Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 23-2-2007

 

 

 

 
Συνάντηση Γενικής Γραμματέως με Δημάρχους για τα υδατικά έργα Μεθυδρίου
Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη με τους Δημάρχους Κορυθίου κ. Γιώργο Καρλή, Τριπόλεως κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη, Λεβιδίου κ. Αθανάσιο Καβουρίνο, Μαντινείας κ. Γιώργο Τσαγγούρη, Τεγέας κ. Δημήτρη Βόσνο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Δήμων και Κοινοτήτων υδατικών έργων Μεθυδρίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ανεπαρκούς ποσότητας ύδατος κατά την εκτίμησή τους, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής τους.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη ζήτησε να υπάρξει ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και παράλληλα αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων υδατικών έργων Μεθυδρίου, μέσα από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» για διαδημοτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 670.000 ευρώ, που αφορούν τις παρακάτω εργασίες:

1. Επισκευή και συντήρηση πηγών Μεθυδρίου-Πυργακίου
2. Αντικατάσταση και συντήρηση κεντρικών φρεατίων
3. Αντικαταστάσεις κεντρικών δικτύων ύδρευσης Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Υδατικών έργων Μεθυδρίου 50χλμ.

 

 

 
Έλληνες τσιγγάνοι στο κατώφλι του 21ου αιώνα
Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, και ώρα 7.00 μμ, στα εντευκτήρια του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης (οδός Εθνομαρτύρων 25), θα παρουσιασθεί η θεματική ενότητα:
ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
– Η λήθη του παρελθόντος
– Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου στις «αυλές των θαυμάτων»
– Δικαίωμα στη ΣΤΕΓΗ, στην ΥΓΕΙΑ, στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, στην ΠΟΛΗ

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν:
• Αρκάδες Λογοτέχνες
• Αρκάδες Φωτογράφοι
• Δημοτική κίνηση "Τρίπολη Ανθρώπινη Πόλη"
• Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Αρκαδίας (Ε.Κ.Φ.)
• ΕΛΜΕ Αρκαδίας
• Εργατικό Κέντρο Τρίπολης
• Θεατρική Ομάδα Τρίπολης
• Cooperativa του Νότου
• Νομαρχιακή κίνηση "Αρκάδων Κοινόν"
• Ομάδα Εργαζομένων Παναρκαδικού Νοσοκομείου
• "Μake some noise" Νεανική Καλλιτεχνική Ομάδα
• Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων
• Σύλλογος Μηχανικών
• Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης (Φ.O.T.)

Ομιλητές θα είναι:
1. κ. Θεόδωρος Αλεξανδρίδης, Νομικός Σύμβουλος και υπεύθυνος προγράμματος για τα δικαιώματα των Ρομά, μέλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (Ε.Π.Σ.Ε.)
2. κ. Νίκος Γιαννόπουλος, μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα
3. κ. Μανώλης Ράντης, μέλος Δικτύου Ρομά
4. κ. Χρήστος Λάμπρου, Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας συλλόγων Ελλήνων Ρομά.

Η αναγωγή των κοινωνικών χαρακτηριστικών των σημερινών Τσιγγάνων μας, σε μια υποθετική μακρινή γεωγραφική προέλευση, σε μια «οικουμενική τσιγγάνικη φύση», σε μια ιδιαίτερη βιολογική ή πολιτισμική ουσία, που επίμονα αναπαράγει τον εαυτό της επί αιώνες, εξαφανίζει την πραγματική τους ιστορία, την κοινωνική τους ταυτότητα και την όποια δυνατότητα σύνδεσής τους με την κοινωνία στην οποία ζουν. Τους μεταμορφώνει ερήμην τους σε αλλόκοτα πλάσματα –συμπαθητικά ή αποτρόπαια κατά το δοκούν– που αιωρούνται πέρα του χρόνου, του χώρου και των άλλων ανθρώπων.
Αυτή η μεταμφίεση των Τσιγγάνων, που μάλιστα σήμερα συντονίζεται με τον συρμό της πολυπολιτισμικότητας, υποθηκεύει επικίνδυνα το δικό μας μέλλον, αλλά δεν αφορά μόνον αυτούς.

Ιστορικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και άλλα στοιχεία παραποιούνται ή αποσιωπούνται προκειμένου να κατασκευαστεί το εξωτικό στερεότυπο των Τσιγγάνων. Διαστρεβλώσεις, οι οποίες υπονομεύουν εν τέλει τις ιστορικές διαδικασίες διαμόρφωσης της κοινωνίας, και "νομιμοποιούν" τους μηχανισμούς περιθωριοποίησης και αποκλεισμού και των ίδιων, αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Πως γνωρίζει ο μέσος Έλληνας πολίτης, το μέλος της ελληνικής επικοινωνιακής κοινότητας, όσα "γνωρίζει" γύρω από τους Τσιγγάνους/ γύφτους;
Από ποιες δεξαμενές γνώσης και εμπειρίας αντλεί;
Πόσο δεσμεύεται από το περιεχόμενο αυτής της άντλησης, της στάσης και των πρακτικών που διαμορφώνει απέναντι στον εν λόγω πληθυσμό;
Πως μαθαίνει να σκέφτεται και να μιλά για τους Τσιγγάνους, να χρησιμοποιεί "σωστά" τις προσωπικές και κτητικές αντωνυμίες, τα πρόσωπα του ρήματος, να συνδέει τη λέξη "μειονότητα" με τον πληθυσμό αυτό, να βλέπει πίσω από το κοινωνικό περιθώριο τη "φυλή";
Μέσω ποιού μηχανισμού μετατρέπονται οι στρατηγικές επιβίωσης ατόμων που έχουν –κυρίως μέσω της απουσίας εκπαίδευσης και κατάρτισης σε συνδυασμό με πρακτικές συστηματικού εξοστρακισμού εκ μέρους της κοινωνίας– κομμένες τις γέφυρες για την πρόσβαση στους συμβολικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς πόρους, σε διαχρονική πολιτισμική ταυτότητα, σε "φύση" του Τσιγγάνου;
Ποιες είναι εκείνες οι κοινωνικές, εκπαιδευτικές και πολιτικές πρακτικές, στις οποίες οι μυθολογίες αυτές εκβάλλουν και ποιες πρακτικές δημοσίου λόγου και επιρροής τις νομιμοποιούν;
Τι συμβαίνει με τους Τσιγγάνους της περιοχής μας, οι οποίοι διαβιούν σε μεγάλο ποσοστό, ως "παρίες", εκτός του κυρίου όγκου της πόλης, κατοικώντας σε αυτοσχέδια παραπήγματα χωρίς πρόσβαση σε θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα, απολαμβάνοντας την απόλυτη αδιαφορία της συντεταγμένης πολιτείας και την πλήρη ανοχή της επίσημης κοινωνίας, συχνά καταγγέλλουσας παραβατικές συμπεριφορές της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδα, κυρίως σε ότι σχετίζεται με την ρύπανση και το περιβάλλον, τις μικροκλοπές, την εμπορία και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, που ούτως ή άλλως δε την χαρακτηρίζουν κατ’ αποκλειστικότητα, καθώς αποτελούν "ανεπίσημες" βιοποριστικές δραστηριότητες, που παράγονται, αναπτύσσονται και ευδοκιμούν, στα όποια διάκενα εκχωρούνται από την εκάστοτε ιστορική, πολιτική και οικονομική συγκυρία, στους περιθωριακούς των παραγκών και των λασπότοπων, και όχι μόνον, σε μια εποχή όπου η ραγδαία ανάπτυξη της παραοικονομίας καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο όγκο στη βασική απασχόληση πολύ πιο εκτεταμένων κοινωνικών στρωμάτων.

 

 

 
Πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου
Β' Εθνική, 21η αγωνιστική (25-2-2007, 15:00)


Προοδευτική - Αστέρας >>>

Δ' Εθνική, 20η αγωνιστική (25/2/2007, 15:30)

Δόξα Μεγαλόπολης - Επαμεινώνδας
Πανελευσινιακός - Εν. Παν./Δόξα
ΠΑΣ Κόρινθος - ΑΕ Κρανιδίου/Ερμιόνης
Νέα Αρτάκη - Ακράτητος
Πέλοψ Κιάτου - Ελλάς Βέλλου
Αναγέννηση Ορχομενού - Νέα Πέραμος
Παναργειακός - Ολυμπιακός Λουτρακίου
Πανθυρεατικός - Λεωνίδιο
 

Τοπικό,
Α' κατηγορία, 18η αγωνιστική

Σ 24-2-2007 15:30' Ηρακλής - ΑΕΚ
    '' Κορακοβούνιο - Μελιγού
    '' Φαλαισία - Παγγορτυνιακός
Κ 25-2-2007   '' Βρασιές - Παναρκαδικός
    '' Απόλλων - Ορχομενός
    '' Προοδευτική - Ολυμπιακός
   

Δεν αγωνίζεται η Νεστάνη

 

Β' κατηγορία, 18η αγωνιστική

Σ 24-2-2007 15:30' Αρκαδικός - Τεγέα
    '' Μαντινειακός - Κανδήλα
    '' Ελπίδα - Κάψια
    '' Νικηταράς - Φορτούνα
Κ 25-2-2007 11:00' Θρίαμβος - Δόξα
    '' Αχιλλέας - Ελαιοχώριο
  15:30' Δημητσάνα - Πάρνων


Γ' κατηγορία, 4η αγωνιστική
 
Σ 24-2-2007 15:00' Πλάτανος - Θύελλα
Κ 25-2-2007 11:00' Αναγέννηση - ΑΕ Τρίπολης
  15:00' Αρης - ΑΕ Μαρίου
   

Δεν αγωνίζεται η ΑΕ Κορυθίου


 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 22/2/07 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

 
Αναπτυξιακό πρόγραμμα ΕΟΚ
 

Δες σύνθεση ομάδων παίδων - κορασίδων >>

 

 

 
Με το μυαλό στην Προοδευτική ο Αστέρας
Ολοκληρώνεται αύριο με την πρωινή προπόνηση, η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με την Προοδευτική, με τον προπονητή Πάουλο Κάμπος να μην υπολογίζει σε αυτό τον αγώνα, τον τιμωρημένο Πέτρο Κανακούδη και τους τραυματίες Νίκο Χατζόπουλο, Δημοσθένη Παπαθανασίου, που ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι καλό, το ηθικό ακμαιότατο και το μυαλό όλων είναι αποκλειστικά και μόνο στο Κυριακάτικο παιχνίδι, το οποίο αντιμετωπίζουν όλοι με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή, αφού γνωρίζουν όλοι την κρισιμότητά του.

Για μία ακόμα φορά σε παιχνίδι που θα γίνει στο λεκανοπέδιο Αττικής, ο Αστέρας αναμένεται να έχει τη συμπαράσταση Αρκάδων που μένουν εκεί, που με τη σειρά τους περιμένουν με ανυπομονησία να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται στον Κορυδαλλό.

Σήμερα το απόγευμα, σε μία ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, η παιδική ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, που πριν λίγες ημέρες προκρίθηκε στον τελικό Αρκαδίας.
Παίκτες, προπονητές και διοίκηση αντάλλαξαν ευχές για μία χρονιά γεμάτη νίκες, επιτυχίες και προπάντων χωρίς τραυματισμούς.

Το Σάββατο εξ άλλου, στις 3 μ. μ. στο γήπεδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τριπόλεως, η ομάδα νέων του Αστέρα θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό στα πλαίσια του πρωταθλήματος Νέων Β'-Γ' Εθνικής κατηγορίας.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα