Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 23-3-2007

 

 

 

 
Μήνυμα ΓΓΠΠ κας Αγγέλας Αβούρη για την 25η Μαρτίου
Ο επετειακός χαρακτήρας της εθνικής γιορτής, της 25ης Μαρτίου, έχει το δικό του συμβολικό, διαχρονικό νόημα και η 25η Μαρτίου έχει ένα ιδιαίτερο βάρος, καθώς η αναφορά στο παρελθόν μας παραπέμπει απευθείας στο μέλλον, στις ευθύνες μας για την εξέλιξη του ελληνισμού, που είχε πάντα οικουμενικό χαρακτήρα.
Παραπέμπει ακόμη, στο ότι ο Ελληνισμός είναι παγκόσμιος, όχι μόνο για την μεγάλη του διασπορά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης αλλά γιατί δια του πολιτισμού που διαμόρφωσε έδωσε τις μεγάλες πανανθρώπινες αξίες σε όλο τον κόσμο.

Η ημέρα της 25ης Μαρτίου είναι για όλους τους Έλληνες μια μέρα γιορτής και μνήμης. Μια μέρα εθνικής υπερηφάνειας. Είναι μια λαμπρή μέρα, που επαναφέρει στη θύμηση όλων των Ελλήνων το μήνυμα της απελευθέρωσης. Το πανίσχυρο και αναλλοίωτο στους χρόνους ιδεώδες της ελευθερίας.
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου υπερβαίνει τα όρια του τόπου και του χρόνου και έχει τη δική της ιδιαίτερη πανανθρώπινη αξία.

Σήμερα, εμείς γιορτάζουμε και φέρνουμε ξανά στη μνήμη το παράδειγμα έξοχων ανθρώπων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πρόοδο της πατρίδας μας. Πατριώτες που προσέφεραν στην ιδέα της πατρίδας και του έθνους ακόμη και τη ζωή τους. Πατριώτες που είχαμε την ευλογημένη τύχη να ξεκινήσουν από τα άγια χώματα της Πελοποννήσου.
Όλα αυτά δεν είναι απλώς ιστορίες ενός ένδοξου παρελθόντος. Είναι πρότυπα και αξίες που διατρέχουν την απρόσκοπτη προσπάθειά μας για το παρόν και το μέλλον της Πελοποννήσου-αντάξιο του ενδόξου παρελθόντος της. Είναι πρότυπα και αξίες που πρέπει να αποτελέσουν τις πυξίδες και του μέλλοντος για όλους μας.

Σ’ αυτό το σύγχρονο κόσμο των ραγδαίων εξελίξεων και των συνεχών αλλαγών οφείλουμε να κρατάμε ζωντανό το διαχρονικό νόημα της μεγάλης αυτής εθνικής μας επετείου: πίστη και αγώνας για την επίτευξη των ιερών συλλογικών στόχων.
Εύχομαι το μήνυμα, οι αξίες και πίστη που οδήγησαν το έθνος για την πατρίδα στην ελευθερία στην πρόοδο, στην ανάπτυξη να είναι στήριγμα για όλες τις γενιές των Ελλήνων.

 

 

 
Σκέψεις για την 25η Μαρτίου 1821
του Τάκη Ιωαννίδη

Το Εικοσιένα, υπήρξε ένα καθαρά εθνικό κίνημα, μιας ανήσυχης φυλής, που αποτύπωσε στον αιωνόβιο καμβά του βίου της, την υπερηφάνεια, την γενναιότητα, τον ηρωισμό και τη δίψα της, για λευτεριά κι αξιοπρέπεια Κύριο χαρακτηριστικό της,
ο υπεράνθρωπος αγώνας για την αποτίναξη του ζυγού της σκλαβιάς. Όποιος κι αν είναι αυτός. Εμφορούμενη από τις διαιώνιες αξίες και υπάκουη στο χρέος της προς την ανθρωπότητα, γίνεται το παράδειγμα των λαών της γης, με τα απαράμιλλα ανθρωπιστικά και απελευθερωτικά κατορθώματά της. Αυτά που επετεύχθησαν ενάντια ενός πανίσχυρου βάρβαρου κατακτητή-δυνάστη. Ενώπιον μιας Ευρώπης εγκλωβισμένης στην Ιερή συμμαχία. Δίχως έξωθεν υποστήριξη, βοήθεια ή ενθάρρυνση. Περισσότερα...

 

 

 

Δες πρόγραμμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Τρίπολη >>>

 

 

 
Βελτίωση επαρχιακής οδού "Τρίπολη - Αγιος Πέτρος - Αστρος"
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΠ Πελοποννήσου 2000-2006 και στο Άξονα 6.4 «Μελέτη βελτίωσης Επαρχιακής Οδού Χάνι Κούβλι-Καστρί-Αγιος Πέτρος-Αστρος Νομού Αρκαδίας» προυπολογισμού 1.314.138,84 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών και υποστηρικτικών μελετών, ώστε να είναι ώριμο για ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και υλοποίηση το έργο οδοποίιας για τη βελτίωση, κατά τμήματα, της Επαρχιακής Οδού «Τρίπολη-Αγιος Πέτρος-Αστρος».

Συγκεκριμένα, θα βελτιωθούν τμήματα της οδού, αρχής γενομένης 1,5 χιλιόμετρο μετά τη διασταύρωση προς Ανω Δολιανά και με κατεύθυνση προς Μεσορράχη, όπου ορίζεται το σημείο Α.

Το πρώτο τμήμα (Τμήμα Α) μετά το σημείο Α, διέρχεται διαμέσου των χωριών Μεσορράχη, γέφυρα ρέματος Αρχοντικού, Καστρί μέχρι Αγιο Πέτρο.

Το δεύτερο τμήμα (Τμήμα Β) αρχίζει αμέσως μετά το χωριό Αγιος Πέτρος, συνεχίζει προς γέφυρα Αλεπορέματος, διασταύρωση Μονής Μαλεβής, οικισμός Τερζάικα, Αγιος Ιωάννης, ορεινή Μελιγού έως τη διασταύρωση προς Αστρος και Χάραδρο.

Επίσης, θα μελετηθούν, οι γέφυρες των ρεμάτων Αρχοντικού στο χωριό Μεσοράχη και Αλεπορέματος στο χωριό Αγιος Πέτρος, καθώς και δύο τεχνικά ανοίγματος 27 και 35 μέτρων αντίστοιχα.

Η μελέτη των υφιστάμενων γεφυρών σκοπεύει στον έλεγχο της στατικής επάρκειας των υφιστάμενων φορέων.

Στο τμήμα Α θα γίνουν βελτιώσεις της υφιστάμενης οδού, επί συνολικού μήκους 3 χιλιομέτρων.

Στο τμήμα Β θα γίνει μελέτη επί συνόλου 7 χιλιομέτρων μετά το χωριό Αγιος Πέτρος.

 

 

 

 
Πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου
Β' Εθνική


------

Δ' Εθνική, 24η αγωνιστική (25/3/2007, 15:30)
 

Ελλάς Βέλλου-Επαμεινώνδας
Ακράτητος-Νέα Πέραμος

ΑΕ Κρανιδίου/Ερμιόνης-Ολυμπιακός Λουτρακίου

Εν. Παν./Δόξα-Πανθυρεατικός

Δόξα Μεγαλόπολης-Λεωνίδιο

Πανελευσινιακός-Παναργειακός

ΠΑΣ Κόρινθος-Αναγέννηση Ορχομενού

Νέα Αρτάκη-Πέλοψ Κιάτου

 

Τοπικό,
Α' κατηγορία, 22η αγωνιστική

Σ 24-3-2007 15:30' ΑΕΚ - Παναρκαδικός
    '' Ολυμπιακός - Μελιγού
    '' Βρασιές - Κορακοβούνιο
    '' Απόλλων - Ηρακλής
Κ 25-3-2007   '' Νεστάνη - Παγγορτυνιακός
    '' Ορχομενός - Φαλαισία
   

Δεν αγωνίζεται η Προοδευτική

 

Β' κατηγορία, 22η αγωνιστική

Σ 24-3-2007 15:30' Μαντινειακός - Αρκαδικός
    '' Τεγέα - Φορτούνα
    '' Κανδήλα - Κάψια
Κ 25-3-2007 11:00' Πάρνων - Νικηταράς
    '' Δόξα - Ελαιοχώριο
  15:30' Αχιλλέας - Ελπίδα


Γ' κατηγορία, 8η αγωνιστική (2ος γύρος)
 
Σ 24-3-2007 15:30' ΑΠΟΠ. Θύελλα - ΑΟ 'Αρης
Κ 25-3-2007   '' ΑΕ Τρίπολης - ΑΣ Πλάτανος
    '' ΑΕ Κορυθίου - ΑΕ Μαρίου
   

Δεν αγωνίζεται η ΑΟ Αναγέννηση

 

Οι ημερομηνίες και οι ώρες είναι σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα.

 

 

 
Τελικός εργασιακού μπάσκετ
Την Δευτέρα 26/3/2007 στις 21:00 στο κλειστό στάδιο του Ε.Α.Κ. θα διεξαχθεί ο τελικός αγώνας Μπάσκετ του Εργασιακού πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης του Δήμου Τρίπολης. Ο τελικός είναι μεταξύ των ομάδων ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό μετά από έναν μαραθώνιο 6 μηνών και συνολικά 40 ματς και αναμετριούνται για την τελική επικράτηση.

Το 2ο εργασιακό πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης είναι υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Τρίπολης και την διοργάνωση την έχει ο Πεζόδρομος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα