίπολης, αποκτώντας τον Ούγγρο διεθνή ποδοσφαιριστή Ζολτ Μπαράνιος.

Η διοίκηση του Αστέρα ξεπέρασε όλα τα εμπόδια που υπήρξαν για τη μεταγραφή και κάνοντας γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες, κατάφερε να «αρπάξει» τον Ούγγρο, καθώς ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν δείξει και άλλες ομάδες από την Αγγλία και τη Γερμανία

Ο Ζολτ Μπαράνιος γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1975, αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και έχει κάνει μία μεγάλη καριέρα παίζοντας στην Ουγγαρία με τη Χόνβεντ, τη Φερεντσβάρος, τη Σοπρόν, τη Βάσας, τη Ρακοσπαλοτάλ και στο Βέλγιο με τη Λόμελ.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου Μαγυάρικου ποδοσφαίρου, αφού μετράει συμμετοχές και με την Εθνική Ουγγαρίας. Ο Μπαράνιος θα φοράει στον Αστέρα το Νο 10.

Ο Αστέρας προχώρησε και στην απόκτηση τριών ακόμα ποδοσφαιριστών, όπως είναι ο Γάλλος Στηβ Τεοφιλέ, ο Ουρουγουανός Φερνάντο Μασάντο και ο Πολωνός Γιάρος Μιαζιρκίεβιτς.

Ο Στηβ Τεοφιλέ γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1980, αγωνίζεται στο κέντρο και έχει παίξει στη Ρασίγκ Παρί, στη Γκενιόν, στη Κρετέιγ, στην Ίστρ, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στο Βέλγιο με τη Σαρλερουά. Στον Αστέρα θα φοράει το Νο 11.

Ο Φερνάντο Μασάντο γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1979, αγωνίζεται στο κέντρο και έχει παίξει στους Γουόντερερς, Σελάγια,στη Νασιονάλ, στη Ντεπορτίβο Κολόνια και στη Σαν Λούις. Στον Αστέρα θα φοράει το Νο 3.

Ο Γιάρος Μιαζιρκίεβιτς γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 1979, αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά του γηπέδου και ήρθε στον Αστέρα από την Σταρτ Οτγουόκ. Στον Αστέρα θα φοράει το Νο 15.

 

 

 
Αναβληθέντα ματσ Α' περιόδου εργασιακού μπάσκετ- βαθμολογία
Δες αρχείο .pdf >>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα