Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 23-1-2007

 

 

 

 
Νέα προγράμματα ξεκίνησε το ΚΕΕ Αρκαδίας
Το Κ.Ε.Ε.* Αρκαδίας συνεχίζοντας την δυναμική παρουσία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα του Νομού σας ενημερώνει ότι στο χρονικό διάστημα από 01/01/2007 έως 19/01/2007 οργανώθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους δέκα ( 10 ) νέα προγράμματα . Συγκεκριμένα:

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
Επιμορφωτικά Προγράμματα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

1. Αγγλικά στον Τουρισμό : ( 50 Ω ) [ 1 τμήμα ]
2. Πληροφορική ΙV : (50 Ω ) [ 1 τμήμα ]
3. Εισαγωγή στο Αλφαβητικό Σύστημα : (50 Ω ) [ 2 τμήματα ]

( ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ )

1. Ακούγοντας Μουσική : ( 50 Ω ) [ 1 τμήμα ]
2. Συμβουλευτική Κρατουμένων : ( 25 Ω ) [ 1 τμήμα ]


ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Επιμορφωτικά Προγράμματα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

1. Πληροφορική ΙΙΙ : (50 Ω ) [ 1 τμήμα ]
2. Πληροφορική ΙV : (50 Ω ) [ 1 τμήμα ]


ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Επιμορφωτικά Προγράμματα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

1. Εικαστικά : (50 Ω ) [ 2 τμήματα ]

Οι επιμορφωνόμενοι, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στα επιμορφωτικά προγράμματα θα λάβουν «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» (Ν.3369/6-7-2005) από τη Γ.Γ.Ε.Ε./.Ι.ΔΕΚ.Ε. (ΥΠ.Ε.Π.Θ.)
Οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά πρόγραμμα, μετά από αξιολόγηση θα λαμβάνουν «Πιστοποιητικό Διά Βίου Εκπαίδευσης» (Ν.3369/6-7-2005) από τη Γ.Γ.Ε.Ε./.Ι.ΔΕΚ.Ε. (ΥΠ.Ε.Π.Θ.)

Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης προαπαιτείται:
- συμπλήρωση αίτησης (χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου), η οποία θα συνοδεύεται και από απλή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
- συνέντευξη - κατάταξη από το Σύμβουλο Εκπαίδευσης του Κ.Ε.Ε.


Καινούργια προγράμματα θα αρχίζουν τις πρώτες 10 ημέρες κάθε μήνα. Τα θεματικά αντικείμενα, εξαρτώνται από την εκδήλωση του ενδιαφέροντος των υποψήφιων εκπαιδευόμενων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη ενός τμήματος είναι η συμμετοχή 12 ατόμων.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε δημόσια τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία , αλλά και τις Δημοτικές αρχές των Δήμων στους οποίους υλοποιούνται τα προγράμματα του Κ.Ε.Ε., καθώς και τους υπαλλήλους των Κ.Ε.Π., η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την έναρξη των τμημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως, Διεύθυνση Ελευθερίου Βενιζέλου 22 ( Υπεύθυνος Εκπαίδευσης: Σπυρόπουλος Ηλίας, Σύμβουλος Εκπαίδευσης: Λαμπροπούλου Φωτεινή, Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης: Παντελές Θεόδωρος ) , Τηλ. : 2710 – 232524, Ώρες Λειτουργίας: 9.00 - 20.00). , στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee , καθώς και στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. των Δήμων.
 


* Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το Κ.Ε.Ε. συνιστά καινοτομία στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης και της ισότητας των ευκαιριών στη μάθηση. Τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα των Κ.Ε.Ε. απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες της χώρας (18 ετών και άνω) και στοχεύουν στη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων και των επαγγελματικών προοπτικών, την προσωπική ανάπτυξη, αλλά και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Σήμερα λειτουργούν 56 Κ.Ε.Ε. ανά την Ελλάδα και κάθε χρόνο εκπαιδεύονται περίπου 70.000 ενήλικες.
Τo Κ.Ε.Ε. διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) κατά 75% ( Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2β). και από το Ελληνικό Δημόσιο κατά 25 %.

 

 

 
Η τέταρτη μεταγραφή του Αστέρα
Η τέταρτη μεταγραφή του Αστέρα Τρίπολης για τη χειμερινή περίοδο είναι ο Βραζιλιάνος Ίβο Ρικάρντο Σα. Ο Βραζιλιάνος γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1982, αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και στον Αστέρα θα φοράει το Νο26.
Στο αγωνιστικό μέρος, ο Αστέρας είχε ρεπό, ενώ από την Τετάρτη με διπλή προπόνηση ξεκινάει η προετοιμασία για το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Αγροτικό Αστέρα στην Τρίπολη.

 

 

 
Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ
Συνεχίζεται το εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ του Δ. Τρίπολης. Ήδη βρισκόμαστε στο τέλος της πρώτης φάσης των αγώνων.
Δες αποτελέσματα και βαθμολογία

 

 

 
Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Το τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου, και ανανέωσε την απόφαση για κατάληψη έως και τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου. Η κατάληψη ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου με αφορμή τις αλλαγές που θέλει να επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Από τη διαδικασία ψηφίστηκε η συμμετοχή του Φοιτητικού συλλόγου στις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται πανελλαδικά με τη συμμετοχή φοιτητών, καθηγητών, μαθητών και εργαζομένων.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΝ
Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16
Να αποσυρθεί ο νόμος πλαίσιο
Να καταργηθούν οι νόμοι περί αξιολόγησης, ΙΔΒΕ και ΔΟΑΤΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ–ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΕΙ >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα