Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 30-4-2007

 

 

 

 
Μήνυμα ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά
Έν όψει του εορτασμού της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας μαζί με τους Προέδρους των Πρωτοβάθμιων Σωματείων-Μελών του, παραχώρησαν σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου, θέτοντας δημόσια για ακόμα μια φορά, το διεκδικητικό δημοσιοϋπαλληλικό πλαίσιο και σχολιάζοντας ταυτόχρονα θέματα της επικαιρότητας που έχουν προκύψει και που σχετίζονται άμεσα με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γιώργος Μπέζος, αφού αναφέρθηκε στην ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς ως ημέρα τιμής - μνήμης και αγώνων για μια κοινωνία ελευθερίας, δικαιοσύνης και ισότητας, έθεσε στην συνέχεια τους βασικούς άξονες του διεκδικητικού πλαισίου των δημοσίων υπαλλήλων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο σκάνδαλο που έχει προκύψει στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δια μέσου των δομημένων ομολόγων.

Χαρακτηριστικά τόνισε:
«Τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων για μας είναι ΙΕΡΑ, είναι το ΜΕΛΛΟΝ & Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΑΣ. Με τα χρήματα αυτά δεν έχει το δικαίωμα να παίζει κανείς & κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποθηκεύει και να ακυρώνει την συνταξιοδοτική μας προοπτική. Το πανεργατικό αίτημα όπως εκφράζεται σήμερα είναι η άμεση επιστροφή των χρημάτων στα Ταμεία και η απόδοση όλων των πόρων που τους αναλογούν. Για μας τα Ταμεία, η Δουλειά μας και η ΖΩΗ μας είναι αδιαπραγμάτευτα».

Το λόγο επίσης πήραν ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Γιώργος Σκριμιζέας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Παναγιώτης Μποζίκας και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Αρκαδίας Ζαφειρόπουλος Χαράλαμπος, όπου και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
Eργάτριες, εργάτες, άνεργοι, Έλληνες και αλλοδαποί, νέοι, νέες εμπιστευθείτε την ταξική δύναμή σας για το δίκιο και την προοπτική σας
Η τάξη μας, η εργατική τάξη, που υφίσταται την εκμετάλλευση από το κεφάλαιο και όλα τα δεινά του καπιταλιστικού συστήματος, αποτελεί την πιο ισχυρή κοινωνική και την κύρια παραγωγική δύναμη παγκόσμια, με ενιαία συμφέροντα και ανάγκες, με κοινό μέλλον, ανεξάρτητα από την εθνική της προέλευση. Είναι η πρωτοποριακή δύναμη της εποχής μας.

Η εργατική τάξη είναι ο νεκροθάφτης της αδικίας, της κοινωνικής καθυστέρησης, των άδικων πολέμων. Σε αυτήν μπορούν να προσβλέπουν με ελπίδα όλες οι καταπιεσμένες λαϊκές δυνάμεις, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι και άλλες δυνάμεις που σαρώνονται από τα μονοπώλια. Τα απέδειξαν επιστημονικά τα πιο πρωτοπόρα μυαλά της ανθρωπότητας που θεμελίωσαν την επαναστατική κοσμοθεωρία της, τον Μαρξισμό – Λενινισμό. Το απέδειξε ο πρωταγωνιστικός ρόλος, που κατάκτησε στην σύγχρονη ιστορία, με την πάλη και τις θυσίες της ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για κοινωνική πρόοδο, τον Σοσιαλισμό. Περισσότερα...
 

 

 

 
Εκδήλωση με θέμα "50 χρόνια από την ίδρυση της Ε. Ε."
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Τρίπολης με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σας καλεί στην εκδήλωση- συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη την Πέμπτη 3 Μαΐου και ώρα 5μ.μ στην αίθουσα ισογείου του ΟΑΕΔ δίπλα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Θέμα: "1957-2007 : 50 χρόνια από την ίδρυση της Ε. Ε. Οι αλλαγές στον Ευρωπαϊκό χώρο και ο ρόλος της Ελλάδας. "

Κεντρικοί Ομιλητές :

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης βουλευτής β' Αθηνών Ν. Δ.
Πέτρος Τατούλης βουλευτής Αρκαδίας Ν. Δ.

 

 

 

 
Διά βίου εκπαίδευση ενηλίκων από απόσταση
Το Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενηλίκων από Απόσταση (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υπ.Ε.Π.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου: Σεπτέμβριος 2007 – Ιούλιος 2008, Προσφέρονται δύο (2) εκπαιδευτικά προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης ενηλίκων από απόσταση, ετήσιας διάρκειας, 250 ωρών το καθένα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι τα ακόλουθα: Περισσότερα...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα