Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 18-3-2007

 

 

 

 
Αστέρας Τρίπολης- Νίκη Βόλου 2-0
Νίκησε τη Νίκη!

Τη δωδεκάτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε σήμερα ο Αστέρας, που κερδίζοντας 2-0 τη Νίκη Βόλου μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό στους τέσσερις βαθμούς και νοιώθει τη μοναξιά της δεύτερης θέσης ξεπερνώντας την Καστοριά.
Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στις επιθέσεις και να χάνουν ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού έγινε μόλις στο 7ο λεπτό, όταν το δυνατό σουτ του Ιωάννου από πλάγια θέση μπλόκαρε ο καλά τοποθετήμενος Γκίτκος.
Στην επόμενη φάση, ήταν σειρά της Νίκης Βόλου να βγει στην επίθεση, αλλά το σουτ του Τζουλιάνο μπλόκαρε ο Συμεωνίδης. Αμέσως μετά, το σουτ του Χώνου στο επόμενο λεπτό πέρασε λίγο άουτ.

Η πιο σοβαρή απειλή για την εστία του Συμεωνίδη ήρθε στο 10' όταν μετά από κόρνερ του Χώνου, το απευθείας γυριστό σουτ του Λουτσιάνο πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Αστέρα.
Στο 11ο λεπτό ο Ντυμπάλα βγήκε τετ α τετ με το Γκίτκο, αλλά ο τερματοφύλακας της Νίκης απέκρουσε το πλασέ του Βέλγου επθετικού με τα πόδια, ενώ στην επόμενη φάση δυνατό σουτ του Μασάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

Στο 27' ο Ιωάννου έκανε σέντρα από δεξιά, ο Μασάντο με κεφαλιά πάσαρε στο Μπαράνιος που με αριστερό διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0) δίνοντας το σύνθημα για πανηγυρισμούς στους 3.000 φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο και υποστήριξαν την αγαπημένη τους ομάδα.

Στη συνέχεια το παιχνίδι είχε δυνατά μαρκαρίσματα, πολλές προσωπικές μονομαχίες και ο Αστέρας ήταν αυτός που έλεγξε το ρυθμό του αγώνα πλησιάζοντας στην επίτευξη του δεύτερου τέρματος στο 70' όταν ο Ιωάννου με ατομική ενέργεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Νίκης, αλλά το δυνατό του σουτ έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Η πιο κλασική ευκαιρία του Αστέρα χάθηκε έξι λεπτά αργότερα, όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Κανακούδη στον κενό χώρο, ο Ιωάννου και πάλι βρέθηκε τετ α τετ με το Γκίτκο, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ενώ όλα έδειχναν προς το παιχνίδι θα τελείωνε χωρίς να σημειωθεί άλλο τέρμα, στο 89' και μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Κανακούδη, ο Λαζαρίδης με εναέριο πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο βάθος των διχτύων του ανήμπορου να αντιδράσει Γκίτκου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγόπουλος (Αθηνών).
Αστέρας: Συμεωνίδης, Μίχος, Μασάρα, Καλογιαννίδης (46' Τσουκαλίδης), Λαζαρίδης, Μασάντο, Κανακούδης, Μπαράνιος (82' Λαδάκης), Ιωάννου, Ρικάρντο Σα, Ντυμπάλα (61' Ζουντί).
Νίκη: Γκίτκος, Μπόλος (90' Ζορμπάς), Χώνος, Μουρατίδης, Σίμιτς, Τζουλιάνο, Αρτσε, Ντα Σίλβα (77' Παλάσκας), Λουτσιάνο (62' Παυλίδης), Ρουμελιώτης, Ρίκκα.

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι

Διαμαντόπουλος (προπονητής Νίκης Βόλου): «Παίζαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, μία οργανωμένη ομάδα και ξέραμε τη δυσκολία του παιχνιδιού. Την αντιμετωπίσαμε επί ίσοις όροις και αφού δεν κάναμε γκολ, δεχτήκαμε γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, δεν είμασταν τόσο τυχεροί και σε ένα λάθος μαρκάρισμα έγινε το 2-0.
Θέλω να ευχαριστήσω για τη φιλοξενία, τόσο τους φιλάθλους, όσο και την επίσημη διοίκηση του Αστέρα. Πρόκειται για μία ομάδα που μπορεί να ανέβει και να σταδιοδρομήσει στην Α' Εθνική κατηγορία. Της εύχομαι καλή πορεία στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους που ήρθαν στην Τρίπολη για να μας υποστηρίξουν»

Κάμπος (προπονητής Αστέρα Τρίπολης): «Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Αστέρα, που έρχονται ολοένα και περισσότεροι φίλαθλοι και μας υποστήριξαν. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν, αφού σήμερα καταφέραμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και μαζί την κούραση που υπήρχε, αφού σε οκτώ ημέρες παίξαμε τρία δυνατά και σημαντικά παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννενα, Πανσερραικό και Νίκη Βόλου.
Θέλω να συγχαρώ τον αντίπαλο προπονητή και τη Νίκη Βόλου, επειδή πάλεψαν τον αγώνα σήμερα και στα τελευταία πέντε παιχνίδια είχαν φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα δεχόμενη μόλις ένα γκολ.
Τεχνικά δεν παίξαμε καλά σήμερα, διότι η Νίκη Βόλου είναι καλή ομάδα, αλλά και γιατί ήμασταν κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Οι παίκτες μας έπαιξαν με την καρδιά τους, πήραμε σήμερα τρεις βαθμούς και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Προχωράμε σιγά-σιγά με πολλή δουλειά. Έχουμε ακόμα δέκα μεγάλα παιχνίδια μπροστά μας και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο για να δούμε τι καταφέραμε.»


Μπόλος (παίκτης Νίκης Βόλου): «Παίξαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αν όχι την καλύτερη και θα ήθελα να της ευχηθώ καλή συνέχεια.
Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει, αλλά αντίθετα δεχτήκαμε ένα γκολ. Στο τέλος του αγώνα και από ένα λάθος τακτικό, δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Αν είχαμε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο και δεν κάναμε κάποια λάθη, μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πράγματα και να δικαιούμασταν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.
Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία και πιστεύουμε όλοι πώς θα τα καταφέρουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στην Τρίπολη για να μας συμπαρασταθεί και πιστεύω πώς στο τέλος του πρωταθλήματος θα τον δικαιώσουμε»

Συμεωνίδης (ποδοσφαιριστής Αστέρα): «Κάναμε ένα βήμα ακόμα προς το όνειρο της ανόδου. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ αξιόλογη ομάδα, που ξεγελάει η βαθμολογική της θέση.
Ξέραμε πώς πρόκειται για μία σκληρή ομάδα και γι αυτό είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Οι συμπαίκτες μου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο, έπαιξαν δυνατά και δεν έδωσαν ευκαιρίες στην αντίπαλη ομάδα για κάτι καλό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τους φιλάθλους και πιστεύω πώς στη συνέχεια θα είναι περισσότερο εκδηλωτικοί. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στη Νίκη Βόλου και ιδιαίτερα στον προπονητή της, Σταύρο Διαμαντόπουλο, έναν προπονητή που με έχει βοηθήσει σημαντικά στην καριέρα μου»

Φιλικό με Κόρινθο

Ο Αστέρας θα δώσει φιλικό παιχνίδι με την Κόρινθο τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, με τον Πάουλο Κάμπος να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και ιδιαίτερα όσους δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου.
Το φιλικό παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 3.30 μ.μ. και θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τριπόλεως.

 

 

 

 
Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ Αρκαδίας  για τα νέα βιβλία
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τα νέα βιβλία και το πρόβλημα δεν είναι κατά πόσο είμαστε έτοιμοι και με ποιον τρόπο να τα διδάξουμε αλλά το τι διδάσκουμε η επιτροπή εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ Ν. Αρκαδίας παίρνει πρωτοβουλία να ανοίξει το ζήτημα του περιεχομένου των νέων βιβλίων με ενημερωτικά σημειώματα που θα αποστείλει κατά τακτά χρονικά διαστήματα στα σχολεία. Περισσότερα...

Σχόλια σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού >>>>>

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα