Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 29-4-2007

 

 

 

 
Κατολίσθηση στο Ορυχείο της ΔΕΗ
Την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Ψαθί, στο ορυχείο της Δ.Ε.Η προκλήθηκε κατολίσθηση μάζας υπερκείμενων εδαφών στον ταινιόδρομο του εκσκαφέα Ε11. Δεν υπήρξε ευτυχώς πρόκληση ατυχήματος για εργαζόμενους. Προκλήθηκαν ζημιές στον ταινιόδρομο ο οποίος τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Η βασική αιτία της κατολίσθησης είναι η μη ορθολογική εκμετάλλευση για την επίτευξη των στόχων της παραγωγής και ταυτόχρονα δεν είχε ληφθεί καμμία μέριμνα για την ελάφρυνση της τομής στα υπερκείμενα εδάφη. Περισσότερα...

Ένα ακόμη συμβάν μέσα σε λίγες ώρες στο Λ.Κ.Μ, στα ορυχεία της Δ.Ε.Η, φέρνει στην επιφάνεια τις σοβαρές ελλείψεις στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας για τους εργαζομένους στο χώρο.

Το Σάββατο 28 Απριλίου κατά την μεταφορά ερπυστριοφόρου μπουλντόζας της Δ.Ε.Η «έφυγε» από νταλίκα και μετά από «σύντομη διαδρομή» στο οδόστρωμα ανατράπηκε δίπλα στον κόμβο των ταινιών στο Ψαθί. Περισσότερα...
 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για την κατανομή των πόρων ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε Ερώτηση στις 26 Απριλίου 2007 προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, καταγγέλλοντας την άνιση και αθέμιτη κατανομή των πόρων, σύμφωνα με το ΕΣΠΑ 2007-2013, που πλήττει ιδιαίτερα την περιφέρεια Πελοποννήσου και παραβιάζει κατάφορα τις επιταγές του Συντάγματός μας (άρθρο 106) και της Ευρωπαϊκής Συνθήκης (άρθρο 158). Περισσότερα...

 

 

 
Ερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ ΠΕλ/σου για το προσωπικό του ΠαΠελ
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, μαζί με τους έξι ακόμα Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατέθεσε Ερώτηση στις 26 Απριλίου 2007 προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας την άμεση λύση του εργασιακού προβλήματος των 78 διοικητικών και τεχνικών (συμβασιούχων) υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος. Περισσότερα...

 

 

 
Έκθεση για Έλληνες καλλιτέχνες
Ο Έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Στρατής μετά από τις συνεχόμενες παρουσιάσεις του στην Agora Gallery στο Chelsea της Νέας Υόρκης καθώς και στο Νεουορκέζικο Τύπο, εκπροσωπείται τώρα από την συγκεκριμένη Γκαλερί και εξουσιοδοτείται επίσημα από την διευθύντριά της Angela Di Bello στο κάλεσμα των Ελλήνων Καλλιτεχνών σε μία μοναδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2007 στη Νέα Υόρκη.

Μία έκθεση όπου ολάκερος ο Ελληνισμός και η Ελληνική Τέχνη θα χτυπήσει δυνατά μέσα στην καρδιά της Νέας Υόρκης και από εκεί σε όλον τον Πλανήτη.

Ο Τίτλος της έκθεσης “ODYSSEY WITHIN”, βγαλμένος μέσα από τα σπάργανα της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας μας, κάνει την εμφάνισή της στην μεγαλούπολη των Η. Π. Α και από εκεί ταξιδεύει και αγκαλιάζει τις καρδιές όλων των ανθρώπων. Δίνοντας έτσι το ισχυρό μήνυμα του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Ιστορίας μας. Η Τέχνη εδώ και μάλιστα η Ελληνική Κουλτούρα γίνεται και πάλι Πυρσός του Φωτός σε ολάκερη την Οικουμένη. Μια Οικουμένη η οποία φαντάζει να μας δείχνει ότι κάτι τέτοιο «ίσως» να το χρειάζεται.

Η Agora Gallery βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, 530 West 25th Street, Chelsea, New York, 10001 N.Y., η διεύθυνση της ιστοσελίδας της, www.Agora-Gallery.com, είναι εκδότες του ARTisSpectrum Magazine, www.ARTisSpectrum.com, δέχεται υποβολές αιτήσεων των Ελλήνων Καλλιτεχνών για την σημαντική αυτή έκθεση όπου τιτλοφορείται “Odyssey Within”, μία έκθεση λεπτής τέχνης από Καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα και από Καλλιτέχνες Ελληνικής Καταγωγής, όπου έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στης 14 Δεκεμβρίου 2007.

Οι Καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα και οι Καλλιτέχνες Ελληνικής Καταγωγής που ζουν στην Αμερική και γενικότερα σε όλο τον κόσμο καλούνται να υποβάλλουν ένα cd ή 5 jpegs της εργασίας τους, βιογραφικό σημείωμα, καλλιτεχνική αναφορά και κατάλογο για μελέτη.

Όλοι οι Έλληνες Καλλιτέχνες και οι Καλλιτέχνες Ελληνικής Καταγωγής όπου γής καλούνται να υποβάλλουν τα portfolios τους.

Οι Έλληνες Καλλιτέχνες μπορούν να στείλουν τις πληροφορίες τους απευθείας στην διευθύντρια της Agora Gallery, Angela Di Bello, Angela@Agora-Gallery.com ή στο info@agora-gallery.com

Tel. 212-226-4151/Fax 212-966-4380 Hours: Tues - Sat,11am - 6pm

Η Agora Gallery ιδρύθηκε το 1984 και είναι στρατηγικά εγκατεστημένη στο Chelsea, τη πόλη που είναι το πιο ενεργό και αποκλειστικά Καλλιτεχνικό Κέντρο της Τέχνης της Νέας Υόρκης και γενικότερα σε όλο τον κόσμο.

Η Agora Gallery, είναι αφιερωμένη στην προώθηση εθνικών και διεθνών καλλιτεχνών και εξοπλίζει τους ιδρυθείς, μεσαίους και ανερχόμενους από την επιφάνεια καλλιτέχνες με την εκπροσώπησή τους, μία έκθεση, καθοδήγηση, προώθηση και την ευκαιρία στους Καλλιτέχνες να εκθέσουν τη δουλειά τους σε μία από τις πιο σημαντικές πόλεις του κόσμου της Τέχνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα