Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 28-3-2007

 

 

 

 
Υπογραφή σύμβασης «Κατασκευή ΜΕΛ στη Β. Κυνουρία»
Παρουσία του Δημάρχου κ. Γιωρ. Δαλιάνη, Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, του Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλου υπεγράφη σήμερα από τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη, η σύμβαση για την «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Ακαθάρτων» προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στις 30 Μαρτίου 2005 με συνολικό προϋπολογισμό 5,4 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει:

Α) Την υπογραφείσα σήμερα σύμβαση που αφορά «Την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Ακαθάρτων». Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 18 μήνες.

Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων έχουν σχεδιαστεί για πληθυσμό 10.000 κατοίκων. Το κύριο τμήμα του έργου δεξαμενές, κτίρια, προβλέπεται να καταλάβει έκταση τεσσάρων στρεμμάτων, έτσι ώστε η υπόλοιπη έκταση να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που να συντελέσει στην αισθητική ανάπλαση της περιοχής.

Η προβλεπόμενη από τη μελέτη μέθοδος επεξεργασίας είναι αυτή της ενεργού ιλύος με παρατεταμένο αερισμό, με ταυτόχρονη πλήρη σταθεροποίηση ιλύος και με βιολογική απονιτροποίηση και βιολογική αποφωσφόρωση. Οι επιμέρους μονάδες επεξεργασίας που προβλέπονται είναι οι παρακάτω:
- Μονάδα προεπεξεργασίας-Αντλιοστάσιο αρχικής ανύψωσης
- Μονάδα Βιολογικής επεξεργασίας
- Μονάδα Επεξεργασίας Ιλύος
- Μονάδα Απολύμανσης
Εκτός των παραπάνω προβλέπονται κτίρια διοίκησης, χημείο, αποθήκες, ηλεκτρικό δίκτυο, αυτοματισμός ελέγχου της λειτουργίας όλου του έργου.

Β) «Αγωγός διάθεσης λυμάτων, πρωτεύον δίκτυο αποχέτευσης Αστρους-Παράλιου Αστρους, αγωγός μεταφοράς λυμάτων Παράλιου Αστρους»
Αντικείμενο της σύμβασης είναι:
- Κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων του Παράλιου Αστρους προς ΜΕΛ μήκους 1.250 μέτρων
- Κατασκευή υπόλοιπου χερσαίου τμήματος του αγωγού διάθεσης έως το φρεάτιο φορτίσεως του υποθαλάσσιου αγωγού μήκους 2.500 μέτρων
- Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης μήκους 1.117 μέτρων
- Κατασκευή τμημάτων δικτύων ακαθάρτων μήκους 1.340 μέτρων
- Κατασκευή δύο υπόγειων αντλιοστασίων
Η σύμβαση υπεγράφη στις 4 Σεπτεμβρίου 2006 με ποσό 2.236.799,98 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη ανέφερε «Τα δίχτυα αποχέτευσης και η Μονάδα Επεξεργασίας Ακαθάρτων της Βόρειας Κυνουρίας αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική περιβαλλοντικά παρέμβαση, σε μία περιοχή τουριστικά αναπτυσσόμενη στο μεγαλύτερο Δήμο της Αρκαδίας.

Συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, αφού εξαλείφει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων και βοθρολυμάτων. Παράλληλα δε, προστατεύει τα επιφανειακά και θαλάσσια ύδατα., ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Έχει μακροπρόθεσμη προοπτική, αφού έχει σχεδιαστεί στο μέλλον να υπαχθούν και γειτονικοί οικισμοί (Κάτω Δολιανών, Χειμερινής Μελιγού και Κάτω Βερβένων), ώστε να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα του καθαρού περιβάλλοντος. Αξιοποιούμε τους πόρους του Γ’ ΚΠΣ με έργα υποδομής, απαραίτητα για τον κάθε τόπο»

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για το δρόμο Κυβέρι-Λεωνίδιο-Μονεμβασία
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε στις 14 Μαρτίου 2007, την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή ( ΑΠ 5648) προς τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ για την τύχη των σχετικών με τον οδικό άξονα Κυβέρι - Αστρος - Τυρός - Λεωνίδιο - Κυπαρίσσι - Μονεμβασία μελετών που είχαν ήδη ξεκινήσει και ανατεθεί σε τεχνικά γραφεία στις αρχές του 2004, με σκοπό την ολοκλήρωσή τους το Μάρτη του 2005. 0 εκσυγχρονισμός του ανωτέρου οδικού άξονα θα συνέβαλε ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία των Νομών Αργολίδος Αρκαδίας, και Λακωνίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 14.03.2007

ΠΡΟΣ τον Κ. ΥΠΟΥΡΓΌ ΠΕ. ΧΩ. ΔΕ

Πρόσφατα η ηγεσία του Υπουργείου ΠΕ. ΧΩ. ΔΕ. εξήγγειλε τον εκσυγχρονισμό του συνολικού οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, αναφερόμενη όμως σε δυο μόνο οδικούς άξονες, της «Βορειοδυτικής οδού και της Ανατολικής οδού Πελοποννήσου», και τα σχετικά με αυτούς έργα.
Ας σημειωθεί ότι από την ηγεσία του Υπουργείου ΠΕ. ΧΩ. ΔΕ| χαρακτηρίζεται ως Βορειοδυτική Οδός Πελοποννήσου ο οδικός άξονας Κορίνθου- Πατρών» Πύργου Τσάκωνα και ως Ανατολική οδός Πελοποννήσου ο οδικός άξονας Κορίνθου-Τριπόλεως - Καλαμάτας, ενώ προγραμματίζεται η ολοκλήρωση τους για το τέλος του 2009 και 2011 αντίστοιχα.

Στην πραγματικότητα ο οδικός άξονας Κορίνθου -Τριπόλεως - Καλαμάτας θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως Κεντρική Οδός Πελοποννήσου ενώ ως Ανατολική Οδός Πελοποννήσου πρέπει να χαρακτηριστεί η οδός Κυβέρι - Άστρος -Τυρός - Λεωνίδιο - Κυπαρίσσι - Μονεμβασία. Η ολοκλήρωση του τρίτου αυτού οδικού άξονα θα συνέβαλε ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία των νομών Αργολίδος, Αρκαδίας και Λακωνίας. Εντούτοις δε γίνεται πουθενά λόγος για αυτόν τον τόσο σημαντικό οδικό άξονα της Πελοποννήσου.

Ηδη την άνοιξη του 2004 βρίσκονταν σε εξέλιξη η εκπόνηση της σχετικής μελέτης για τον οδικό άξονα Κυβέρι- 'Αστρος -Τυρός - Λεωνίδιο — Κυπαρίσσι - Μονεμβασία, η οποία μάλιστα είχε μοιρασθεί σε τρία τμήματα και είχε ανατεθεί, μετά από διαγωνισμό, σε τρία διαφορετικά τεχνικά γραφεία, με σκοπό τη γρήγορη ολοκλήρωσή της τον Μάρτιο 2005. Συγκεκριμένα, για το τμήμα Κυβέρι - Ξηροπήγαδο (συμπεριλαμβανομένης της παράκαμψης Ξηροπηγάδου) η μελέτη ανετέθη στο γραφείο του κ. Μαγκάβαλη, για το τμήμα Πούλιθρα- Πηγάδι - Φωκιανός, η μελέτη ανετέθη στο γραφείο του κ. Νάμα, για το τμήμα Φωκιανός - Κυπαρίσσι η μελέτη ανετέθη στο γραφείο του κ. Παντέκη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
α) Ποια είναι η τύχη των μελετών του οδικού άξονα Κυβέρι -Αστρος -Τυρός - Λεωνίδιο - Κυπαρίσσι - Μονεμβασία και αν δεν έχουν ολοκληρωθεί γιατί;
β) Προτίθεται να προχωρήσει στη χρηματοδότησή τους και να εντάξει τον ως άνω οδικό άξονα στο Δ' ΚΠΧ;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ

 

 

 

 
2η ενημερωτική ημερίδα "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας-φωτοβολταϊκά"
Το Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου (ΚΜΤΚ-Π) στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου καινοτομίας NetForce 2006, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών GR 166, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, 16 Απριλίου 2007, στις 6:00 ώρα το απόγευμα, την δεύτερη ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Φωτοβολταϊκά. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Μετά την επιτυχή υλοποίηση της πρώτης ημερίδας του Κέντρου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας – Φωτοβολταϊκά» στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 άτομα κρίνεται σκόπιμη η επανάληψή της. Στόχος μας η πληρέστερη και πιο ευρεία ενημέρωση του επιχειρηματικού κοινού της περιφέρειας σε εφαρμογές νέων ενεργειακών τεχνολογιών σε επιχειρήσεις και φορείς της περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και την επίτευξη νέων επιχειρηματικών συμφωνιών.

Η ημερίδα εντάσσεται στην προσπάθεια της περιφέρειας Πελοποννήσου για την πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων επενδύσεων και εγκαταστάσεων Παραγωγής Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας στην περιφέρεια μας.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και εξειδικευμένοι φορείς θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν πηγές παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας σε επίπεδο Τεχνολογίας και θεσμικών πλαισίων.

Επίσης, εξειδικευμένες εταιρείες – χορηγοί της ημερίδας θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και υπηρεσίες τους που άπτονται της διαχείρισης ενέργειας και της ορθολογικής χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δημιουργούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με καινοτόμες ιδέες, νέες πηγές εισοδημάτων και νέες θέσεις εργασίας.

Τιμή συμμετοχής: 50€

Πληροφορίες: 2710-227141 κος Ασημάκης Κατσούλας, Σύμβουλος ΚΜΤΚ-Π www.kmt.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα