Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 21-6-2007

 

 

 

 

 
Διακρατική συνάντηση για τον ποιοτικό τουρισμό φιλοξενεί η Πελοπόννησος
Στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι θα φιλοξενηθεί από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου διακρατική συνάντηση για το σύμφωνο “I.QUAL for tourism” (Καινοτομία και ποιότητα στον Τουρισμό) στα πλαίσια της Κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ» που, ως γνωστόν, συντονίζει το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης «Πελοπόννησος».
Οι φιλοξενούμενοι στη χώρα μας, μέλη αντίστοιχων αναπτυξιακών συμπράξεων, θα έχουν την ευκαιρία, πέραν της συμμετοχής τους σε εργαστήριο για τον ποιοτικό τουρισμό, να γνωρίσουν την περιοχή, τις φυσικές ομορφιές και τους κατοίκους της.

Το Πρόγραμμα «Καλειδοσκόπιο» που σκοπεύει στη δημιουργία μιας κοινωνικής επιχείρησης που θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού τουρισμού, εντάσσεται στην Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL, στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πνεύματος» και στο Μέτρο «Ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας». Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Υλοποιείται από την αναπτυξιακή σύμπραξη «Καλειδοσκόπιο» στην οποία συντονιστής εταίρος είναι το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και συμμετέχουν οι εξής ακόμα φορείς: Ίδρυμα Λαμπράκη, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, ΤΕΔΚ Ν. Κορινθίας, ΤΕΔΚ Ν. Αρκαδίας, Αναπτυξιακή Ν. Αργολίδας, Αναπτυξιακή Εταιρεία Λακωνίας «Πάρνωνα – Ταϋγέτου», Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, ΚΕΚ Διάσταση, ΒΡΜ, ΡΜΜ.

 

 

 

 
Εκδηλώσεις Νεολαίας 2007
Η Αρκαδική Νεολαία 2000 «ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ» διοργανώνει εκδήλωση – μουσική συναυλία το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 20:30, στο πάρκο του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Τρίπολης. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας της Νέας Γενιάς κ. Β. Κόλλια.

Η εκδήλωση έχει ως θέματα τις νεανικές δράσεις και εκφράσεις. Μουσική, χορός, τραγούδι, ζωγραφική, κοινωνικά θέματα, συμμετοχικές δράσεις, ταξίδια και ανταλλαγές είναι μερικές μόνο από τις πολλές δράσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι νέοι μας στην περιοχή μας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες παρεμβάσεις για το τοπικό συμβούλιο Νεολαίας της Τρίπολης, ομιλίες για νεανικά θέματα και μουσική συναυλία από συγκροτήματα της πόλης μας. Θεωρούμε ότι κάθε νέος μπορεί και πρέπει να συμμετέχει στα κοινά της Τρίπολης, ώστε αφ’ ενός η Τρίπολη επιτέλους να ενεργοποιηθεί προς τα νεανικά οράματα αφ’ ετέρου να κερδίσουμε όλοι από τις προτάσεις των νέων μας.

Στο Τοπικό συμβούλιο Νεολαίας θα συμμετέχουν όλοι όσοι εγγραφούν στο μητρώο του Δήμου για αυτήν ακριβώς τη δράση. Οι νέοι από 15-28 μπορούν να εκλέξουν και να εκλεγούν στο Δ.Σ. του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας. Έτσι δημιουργείται μία δομή που θα υποστηρίζει δράσεις αθλητικές, πολιτιστικές, πολιτικές, οικολογικές, τοπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις.

Δε θέλουμε οι νέοι μας μετά τα 18 όταν τελειώνουν το σχολείο και φεύγουν για σπουδές να θεωρούν ότι η πόλη τους ξεχνάει και δεν έχει τίποτα να τους δώσει. Απ’ εναντίας τέτοιες εκδηλώσεις θα προσπαθήσουμε να γίνονται συνεχώς και προγραμματισμένα έτσι ώστε να εκφράζονται οι νέοι, να καλλιεργούν τις δυνατότητές τους και να επικοινωνούν με αυτό που ονομάζουμε κοινωνία των πολιτών της Τρίπολης.
 

"ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ" Νεανικές Εκδηλώσεις

 

 

 

 
Συγκρότηση Δικτύου Ριζοσπαστικών Κινήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Θέσεις και προτάσεις του Τάσσου Παπαζαχαρία, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» που κατέθεσε με την ομιλία του στην συνάντηση κινήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έγινε στην Αθήνα στις 16 - 6 - 2007, με σκοπό την συγκρότηση ενός Δικτύου Ριζοσπαστικών Κινήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Περισσότερα...

 

 

 

 
Μαθητική Συναυλία
Οι μαθητές του Μουσικού Τμήματος του Ιδρύματος "ΜΙΧΑΗΛ Ν. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ" επιδεικνύουν την ατομική τους πρόοδο ερμηνεύοντας σύγχρονα και κλασικά έργα την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007 ώρα 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας. Θα ακολουθήσει βραδιά με ελληνικό τραγούδι από την "Ορχήστρα του Μουσικού Τμήματος" του Ιδρύματος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

 

 
Η κλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2008
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 21 Ιουνίου, στο Ηράκλειο Κρήτης η κλήρωση του πρωταθλήματος Super League για την περίοδο 2007-08, όπου για πρώτη φορά συμμετέχει αρκαδική ομάδα. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα