Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 28-2-2007

 

 

 

 
Στη φάση υλοποίησης βαδίζει το Περιφερειακό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Πελοποννήσου
Οι προγραμματικές βάσεις υλοποίησης του Περιφερειακού Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Πελοποννήσου τέθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2007 στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη προήδρευσε στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο Νομάρχης Αργολίδας κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, ο Δήμαρχος Κουτσοποδίου κ. Κωνσταντίνος Μπιτζής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) κ. Νίκος Κασιμάτης.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αβούρη στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο σημαντικές παραμέτρους για την ίδρυση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου: την συμμετοχή και τη σύμπραξη της ΔΕΘ στο σημαντικό αυτό εγχείρημα και στην προσεκτική επιλογή της έδρας, σε συνδυασμό με τους συγκοινωνιακούς παράγοντες και την γειτνίαση με σημαντικά αστικά κέντρα της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ κ. Νίκος Κασιμάτης επεσήμανε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί, ως επίσημος Εκθεσιακός σύμβουλος της Πολιτείας, έκρινε ότι είναι απαραίτητη η ίδρυση και λειτουργία του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου και μάλιστα το συντομότερο δυνατό, για να καλυφθεί το κενό της απουσίας Σύγχρονης Εκθεσιακής δραστηριότητας στην Πελοπόννησο. Αλλωστε, πρόσθεσε «αποτελεί κεντρική πολιτική της ΔΕΘ η Περιφερειακή Εκθεσιακή ανάπτυξη της χώρας»

Τόσο ο Νομάρχης Αργολίδας, όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας και ο Δήμαρχος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή και τη σύμπραξη της ΔΕΘ και ανακοίνωσαν πώς σύντομα θα προβούν σε όλες εκείνες τις νομικές και άλλου είδους ενέργειες για την τροποποίηση του καταστατικού της μη κερδοσκοπικής εταιρείας που ηγείται του εγχειρήματος, προκειμένου η ΔΕΘ να είναι ενεργός εταίρος.

 

 

 
Αναβάθμιση και Συμπλήρωση Εξοπλισμού Υποδομής του Ινστιτούτου ΝΕΣΤΩΡ
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη εντάχθηκε στο Ε.Π. Πελοποννήσου 2000-2006 και στο Μέτρο 2.1.1 «Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Υποδομές Ύδρευσης και Προστασία από τη Διάβρωση των Ακτών» το έργο «Αναβάθμιση και Συμπλήρωση Εξοπλισμού Υποδομής Ινστιτούτου Νέστωρ» συνολικού προυπολογισμού 800.000 ευρώ, που κατά 80% θα καλυφθεί από Κοινοτική Συμμετοχή και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους.

Με το παρόν έργο πρόκειται να γίνει αναβάθμιση-συμπλήρωση και εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος εξοπλισμού, ώστε να μπορέσει το Ινστιτούτο να εγκαταστήσει το Πανευρωπαϊκό Τηλεσκόπιο Νετρίνιο ΚΜ3ΝeT.

Περιληπτικά οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι παρακάτω:
- Αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων και της σχετικής υποδομής, ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία και διανομή της αυξημένης ποσότητας δεδομένων που θα συλλέγει το εργαστήριο βαθιάς θάλασσας.
- Αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού για κατασκευές εξειδικευμένων οργάνων και για έλεγχο.
- Αναβάθμιση εξοπλισμού και δυνατοτήτων προσδιορισμού θέσης στο βυθό της θάλασσας.
- Συμπλήρωση του μηχανουργικού εξοπλισμού κατασκευής-ελέγχου και κατασκευή ειδικών θαλάμων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την προστασία των οργάνων του εργαστηρίου από τις μεγάλες υδροστατικές πιέσεις.
- Παρελκόμενα και αναλώσιμα για τα παραπάνω π.χ. κοπτικά, τρυπάνια και εργαλεία μικρής διάρκειας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των υπό προμήθεια μηχανημάτων.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι από τις 1 Μαρτίου 2007 έως 31 Δεκεμβρίου 2007.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε «Στόχος του έργου είναι η δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για έρευνα σε θέματα βαθιάς θάλασσας, με την προοπτική να αποτελέσουν οι εγκαταστάσεις αυτές στην Πύλο, τον πυρήνα για την εγκατάσταση και λειτουργία ενός Διεθνούς Κέντρου Ερευνών Βαθιάς Θάλασσας.
Με τον τρόπο αυτό, η Πύλος θα αποτελέσει ερευνητικό πόλο για προσέλκυση επιστημόνων διεθνούς κύρους, τόπο οργάνωσης επιστημονικών συναντήσεων και παγκοσμίων συνεδρίων».

 

 

 
Προεγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Παράκαμψη Σπάρτης, τμήμα Σκούρα-Πυρί»
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη προεγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Παράκαμψη Σπάρτης, τμήμα Σκούρα-Πυρί» συνολικού προυπολογισμού 20.480.000 ευρώ

Η κατασκευή νέου οδικού τμήματος, αποτελεί τη συνέχεια του υπό κατασκευή τμήματος Σπάρτη-Σκούρα και το αντικείμενο του έργου είναι:
- Η διάνοιξη νέας χάραξης της Εθνικής Οδού, συνολικού μήκους 8,3 χλμ
- Η βελτίωση της υπάρχουσας οδού σε μήκος 4,4 χλμ
- Η δημιουργία δύο ισόπεδων και δύο ανισόπεδων κόμβων και μίας μεγάλης γέφυρας.

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση των μεταφορών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποτελεί τμήμα του δευτερευόντος Διευρωπαϊκού Δικτύου Λεύκτρο-Σπάρτη-Γύθειο και βελτιώνει τη διασύνδεση του οδικού άξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα με το Νομό Λακωνίας και το λιμάνι του Γυθείου.

Με την κατασκευή του οδικού τμήματος, επιδιώκεται η ασφαλής και ταχύτερη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής που διακινούν κυρίως αγροτικά προϊόντα, αλλά και των επισκεπτών προς τα θέρετρα και τους αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη με αφορμή την προέγκριση της δημοπράτησης δήλωσε τα εξής:
«Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο τμήμα της Περιφερειακής οδού Σπάρτης, που είναι ένα βασικό έργο για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ασφαλή και ταχύτερη μετακίνηση των πολιτών της Λακωνίας και των επισκεπτών της. Ακόμα συμβάλλει στην μεταφορά των αγροτικών προϊόντων και στοχεύει στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα