Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 20-2-2007

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για το σιδηροδρομικό δίκτυο
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε εκ νέου Ερώτηση στη Βουλή (ΑΠ 4518) προς τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις που γίνονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ανατολικής και Κεντρικής Πελοποννήσου με στόχο την κατάργησή του:

Δημήτρης Π. Ρέππας
Βουλευτής Αρκαδίας
Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2007

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς το κ. Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών

Όταν τον Ιανουάριο του 2004 διακόπηκε η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ανατολική και Κεντρική Πελοπόννησο, η τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε στη Βουλή ότι το δίκτυο θα επαναλειτουργήσει μέχρι το Σεπτέμβρη του 2005. Σκοπός της διακοπής λειτουργίας τότε ήταν ο εκσυγχρονισμός τόσο με βελτιώσεις του υφιστάμενου δικτύου, όσο και με πλήρεις ανακαινίσεις του, έχοντας ως βασικό άξονα την ανάπτυξη της εμπορικής κυρίως δραστηριότητας του τρένου στην Ανατολική και Κεντρική Πελοπόννησο, κατά το πρότυπο της γραμμής Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Είναι γνωστό σε όλους ότι η καθυστέρηση επαναλειτουργίας της εν λόγω γραμμής αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, κυρίως για την ανάπτυξη της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης και του ενεργειακού κέντρου της Μεγαλόπολης, λόγω του αυξημένου κόστους των οδικών μέσων μεταφοράς. Εντούτοις οι ανύπαρκτες ή περιορισμένες ενέργειες προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας του δικτύου, τα τελευταία τρία χρόνια, μαρτυρούν την πρόθεση του σταδιακού «ξηλώματος» της γραμμής.

Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών και τη γενικότερη τάση που επικρατεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και ενίσχυση των σιδηρόδρομου ως οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων, στην Ανατολική και Κεντρική Πελοπόννησο, και κυρίως στην Αρκαδία μεθοδεύεται ουσιαστικά η κατάργηση του. Η συγκοινωνία με λεωφορεία του ΟΣΕ που αντικατάστησε προσωρινά την επιβατική λειτουργία του τρένου στην περιοχή και απασχολούσε το προσωπικό κίνησης, καταργήθηκε αναιτιολόγητα, τον Οκτώβριο του 2006, και το προσωπικό αποσπάστηκε, από την Τρίπολη στην Κόρινθο, στην υπηρεσία του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Μετά από Ερώτηση (651/31.10.06) που κατέθεσα μαζί με άλλους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην Απάντηση της ( Β-211/16.11.2006) η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών μας διαβεβαίωνε ότι τα έργα εκσυγχρονισμού του περιφερειακού δικτύου του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο εκτελούνται κανονικά και ότι λεωφορειακή συγκοινωνία καταργήθηκε ως οικονομικά ασύμφορη. Έκτοτε βέβαια κανένα έργο δεν έχει τελεσφορήσει και καμία συμβατική προθεσμία δεν έχει τηρηθεί στην εν λόγω περιοχή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιες είναι οι δράσεις και δραστηριότητες που θα αναιρούσαν την ύπαρξη μεθοδεύσεων για το σταδιακό «ξήλωμα» του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ανατολική και Κεντρική Πελοπόννησο, και κυρίως στην Αρκαδία;

0 Ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Π. Ρέππας

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

  

Α2 ΕΘΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ ( 18Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΓΣ

-

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

78-48

 

A΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

46-79

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

-

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

80-77

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

50-109

  

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ  (14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

-

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

72-29

  

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ  (9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

45-61

  

 Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ  Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ( 12η – 13ΗΑΓΩΝ   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΣΑΚ ΔΑΙΚΛΗΣ

-

ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

56-47

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

-

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

47-52

 

 

 

 
Νέα προγράμματα από το ΚΕΕ για το Φεβρουάριο
Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας συνεχίζοντας τη δυναμική παρουσία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα του Νομού το χρονικό διάστημα από 01/02/2007 έως 10/02/2007 οργανώθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους  9 νέα προγράμματα. Συγκεκριμένα :

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
Επιμορφωτικά Προγράμματα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

1. Βασικά Γαλλικά : ( 50 Ω ) [ 1 τμήμα ]
2. Γαλλικά στον Τουρισμό : (25 Ω ) [ 1 τμήμα ]
3. Ελληνική Μουσική : (25 Ω ) [ 1 τμήμα ]
4. Σωματική & ψυχική Υγεία : (25 Ω ) [ 1 τμήμα ]
5. Διατροφή : (25 Ω ) [ 1 τμήμα ]
6. Πληροφορική ΙΙ : (50 Ω ) [ 1 τμήμα ]
7. Λαογραφία : (25 Ω ) [ 1 τμήμα ]

Ειδικά Προγράμματα

1. Εκπαίδευση & Υποστήριξη γονέων Μεταναστών – Παλιννοστούντων (150 ώρες) [1 τμήμα]


ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Επιμορφωτικά Προγράμματα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

1. Πληροφορική ΙΙ : (50 Ω ) [ 1 τμήμα ]

Οι επιμορφωνόμενοι, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στα επιμορφωτικά προγράμματα θα λάβουν «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» (Ν.3369/6-7-2005) από τη Γ.Γ.Ε.Ε./.Ι.ΔΕΚ.Ε. (ΥΠ.Ε.Π.Θ.)
Οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά πρόγραμμα ( άνω των 75 ωρών ), μετά από αξιολόγηση θα λαμβάνουν «Πιστοποιητικό Διά Βίου Εκπαίδευσης» (Ν.3369/6-7-2005) από τη Γ.Γ.Ε.Ε./.Ι.ΔΕΚ.Ε. (ΥΠ.Ε.Π.Θ.)

Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης προαπαιτείται:
- συμπλήρωση αίτησης (χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου) , η οποία θα συνοδεύεται και από απλή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας .
- συνέντευξη - κατάταξη από το Σύμβουλο Εκπαίδευσης του Κ.Ε.Ε.

Καινούργια προγράμματα θα αρχίζουν τις πρώτες 10 ημέρες κάθε μήνα. Τα θεματικά αντικείμενα, εξαρτώνται από την εκδήλωση του ενδιαφέροντος των υποψήφιων εκπαιδευόμενων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη ενός τμήματος είναι η συμμετοχή 12 ατόμων.

Το ΚΕΕ ευχαριστεί δημόσια τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία , αλλά και τις Δημοτικές αρχές των Δήμων στους οποίους υλοποιούνται τα προγράμματα του Κ.Ε.Ε. , καθώς και τους υπαλλήλους των Κ.Ε.Π. , η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την έναρξη των τμημάτων .

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , Διεύθυνση Ελευθερίου Βενιζέλου 22 ( Υπεύθυνος Εκπαίδευσης : Σπυρόπουλος Ηλίας , Σύμβουλος Εκπαίδευσης : Λαμπροπούλου Φωτεινή , Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης : Παντελές Θεόδωρος ) , Τηλ. : 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00 - 20.00). , στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee , καθώς και στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. των Δήμων.

 

 

 
Τα γενέθλια και το φιλικό παιχνίδι του Αστέρα
Την ημέρα των 50ών γενεθλίων του προπονητή της ομάδας Πάουλο Κάμπος, ο Αστέρας κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι τη Δόξα Μεγαλόπολης με 4-0 χάρη στα τέρματα των Πουρτουλίδη (6'), Ιωάννου (41'), Μασάντο (78'), Αλαιν (79').

Μετά το τέλος του φιλικού παιχνιδιού, η διοίκηση και οι παίκτες της ομάδας έκαναν έκπληξη στο Βραζιλιάνο τεχνικό οργανώνοντας μία μίνι-δεξίωση για να γιορτάσουν όλοι μαζί με το καθιερωμένο κόψιμο της τούρτας τα γενέθλια του κόουτς.

Η ομάδα του Αστέρα έχει ρεπό την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα στον Κορυδαλλό με την Προοδευτική.
Αστέρας: Αναστασόπουλος, Μίχος, Πουρτουλίδης, Μιαζιρκίεβιτς, Καλογιαννίδης, Μασάντο, Παντελιάδης,, Ροζάριο, Μπαράνιος, Ιωάννου, Κλοκίδης, ενώ έπαιξαν ακόμα οι Τεοφιλέ, Αλαιν, Κουσκουνάς, Λυμπερόπουλος, Χρηστάκος

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα