Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 27-2-2007

 

 

 

 

 
3 ερωτήματα προς το Νομάρχη Αρκαδίας από το ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ
Ο Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ έστειλε επιστολή προς το νομάρχη Αρκαδίας με την οποία ζητά να απαντήσει σε 3 ερωτήματα σχετικά με επικίνδυνα απόβλητα, μείωση κοινοχρήστων χώρων και Λιμάνι Λεωνιδίου. Περισσότερα...

 

 

 
Ανοικτή Συζήτηση στην Τρίπολη για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ε.Ε
Στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη Δημοκρατία, το Διάλογο και τη Διαβούλευση με τους πολίτες σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), και με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της Ε.Ε., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας/Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, και τα Europe Direct Καλαμάτας και Σπάρτης, διοργανώνουν στην Τρίπολη την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2007, εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο μίας σειράς ανοικτών συζητήσεων που πραγματοποιούνται στις πρωτεύουσες των περιφερειών και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας σχετικά με το Μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της χώρας μας.

Στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων, είναι:
(α) η δυναμικότερη αξιοποίηση από τις τοπικές κοινωνίες της ευρωπαϊκής πραγματικότητας
(β) η ανάδειξη των ευκαιριών για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας

Κοινή πεποίθηση και διαπίστωση όλων είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει αφουγκραζόμενη τις προσδοκίες αλλά και τις ανησυχίες των πολιτών. Η εμπλοκή των πολιτών σε έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης είναι απαραίτητη για την χάραξη μιας νέας πορείας προς τα εμπρός.
Με αυτή την επιδίωξη, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας κ. Αγγέλα Αβούρη, το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ) και τα Europe Direct Καλαμάτας και Σπάρτης, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε ανοικτή συζήτηση με θέμα: «50 χρόνια από την ίδρυση της Ε.Ε. με θέμα: Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και Απασχόληση. Προς μια Κοινωνία Συνοχής και το Μέλλον της Ευρώπης», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2007, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης και ώρα 19:00.

Την Ανοικτή Συζήτηση θα χαιρετίσουν η κα Αγγέλα Αβούρη Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κ. Πάνος Καζάκος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Πάνος Λιαργκόβας καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ. Αλέξανδρος Ζαβός Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα, ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Νομάρχης Αρκαδίας, ο κ. Αλέξανδρος Κοτσιάνης Δήμαρχος Τρίπολης, ενώ θα συμμετάσχουν με ολιγόλεπτες παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι τοπικών φορέων της πόλης της Τρίπολης και της ευρύτερης περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, κατά την οποία ο καθένας θα μπορέσει να αναπτύξει και τις δικές του απόψεις.

 

 

 
Εκπαιδευτική αξιοποίηση των υπηρεσιών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
Το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Ευαισθητοποίηση, πληροφόρηση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αρκαδίας για την εκπαιδευτική αξιοποίηση των υπηρεσιών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 16:00, στο 1ο ΤΕΕ Τρίπολης.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:
• «Καλή χρήση και εκπαιδευτική αξιοποίηση των υπηρεσιών ενημέρωσης, επικοινωνίας δημιουργίας και προβολής εκπαιδευτικού περιεχομένου του σχολικού δικτύου από τη σχολική κοινότητα».
• «Καλή χρήση και εκπαιδευτική αξιοποίηση των υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης και τηλεσυνεργασίας του σχολικού δικτύου από τη σχολική κοινότητα».
• «Ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στο Διαδίκτυο - Οδηγίες, συμβουλές, ευαισθητοποίηση, προβολή καλών πρακτικών ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου από τους μαθητές»

Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Η ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια του έργου «Προηγμένες τηλεματικές υπηρεσίες για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Ανάπτυξη και Υποστήριξη Προηγμένων Τηλεματικών Υπηρεσιών για τις μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Φωκίδας» που υλοποιείται από το ΕΑΙΤΥ.

 

 

 
Παγκόσμια ημέρα σκέψης
Η παγκόσμια ημέρα σκέψης είναι η ημέρα γεννήσεως του ιδρυτή του παγκόσμιου προσκοπισμού, λόρδου robert baden powell (22/02/1857 - 08/01/1941) και γιορτάζεται στις 22 φεβρουαρίου κάθε χρόνο.
Είναι μια μεγάλη παγκόσμια προσκοπική επέτειος, στην οποία όλοι οι πρόσκοποι ανά τον κόσμο σκέφτονται τους αδερφούς προσκόπους από άλλες χώρες και τιμούν τον ιδρυτή της παγκόσμιας προσκοπικής κίνησης.

Η φετινή επέτειος ήταν ιδιαίτερη καθώς συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή (1857) αλλά και 100 χρόνια από την ίδρυση της μεγαλύτερης κίνησης νεολαίας ανά τον κόσμο, του προσκοπισμού (1907).
Το 3ο σύστημα προσκόπων Τρίπολης γιόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια τη σημαντική αυτή επέτειο με ειδικές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλα τα τμήματά του.

Ο ιδρυτής λίγα χρόνια πριν το θάνατό του έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα το οποίο το άφησε κληρονομιά σε όλους τους προσκόπους του κόσμου. Ένα μικρό απόσπασμα αναφέρει..
\"ο αληθινός τρόπος να είναι κανείς ευτυχισμένος είναι με το να προσφέρει σε άλλους ανθρώπους. προσπαθήστε να κάνετε αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο απ\' ότι τον βρήκατε...\"
robert baden powell - ιδρυτής του παγκόσμιου προσκοπισμού

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα