Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 26-4-2007

 

 

 

 
Μουσικό festival με χρώμα ΠαΠελ
Ένα ξεχωριστό μουσικό festival με χρώμα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σχεδιάζεται και οργανώνεται από φοιτητές για το Σάββατο, 28 Απριλίου, στις 6:30μ.μ., στον προαύλιο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας στην Τρίπολη.

Σ' αυτό το μουσικό γεγονός θα συμμετάσχουν μουσικά συγκροτήματα αποτελούμενα από μαθητές και φοιτητές από την Τρίπολη και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς και ένα αγγλόφωνο Ελληνικό σχήμα από την Αθήνα. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει party με dj set. Επίσης, στο χώρο θα υπάρχουν φαγώσιμα και ποτά.

Η παρουσία των φοιτητών όλων των τμημάτων και των σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κρίνεται αναγκαία, καθώς το μουσικό αυτό γεγονός αποσκοπεί σε μια ετήσια συνεύρεση και επικοινωνία όλων των φοιτητών του Πανεπιστημίου. Ελπίζουμε πως και η τοπική κοινωνία της Τρίπολης αλλά και η Περιφέρεια θα δώσει δυναμικά το παρόν στην εκδήλωση, στηρίζοντας όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά και το Πανεπιστήμιο.

 

 

 

 
«ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ - ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ»
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου (ΚΜΤΚ-Π) στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου καινοτομίας **NetForce** 2006, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αργολίδας και Αρκαδίας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών **GR** 166, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, 7 Μαϊου 2007, στις 6:00 ώρα το απόγευμα, _ενημερωτική ημερίδα_ με θέμα:
Ευρυζωνικά Δίκτυα – Ψηφιακές Εφαρμογές. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Κορινθίας 23, Άργος.

Σκοπός της ημερίδας είναι η προώθηση νέων ψηφιακών εφαρμογών μέσω των ευρυζωνικών δικτύων για τις επιχειρήσεις και τους φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με στόχο την καλύτερη την προβολή των επιχειρήσεων, την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και την επίτευξη νέων επιχειρηματικών συμφωνιών.

Η ημερίδα εντάσσεται στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την βελτιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας υπηρεσιών και προϊόντων που παράγουν επιχειρήσεις καθώς και στην προώθηση ποιοτικών υπηρεσιών που μπορεί ο ευρύτερος δημόσιος τομέας να προσφέρει προς τον πολίτη της Περιφέρειας. Στοχεύουμε σε εκτεταμένη προβολή της ημερίδας και του ΚΜΤΚ-Π σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και γενικότερα ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Διακεκριμένοι επιστήμονες αλλά και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα ευρυζωνικά δίκτυα και τις ψηφιακές εφαρμογές θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν επίσης θέματα σχετικά με την ανάλυση, τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και χρήση ευρυζωνικών δικτύων και ψηφιακών εφαρμογών καθώς και επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο.

Πληροφορίες: 2710-227141 κος Ασημάκης ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ, Σύμβουλος ΚΜΤΚ-Π

 

 

 

 
Με καλή ψυχολογία ο Αστέρας απέναντι στον Ηλυσιακό
Ο Αστέρας συνεχίζοντας την πορεία του στο φετινό μαραθώνιο της Β’ Εθνικής κατηγορίας, δίνει την Κυριακή 29 Απριλίου ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού παίζει στο γήπεδο του Ζωγράφου με τον ισχυρό στην έδρα του Ηλυσιακό (4 μ.μ.)

Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για την ομάδα του Πάουλο Κάμπος, που μαζί με τους συνεργάτες του ετοιμάζουν τα πλάνα τους για το Κυριακάτικο παιχνίδι.

Ο Βραζιλιάνος προπονητής του Αστέρα δε θα έχει στη διάθεσή του, τους τραυματίες Καλογιαννίδη, Μιαζιρκίεβιτς που ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, ενώ στον αντίποδα, θα επιστρέψει ο Ζουντί που εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του και έχει τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητή του.

Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, το ηθικό ακμαιότατο, αλλά όλοι στις τάξεις του Αστέρα κρατάνε χαμηλούς τόνους και δουλεύουν σκληρά στο γήπεδο.

Ηλυσιακός και Αστέρας βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος στον αγώνα του πρώτου γύρου, όταν ο Αστέρας κέρδισε στην Τρίπολη με 2-0 χάρη σε τέρματα των Ζουντί, Αλαιν.

Οι φίλαθλοι της Τρίπολης και της Αρκαδίας γενικότερα, έχουν «ζεσταθεί» από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα του Αστέρα και δεν αποκλείεται εκτός από τους Αρκάδες του λεκανοπεδίου να ταξιδέψουν για το γήπεδο Ζωγράφου αρκετοί φίλοι της ομάδας από την Αρκαδική πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, η ομάδα νέων του Αστέρα θα αγωνιστεί το Σάββατο 28 Απριλίου στην Καλλιθέα, με την ομώνυμη ισχυρή ομάδα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

 

 

 
Διημερίδα "Αθηναϊκές Ουρολογικές ημέρες"
Οι Αθηναϊκές Ουρολογικές που διοργανώνονται φέτος για 27η χρονιά ξεκίνησαν το 1980 με πρωτοβουλία και διαρκή προσπάθεια του Καθηγητή της Ουρολογίας κ. Κωνσταντίνου Δημόπουλου (πρων-Πρύτανη του Παν/μίου Αθηνών και νυν Προέδρου Δ.Ε. του Παν/μίου Πελοπονήσσου).

Την ευθύνη της διοργάνωσης της Διημερίδας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Αθήνας και θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 27 με 29 Απριλίου, έχει ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής της Α Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου κ Αναστάσιος Ζέρβας. Περισσότερα...

 

 

 

 
33ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο
 «Απίστευτες εξελίξεις στον τομέα της αποκατάστασης της κινητικής αναπηρίας μας επιφυλάσσει τα επόμενα χρόνια η εφαρμογή των επιτευγμάτων της νέας τεχνολογίας».
Αυτό τόνισε προχθές σε Συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 33ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου, ο καθηγητής νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ Δαμιανός Σακάς.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ Σακάς, αναμένεται πολλές κατηγορίες αναπήρων να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής τους αλλά και αρκετοί να αποκτήσουν και πάλι φυσιολογική ζωή.   Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα