Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 15-3-2007

 

 

 

 

 
Στην τελική ευθεία η ίδρυση κοινωνικής επιχείρησης από το «Καλειδοσκόπιο»
Αντιπροσωπεία του προγράμματος στο Βερολίνο, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού

Στη φάση της πρακτικής άσκησης, μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής εκπαίδευσής τους, μπήκαν πλέον οι 30 νέοι και νέες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα CRESCENT που υλοποιεί η αναπτυξιακή σύμπραξη «Καλειδοσκόπιο» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τίτλο: «Οργάνωση και λειτουργία βιώσιμης κοινωνικής επιχείρησης από ένωση νέων, με σκοπό την ολοκληρωμένη αξιοποίηση και προβολή του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού πλούτου της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, τέσσερις από τους εκπαιδευόμενους είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο του Προγράμματος, να βρεθούν στο Βερολίνο, σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές διοργανώσεις διεθνώς, την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin.

Όπως είναι γνωστό, οι 30 νέοι και νέες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μετά το τέλος της εκπαίδευσης και της πρακτικής άσκησής τους, θα υποστηριχτούν για να δημιουργήσουν μια κοινωνική επιχείρηση στον τομέα του περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και εναλλακτικού τουρισμού.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη στο τέλος Φεβρουαρίου συζητήθηκαν οι τομείς δράσης της κοινωνικής επιχείρησης κατά την έναρξη της λειτουργίας της και συμφωνήθηκε ότι το «προϊόν», δηλαδή οι υπηρεσίες που θα προσφέρει η Κοινωνική Επιχείρηση, σε πρώτη φάση θα σχετίζεται με:
1. Κεντρικό σύστημα κρατήσεων (Portal)
2. Δημιουργία θεματικών διαδρομών
3. Διοργάνωση εκδηλώσεων (Δήμων, Συλλόγων κτλ)
4. Προώθηση και προβολή τοπικών προϊόντων επιχειρηματιών – χορηγών
Περισσότερα...

 

 

 
8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζώων Συντροφιάς
O σακχαρώδης διαβήτης η αρτηριακή υπέρταση, οι πνευμονοπάθειες και τα νοσήματα των νεφρών δεν προσβάλουν μόνο τον άνθρωπο, αλλά και τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς!

Τα νοσήματα αυτά, μεταξύ άλλων, αποτελούν τα βασικότερα θέματα του 8ου Πανελλήνιου Συνέδριου Ζώων Συντροφιάς, που διοργανώνει (16 με 18 Μαρτίου) στο ξενοδοχείο Χίλτον η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία/Κλάδος Μικρών Ζώων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας καθηγητή κ Βασίλειο Κοντό, «τα νοσήματα των ζώων συντροφιάς είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με εκείνα του ανθρώπου, γεγονός που απαιτεί αφενός εξειδικευμένη γνώση και συνεχή επιστημονική ενημέρωση των κτηνιάτρων και αφετέρου υπευθυνότητα και ενημέρωση των ιδιοκτητών των ζώων. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα