Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 15-2-2007

 

 

 

 
Σύσκεψη για προγραμματισμό έργων στη Δ' Προγραμματική Περίοδο
Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2007 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη συμμετοχή του κ. Ν. Γανώση, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των συνεργατών του και στελεχών της ΕΥΔ Πελοποννήσου. Θέμα της συνάντησης ήταν τα έργα της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη στις δηλώσεις της ανέφερε:

«Σήμερα επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Αν. Γενικό Διευθυντή Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης τον κ. Νίκο Γανώση. Το θέμα συζήτησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την νέα προγραμματική περίοδο 2007 – 2013 και η παρουσίαση των προτάσεών τους για την Πελοπόννησο, για τις οποίες διεκδικούν χρηματοδότηση.
Οι προτάσεις αυτές συνίστανται στον εκσυγχρονισμό των πλωτών φάρων, που σχετίζονται κυρίως με την ναυσιπλοΐα, στην ανάδειξη πέτρινων φάρων, που σχετίζονται με την τουριστική ανάδειξή τους, στην αντικατάσταση του αμιάντου από τα στρατόπεδα, στην αποκατάσταση ρύπανσης ανενεργών πεδίων βολής και ναρκοπεδίων, στην πρόληψη κινδύνων με την κατασκευή Μουσείων στην Τρίπολη, το Ναύπλιο και την Κόρινθο και στη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών στρατιωτικής ιστορίας.

Η Περιφέρεια άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τις προτάσεις τους και τις θεωρεί ως ένα ακόμα βήμα για τη σωστή προετοιμασία της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.
Στην Πελοπόννησο υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο στρατό, διότι επί πολλά έτη, κοινωνία και στρατός συμβιώνουν και η συνύπαρξη αυτή ευνοεί και τις δύο πλευρές.
Ευχαριστώ τον κ. Γανώση, η συζήτηση θα προχωρήσει και μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχουν κλείσει τα έργα που αφορούν το ΥΕΘΑ».

 

 

 
Δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων, στο οποίο αναφέρει τα παρακάτω για την περιοχή της Πελοποννήσου:

Για την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και στα νότια βαθμιαία ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί.

 

 

 
Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το AIDS σε Τρίπολη και Τεγέα
Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχεδιάζει σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιεί μέσω του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων ( Ι.Δ.ΕΚ.Ε. ) πρόγραμμα για τα « Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα – AIDS ».

Στις 12 Φεβρουαρίου λοιπόν, ημέρα Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική εκδήλωση σε μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου Τριπόλεως , ενώ την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές εκδηλώσεις σε μαθητές του Λυκείου Τεγέας .
Μέσα από τις επιμορφωτικές εκδηλώσεις το κοινό ενημερώνεται για τη φύση των νοσημάτων, τους τρόπους μετάδοσης και πρόληψης και συζητά για στρατηγικές αντιμετώπισης .

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα , μπορείτε να αναζητήσετε , στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , διεύθυνση : Ελευθερίου Βενιζέλου 22 και στο τηλέφωνο : 2710 – 232524 μέσω του κ. Σπυρόπουλου Ηλία , Υπευθύνου του προγράμματος στο Νομό Αρκαδίας .

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα