Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 17-2-2007

 

 

 

 
Νέα έδρα για το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων
και τις υπόλοιπες δομές και τα αυτόνομα προγράμματα της Γ.Γ.Ε.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στην Αρκαδία.

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Πέμπτη 15 / 02 / 2007, ο Γενικός Γραμματέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριος Τσαμαδιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος επισκέφθηκε το Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, με σκοπό την επισημοποίηση της συνεργασίας της Γ.Γ.Ε.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και της Μητρόπολης.

Συγκεκριμένα, η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, έδωσε λύση στο πρόβλημα στέγασης των δομών και των αυτόνομων προγραμμάτων εκπαίδευσης της Γ.Γ.Ε.Ε. (Κ.Ε.Ε., Σχολές Γονέων, Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης – Επιμόρφωσης Ενηλίκων Από Απόσταση, Ήρων, Ησίοδος, Ν.Ε.Λ.Ε., Αγωγή Υγείας, Πρόγραμμα Μεταναστών) καθώς παραχώρησε το δεύτερο όροφο του Κέντρου Νεότητας του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, ο οποίος θα ανακαινισθεί πλήρως, με χρήματα της Γ.Γ.Ε.Ε. και θα είναι έτοιμος προς χρήση, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο συγκεκριμένο χώρο μάλιστα θα λειτουργήσει και « πύλη » της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα.

Έτσι λοιπόν, οι δομές και τα αυτόνομα προγράμματα της Γ.Γ.Ε.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ, θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο οίκημα, το οποίο θα βοηθήσει, τόσο στη βελτίωση της εικόνας της Γ.Γ.Ε.Ε., όσο και στον καλύτερο συντονισμό όλων των δομών και των αυτόνομων προγραμμάτων, σε επίπεδο Νομού.
Οι δομές και τα αυτόνομα προγράμματα της Γ.Γ.Ε.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ συγχρηματοδοτούνται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) κατά 75% ( Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2β). και από το Ελληνικό Δημόσιο κατά 25 %.

 

 

 

 
Επίσκεψη του Δημάρχου Τριπόλεως στο γήπεδο του Αστέρα
Ο Δήμαρχος Τριπόλεως Αλέξανδρος Κοτσιάνης επισκέφτηκε χθες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αστέρα και μιλώντας με τους παίκτες της ομάδας, τους ενθάρρυνε για το δύσκολο παιχνίδι της Δευτέρας με τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό.

Μετά τη συνάντηση με τους παίκτες και το προπονητικό τημ του Αστέρα, ο Δήμαρχος δήλωσε «Ήρθα σήμερα στο γήπεδο για να γνωρίσω τον κ. Κάμπος που είναι αξιόλογος προπονητής, αλλά και να μιλήσω με τα παιδιά και να τους φτιάξουμε τη διάθεση εν όψει του αγώνα με το Λεβαδειακό.

Κούλουμα κάνουμε πολλά χρόνια τώρα, αλλά φέτος είναι η ευκαιρία να ανέβει ο Αστέρας στην Α' Εθνική κατηγορία, έτσι ώστε η Τρίπολη να έχει μία ομάδα στην κορυφαία εθνική κατηγορία. Θα είμαστε όλοι την Δευτέρα στο γήπεδο για να υποστηρίξουμε την ομάδα»

Την επίσκεψη του Δημάρχου Τριπόλεως στο γήπεδο χαιρέτισαν ο προπονητής Πάουλο Κάμπος και οι παίκτες Νίκος Λαζαρίδης, Μιχάλης Κλοκίδης, Κώστας Καλογιαννίδης, Ροζέριο Μάρτινς και Σάββας Παντελιάδης που με τη σειρά τους ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για το ενδιαφέρον του και δήλωσαν «πώς σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της»

Στο αγωνιστικό μέρος, συνεχίζεται η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι της Καθαράς Δευτέρας με το Λεβαδειακό, με τον προπονητή της ομάδας Πάουλο Κάμπος να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες.

 

 

 
Τεσσάρα για τους νέους του Αστέρα στην Πάτρα
Θύελλα-Αστέρας Τρίπολης 1-4 (1-2)

Αποδίδοντας ποιοτικό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Αστέρας κέρδισε στην Πάτρα την Θύελλα με 4-1 διατηρώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καλές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα νέων. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Νίκος Κουσκουνάς που έκανε χατ τρικ σκοράροντας στο 25' στο 42' και στο 60' ενώ το τέταρτο τέρμα για λογαριασμό του Αστέρα σημείωσε ο Μπαρουτσάκης με πέναλτι στο 80ο λεπτό. Για τη Θύελλα είχε ισοφαρίσει στο 38' ο Μπιρτσιάς.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Παπαδήμας.
Θύελλα: Χάχαλης, Αντωνόπουλος, Σκοτσόπουλος, Μπιρτσιάς, Αθανασόπουλος, Ματζουράκης (72' Λαζαρόπουλος), Μπινίρης, Κλασσόπουλος (67' Λυκούδης), Πανταζής, Βούας, Καρατζανίδης (67' Κοπταρού).
Αστέρας: Ψυχογιός, Τόκος, Πριόβολος, Κοκκάλας, Τσουκάνι, Βλαχοκυριάκος, Μέλλος, Ζιούλης (70΄Κουλούρης), Μπαρουτσάκης, Πετρόπουλος (88' Αποστολίδης), Κουσκουνάς (85' Αρδάμης).

 

 

 
Νέα προγράμματα από ΟΑΕΔ
Ξεκινά άμεσα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους στα νέα προγράμματα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού προς όφελος 6.000 ανέργων. Τα δύο προγράμματα, αφορούν στην επιχορήγηση 4.000 Νέων Επιστημόνων και 2.000 ατόμων από μειονεκτούσες κοινωνικές ομάδες (παλιννοστούντες και αθίγγανοι) που αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στα δύο νέα προγράμματα έχουν ως εξής: Περισσότερα...

 

 

 

 
Με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων
Πρόσφατα εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση με την οποία μεταβλήθηκαν σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου οι συμβάσεις 470 καθαριστριών σχολείων Π.Ε & Δ.Ε των Νομών της Περιφέρειας. Ήδη βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας η κατάταξη των 470 αυτών υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν στις ενδιαφερόμενες οι σχετικές διοικητικές πράξεις.

Ο Περιφερειακός Δ/ντης κ. Μαραμπέας Νικόλαος απέστειλε σχετική επιστολή με την οποία τις ενημερώνει για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη και τις συγχαίρει για την ένταξή τους, με σταθερή σχέση εργασίας πλέον στην εκπαιδευτική κοινότητα και ζητά να συμβάλλουν με το μέγιστο της προσπάθειας στη διατήρηση των κτιρίων και των άλλων χώρων των σχολείων, σε καλή κατάσταση, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των όρων φοίτησης των παιδιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα