Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 15-4-2007

 

 

 

 
2η ενημερωτική ημερίδα "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας-φωτοβολταϊκά"
Το Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου (ΚΜΤΚ-Π) στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου καινοτομίας NetForce 2006, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών GR 166, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, 16 Απριλίου 2007, στις 6:00 ώρα το απόγευμα, την δεύτερη ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Φωτοβολταϊκά. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Μετά την επιτυχή υλοποίηση της πρώτης ημερίδας του Κέντρου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας – Φωτοβολταϊκά» στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 άτομα κρίνεται σκόπιμη η επανάληψή της. Στόχος μας η πληρέστερη και πιο ευρεία ενημέρωση του επιχειρηματικού κοινού της περιφέρειας σε εφαρμογές νέων ενεργειακών τεχνολογιών σε επιχειρήσεις και φορείς της περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και την επίτευξη νέων επιχειρηματικών συμφωνιών.

Η ημερίδα εντάσσεται στην προσπάθεια της περιφέρειας Πελοποννήσου για την πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων επενδύσεων και εγκαταστάσεων Παραγωγής Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας στην περιφέρεια μας.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και εξειδικευμένοι φορείς θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν πηγές παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας σε επίπεδο Τεχνολογίας και θεσμικών πλαισίων.

Επίσης, εξειδικευμένες εταιρείες – χορηγοί της ημερίδας θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και υπηρεσίες τους που άπτονται της διαχείρισης ενέργειας και της ορθολογικής χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δημιουργούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με καινοτόμες ιδέες, νέες πηγές εισοδημάτων και νέες θέσεις εργασίας.

Τιμή συμμετοχής: 50€

Πληροφορίες: 2710-227141 κος Ασημάκης Κατσούλας, Σύμβουλος ΚΜΤΚ-Π www.kmt.gr

 

 

 

 
Ερώτηση ΚΚΕ για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Οι βουλευτές του ΚΚΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΙΩΝΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ κατέθεσαν στις 30-3-07 την παρακάτω ερώτηση (αρ. πρωτ. 6425) στη Βουλή των Ελλήνων προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, όπως εξάλλου όλα τα περιφερειακά Πανεπιστήμια που φτιάχτηκαν με γνώμονα όχι πάντα τις ανάγκες της εκπαίδευσης, αλλά να ικανοποιήσουν τοπικά αιτήματα και χωροταξική κατανομή.
Η χρηματοδότησή του ακολουθεί τη γενικότερη πολιτική του υπουργείου Παιδείας και δεν μπορεί να καλύψει πολλές φορές ακόμα και τις ελάχιστες λειτουργικές του ανάγκες. Έτσι αναγκάζονται να καταφεύγει σε διάφορους «χορηγούς». Από το σύνολο των 94 διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων του οι 78 εργάζονται με συμβάσεις έργου, οι οποίες λήγουν της 30/8/2007. Αν από σήμερα δεν παρθούν μέτρα το Σεπτέμβρη θα είναι αδύνατη η έναρξη της νέας Πανεπιστημιακής χρονιάς.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:
Τι μέτρα θα πάρει, ώστε:
1) Να μετατραπούν οι συμβάσεις των 78 τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων σε αορίστου χρόνου και να μονιμοποιηθούν;
2) Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ώστε στο μέλλον να καλύπτονται όλες οι ανάγκες λειτουργίας του και να μην εξαρτάται από ιδιώτες ή άλλους φορείς;
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα