Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 19-4-2007

 

 

 

 
Συνάντηση Πελοποννησίων για τα σκουπίδια
Συνάντηση Δημοτικών και Νομαρχιακών Κινήσεων καθώς και Οικολογικών Οργανώσεων από την Πελοπόννησο, με θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων :
- Όχι στην καύση / στη θερμική επεξεργασία και στις διοξίνες
- Να προστατέψουμε την υγεία μας, την τσέπη μας και το περιβάλλον
- Διαλογή στην Πηγή – Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση / Λιπασματοποίηση, ΤΩΡΑ !, Υγειονομική Ταφή / Διάθεση μόνον Υπολειμμάτων.

Στο Εργατικό κέντρο της Τρίπολης, συναντήθηκαν Δημοτικές και Νομαρχιακές Κινήσεις καθώς επίσης και οικολογικές οργανώσεις από την Πελοπόννησο με θέμα το πρόβλημα των Σκουπιδιών.
Στη συνάντηση, εκτός από τις διοργανώτριιες Κινήσεις <<Τρίπολη – Ανθρώπινη Πόλη>>, <<Αρκάδων Κοινόν>> και <<Κοινωνική Πρωτοβουλία Τεγεατών>>, συμμετείχαν ακόμη :
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων, η Δημοτική Κίνηση Ναυπλίου <<Η άλλη Άποψη>>, η Νομαρχιακή Κίνηση Αργολίδας <<Κοινωνία των Πολιτών>>, η <<Παρεμβατική Κίνηση Μεγαλόπολης>>, Δημοτική Κίνηση από την Γόρτυνα Μεγαλόπολης, η Δημοτική Πρωτοβουλία Γυθείου «Λώστος», η <<Πρωτοβουλία Πολιτών Μεσσηνίας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων>>, η Ένωση Καταναλωτών Μεσσηνίας και η Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας.
Χαιρετισμό απέστειλε η Νομαρχιακή Κίνηση <<Ηλεία των Πολιτών>>, η οποία λόγω των δυσκολιών της συγκεκριμένης ημέρας δεν μπόρεσε να παραστεί με εκπρόσωπό της.

Η συνάντηση έγινε με στόχο : α) την αλληλογνωριμία, και την αλληλοενημέρωση των συμμετεχόντων για τις εξελίξεις στο οξύτατο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στον τόπο και στο νομό του καθενός αλλά και ευρύτερα, β) τον μεταξύ τους διάλογο, γ) τη διατύπωση κοινών προτάσεων, και δ) την ανάληψη κοινών δράσεων σε σχέση με το οξύτατο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Περισσότερα...

 

 

 

 
Διπλασιασμός της απορροφητικότητας των έργων της Περιφέρειας
 που διαχειρίζεται το Περιφερειακό Ταμείο

Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης υπό την Προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη, όπου συμμετείχαν ακόμα ο Δήμαρχος Κορυθίου κ. Γιώργος Καρλής ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτης βαθμίδας, ο κ. Ιωάννης Αρχοντας ως εκπρόσωπος εργοδοτικών οργανώσεων, ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος ως εκπρόσωπος εργατικών οργανώσεων, ο Προιστάμενος Διοίκησης Προσωπικού Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Δημοσίων Έργων κ. Γιώργος Κοκοσούλης, ο Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης κ. Βασίλης Μπάκος και ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Μπαζίγος.

Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου Χρήσεως 2006.

Κατά τη συζήτηση και το σχολιασμό των μεγεθών των Οικονομικών Καταστάσεων, διαπιστώθηκε η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη των χρηματοδοτήσεων και πληρωμών κατά τη χρήση το 2006, αφού διπλασιάστηκε η απορροφητικότητα και οι πληρωμές όπως αυτά εμφανίζονται στον παρακάτω συγκριτικό πίνακα:
 

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΧΡΗΣΗ 2006

97.550.367,31

111.953.484,69

ΧΡΗΣΗ 2005

67.802.675,78

56.251.612,49

ΔΙΑΦΟΡΑ

29.747.691,53

55.701.872,20

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΞΗΣΗΣ

43,87%

99,02%

 

 

 
Ομιλία ΓΓΠΠ  στην ημερίδα «Τουριστική Χάρτα 2007-Πελοπόννησος»
που έγινε στις 18 Απριλίου 2007 στην Καλαμάτα

Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης,
Κύριοι Βουλευτές,
Αγαπητοί κύριοι Νομάρχες και κύριοι Δήμαρχοι,
Κυρίες και Κύριοι,

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σημαντική ημερίδα που διοργανώνουμε από κοινού με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, για την διαμόρφωση της Τουριστικής Χάρτας 2007 για την Πελοπόννησο.

Βρισκόμαστε στην αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου. Μιας ακόμη περιόδου που ξεκινά με πολύ καλούς οιωνούς για τον τουρισμό μας. Δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που ανέδειξαν ιδιαίτερα τον τόπο μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώνουμε τη συνεχή πρόοδο του τουρισμού μας. Περισσότερα...

 

 

 
Αφιέρωμα στο έργο του Ιορδάνη Ανανιάδη
Αφιέρωμα στο έργο του σημαντικού Έλληνα καρτουνίστα σκηνοθέτη Ιορδάνη Ανανιάδη θα πραγματοποιήσει η Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας Έλευσις,την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Απριλίου, στις 9 μμ στο στέκι της επί της οδού Αισχύλου 1 και Τάπιας στην Τρίπολη.
Στο αφιέρωμα θα προβληθεί το σύνολο του έργου του (7ταινίες), ενώ παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση με πρωτότυπα σχέδια από τις ταινίες κινούμενου σχεδίου του σκηνοθέτη, σχεδιασμένα και βαμμένα από τον ίδιο τον δημιουργό πάνω σε χαρτί Ingres χωρίς ζελατίνα.

Ο Ιορδάνης Ανανιάδης, με σπουδές στη ζωγραφική, στη διακόσμηση και στη διαφήμιση, ασχολείται με το κινούμενο σχέδιο από την παιδική του ηλικία. Το 1969 μέχρι το 1971 σχεδιάζει και ολοκληρώνει την πρώτη του ταινία, με τίτλο «Πανδαισία».
Από τότε μέχρι σήμερα σχεδίασε και γύρισε τις ταινίες :«Ζάχος ο Μαζόχας», «Κύκλος», «Τρύπα», «Αδάμ», «Εμείς οι Έλληνες», «Overground», «Μην πετάξεις τίποτα». Για τα έργα του έχει βραβευτεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Σήμερα δουλεύει τη νέα του ταινία, που αγγίζει μ’ ένα πρωτότυπο τρόπο τα γεγονότα του Πολυτεχνείου-1973, με αφετηρία τη σημερινή εποχή και με τίτλο «12410 και ένα τριαντάφυλλα». Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται επίσης 150 διαφημιστικά φιλμ. Για δέκα χρόνια δίδαξε στη σχολή σκίτσου «Ορνεράκης».
Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Στο αφιέρωμα θα βρίσκεται και ο σκηνοθέτης όπου μετά το τέλος των προβολών θα συζητήσει με το κοινό.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των:
Δημήτριος Καραπάνος –Ασφαλιστικές Υπηρεσίες
Καρμπόν- είδη γραφείου - χαρτικά

 

 

 
Κλήρωση λαούτου & διάλεξη
Η κλήρωση του λαούτου που προσφέρει το Early Music Shop στους Φίλους του Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ και της Παλιάς Μουσικής θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 24 Απριλίου στις 19:30 στην Αίθουσα του Κέντρου Μουσικής Σύνθεσης & Ερμηνείας, Ιπποκράτους 156 στο κέντρο. Πριν την κλήρωση ο λαουτίστας Θεόδωρος Κίτσος θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ιστορική εξέλιξη των οργάνων της οικογένειας του λαούτου». Στη συνέχεια θα δώσει και ένα μικρής χρονικής διάρκειας ρεσιτάλ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορούν να παραβρεθούν και μη εγγεγραμμένα μέλη στους "Φίλους του Χριστουγεννιάτικου Φεστι βάλ και της Παλιάς Μουσικής"

Ο Θεόδωρος Κίτσος φοίτησε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σπουδάζοντας παράλληλα κιθάρα (πτυχίο, δίπλωμα). Στη συνέχεια μετέβη στην Αγγλία για να ειδικευτεί στην παλαιά μουσική και την εκτέλεση νυκτών εγχόρδων (λαούτο, θεόρβη, μπαρόκ κιθάρα). Ως υπότροφος του Ιδρύματος Μιχελή απέκτησε μεταπτυχιακή ειδίκευση από το Πανεπιστήμιο του York. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφίες από το Ίδρυμα Ωνάση και το Πανεπιστήμιο του York και αναγορεύθηκε διδάκτορας το 2005. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στον Μουσικό Λόγο και το The Lute. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις δίσκων και συναυλίες στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Βουλγαρία με διάφορα σύνολα και ορχήστρες (Yorkshire Baroque Soloists, Rejouissance, Concertare, Latinitas nostra, K.O.A., K.O.Θ. κ.ά) και σολίστ όπως οι Lynne Dawson (σοπράνο), James Bowman, Robin Blaze (κόντρα τενόροι ) Stephen Varcoe (βαρύτονος) και Simon Jones (βιολί). Διδάσκει στο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

To νέο site "earlymusicguide.com - THE EARLY MUSIC GUIDE" με διεύθυνση www.earlymusicguide.com είναι  μόνο στην αγγλική γλώσσα και στόχο έχει να λειτουργήσει ως σημείο ενημέρωσης για ότι έχει να κάνει με την παλιά μουσική σε διεθνές επίπεδο. Παρέχει επίσης τα εργαλεία ώστε κάθε επαγγελματίας που έχει άμεση σχέση με την παλιά μουσική να μπορεί να δημιουργεί το δικό του profile. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του έχει ήδη γίνει αποδεκτό όπως εύκολα φαίνεται από τις καταχωρήσεις στις κατηγορίες του. Μάλιστα, η πρώτη συνέντευξη που δόθηκε ήταν από τον Angus Smith μέλος του Orlando Consort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα