Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 16-1-2007

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για τους αγρότες του νομού Αρκαδίας
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή (ΑΠ 3031/12-1-07), καταγγέλλοντας την αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εκπληρώσει, για άλλη μια φορά, τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς τους αγρότες του Νομού Αρκαδίας, αφήνοντας να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία (1η Δεκεμβρίου 2006), την οποία ο Υπουργός είχε θέσει. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη σκληρή πολιτική της οδηγεί τους αγρότες της Αρκαδίας σε δεινή οικονομική κατάσταση, προκαλώντας τους συγχρόνως σύγχυση, πανικό και απογοήτευση. Περισσότερα...

 

 

 
Συνέντευξη τύπου από το Σύλλογο Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Συνέντευξη τύπου διοργανώνει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την Πέμπτη 18/1/2007 στις 13:00 στην αίθουσα Ι4 της Σχολής Θετικών Επιστημών στην Τρίπολη.

Αντικείμενο της συνέντευξης είναι να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και για τα συναφή αιτήματα του Συλλόγου, ο οποίος για τρίτη εβδομάδα έχει αποφασίσει αποχή των μελών ΔΕΠ και των Διδασκόντων Π.Δ. 407/80.

Στην συνέντευξη έχουν κληθεί να παραστούν οι βουλευτές της περιφέρειας Πελοποννήσου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φοιτητές και σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολουθούν τα αιτήματα και οι αποφάσεις του Συλλόγου:

Τρίπολη, 15 Δεκεμβρίου 2006.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, βάσει της απόφασης της Γ.Σ. της 22 Νοεμβρίου 2006, αποφασίζει να ξεκινήσει αποχή διαρκείας από Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2006, μετά την άρνηση της Διοικούσας Επιτροπής να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας παρά τα επανειλημμένα διαβήματα του Συλλόγου από τον Μάιο 2006. Τα αιτήματά μας είναι:

1. Να ορίσει ως Προέδρους των Προσωρινών Γ. Σ. μέλη ΔΕΠ στη βαθμίδα του Καθηγητή ή του Αν. Καθηγητή των οικείων Τμημάτων.
2. Να μετέχουν στις συνεδριάσεις της Διοικούσας ως παρατηρητές εκπρόσωποι του Συλλόγου Διδασκόντων και των φοιτητών, και
3. Να μετέχει στις συνεδριάσεις της Διοικούσας, επίσης ως παρατηρητής, ο Πρόεδρος του μοναδικού αυτοδύναμου Τμήματος του Πανεπιστημίου μας, του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Κόρινθος, 15 Ιανουαρίου 2007

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Γ.Σ. του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφασίζει τη συνέχιση της αποχής δεδομένου ότι δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία απάντηση στα εύλογα αιτήματά της.

Ταυτόχρονα αποφασίζει να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας την τροποποίηση του ιδρυτικού ΠΔ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έτσι ώστε να συμμετέχουν στη Διοικούσα Επιτροπή με πλήρη δικαιώματα ψήφου εκπρόσωποι των Τμημάτων, του ΔΕΠ και των φοιτητών, κατά το υπόδειγμα των διατάξεων της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του Νόμου 2517/1997 που ίσχυσαν για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αποφασίζει επίσης

1) να οργανωθεί συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα στην Τρίπολη όπου να κληθούν και εκπρόσωποι των συλλόγων εκπαιδευτικών, βουλευτές και τοπικοί φορείς.

2) να ζητήσει το ΔΣ του Συλλόγου συνάντηση με τους βουλευτές των νομών όπου έχει Τμήματα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και με τους εκπροσώπους των κομμάτων για θέματα παιδείας ώστε να τους ενημερώσει για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τα αιτήματα του Συλλόγου.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.uop.gr/~syldid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα