Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 14-4-2007

 

 

 

 
Καστοριά-Αστέρας Τρίπολης 1-2 (1-1)
Πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα...

«Με το ίδιο νόμισμα» πλήρωσε ο Αστέρας την Καστοριά, αφού όπως εκείνη του «έσπασε» το αήττητο εντός έδρας σερί στην έδρα του μετά από πέντε χρόνια στον αγώνα του πρώτου γύρου, έτσι αυτός με τη σειρά του κέρδισε με το ίδιο σκορ (2-1) στη Μακεδονική πόλη παίρνοντας τη ρεβάνς από την ήττα του πρώτου γύρου, «γκρεμίζοντας» παράλληλα το μέχρι σήμερα «απόρθητο κάστρο» της Καστοριάς.

Ο Αστέρας πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, αν όχι την καλύτερη, πανηγύρισε στο τέλος του αγώνα μία πολύ σημαντική νίκη για την υπόθεση της ανόδου, αφού διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό στον ένα βαθμό, ενώ ταυτόχρονα αύξησε τη διαφορά του από την 3η Καστοριά στους πέντε βαθμούς.

Ο Αστέρας πέτυχε μία πανάξια μία εκτός έδρας νίκη απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Καστοριά, καθώς ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κατάφερε μάλιστα να συνδυάσει «το τερπνόν μετά του ωφελίμου» αναγκάζοντας στο τέλος του αγώνα, τους φιλάθλους της Καστοριάς να τον χειροκροτήσουν για την απόδοσή του και φυσικά την παλικαρίσια νίκη του, αλλά και να σκορπίσει χαρά σε όλους τους φίλους του, που τον καμάρωσαν από όλες τις μεριές της Ελλάδας μέσω της «ζωντανής» τηλεοπτικής μετάδοσης της ΕΡΤ-3.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο από τις δύο ομάδες, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 16ο λεπτό όταν το δυνατό σουτ του Ζουντί από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το δοκάρι των γηπεδούχων.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ζουντί έκανε κούρσα από αριστερά ξεπερνώντας όποιον αμυντικό βρήκε μπροστά του, έκανε τη σέντρα και το απευθείας γυριστό σουτ του Κανακούδη απέκρουσε ενστικτωδώς ο Λυμπερόπουλος. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μίχος έκανε σέντρα, ο Ροτζέριο άφησε τη μπάλα να περάσει, ο Ζουντί σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Λυμπερόπουλος απέκρουσε ασθενώς, η μπάλα κύλησε προς την εστία του τέρματος για να απομακρύνει ο Χάβος.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει πώς «όταν δεν κάνεις τις ευκαιρίες που δημιουργείς γκολ, τότε αναπόφευκτα το δέχεσαι». Έτσι στο 23ο λεπτό και μετά από κάθετη μπαλιά του Ντα Σίλβα στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα έβγαλε το Ζουρούδη τετ α τετ με το Συμεωνίδη. Ο έμπειρος επιθετικός της Καστοριάς με δυνατό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ (1-0).

Οι παίκτες του Αστέρα παρά το γεγονός ότι δέχτηκαν πρώτοι γκολ, δεν αποθαρρύνθηκαν, αλλά αντίθετα ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους. Στο 30' ωστόσο, η τύχη τους γύρισε για μία ακόμα φορά την πλάτη, όταν μετά από φάουλ του Κανακούδη, ο Ιωάννου πάσαρε στον επερχόμενο Λαζαρίδη, του οποίου το δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι «τράνταξε» το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

Στο 34' ήταν η σειρά του Συμεωνίδη να δείξει τα καλά αντανακλαστικά του, όταν σε βιρτουόζικο χτύπημα φάουλ του Λούκας από 35 μέτρα στο «παράθυρο» της εστίας του απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα και μετά από φάουλ του Ροτζέριο, ο Ματσάντο έπιασε δυνατή κεφαλιά, απέκρουσε ο Λυμπερόπουλος και στη συνέχεια της φάσης σκόραρε ο Ιωάννου. Το γκολ ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ μετά από την υπόδειξη του βοηθού.

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν στο 44ο λεπτό ο Πέτρος Κανακουδης αιφνιδίασε το Λυμπερόπουλο και με δυνατό σουτ από 40 μέτρα έκανε το 1-1. Αυτό ήταν το πέμπτο τέρμα του Κανακούδη στο φετινό πρωτάθλημα, που «χτίζει» μία παράδοση. Όταν σκοράρει, ο Αστέρας κερδίζει πάντα! Αυτό είχε συμβεί εκτός έδρας με Εθνικό, Μεσσηνιακό και στην Τρίπολη με Αγροτικό και Εθνικό Αστέρα

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας είχε και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού και παίζοντας με αυτοπεποίθηση και πίστη για τη μεγάλη νίκη. Ωστόσο, η Καστοριά ήταν αυτή που «απείλησε» πρώτη την εστία του Αστέρα. Στο 55' ο Κανωτίδης βγήκε τετ α τετ με το Συμεωνίδη, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο του Αστέρα «έκλεισε» έξυπνα τη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα επιβραβεύθηκε η ανωτερότητα του Αστέρα, όταν Ζουντί, Ιωάννου, Ροτζέριο σε μία γρήγορη εναλλαγή «έκρυψαν» τη μπάλα. Η μπαλιά του Ιωάννου στο Βραζιλιάνο παίκτη εξαιρετική, το πλασέ του Ροτζέριο υποδειγματικό και η ανατροπή είχε πλέον επιτευχθεί (1-2).

Στο 67' ο Κύρος Βασσάρας απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Πατρίκ Ζουντί, που θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος του Αστέρα με τον Εθνικό. Στο 71' γυριστό σουτ του Σολάκη από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε ο Συμεωνίδης. Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστικά επικίνδυνη επίθεση της Καστοριάς στο παιχνίδι. Μέχρι το τέλος του 90λεπτο και παρά το γεγονός ότι είχε την αριθμητική υπεροχή δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα.

Αντίθετα, ο Αστέρας ήταν η ομάδα που παίζοντας έξυπνα και μεθοδικά, θα μπορούσε να ανεβάσει και άλλο το δείκτη του σκορ. Στο 80' ο Ροτζέριο βρήκε το Ντυμπάλα στη μεγάλη περιοχή, το δυνατό σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λυμπερόπουλος.

Στο 88ο λεπτό, ο Παντελιάδης αφού πρώτα «βασάνισε» την άμυνα της Καστοριάς, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Ο Ντυμπάλα ήταν αυτός που έχασε την τελευταία κλασσική ευκαιρία του αγώνα, όταν στις καθυστερήσεις του αγώνα βγήκε μόνος του με το Λυμπερόπουλο, αλλά στην προσπάθειά του να «τον κρεμάσει» έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το δοκάρι της Καστοριάς. Το σφύριγμα λήξης από τον Κύρο Βασσάρα, έφερε το αυθόρμητο χειροκρότημα από την κερκίδα των φιλάθλων της Καστοριάς προς τους παίκτες του Πάουλο Κάμπος, παραδεχόμενοι ιπποτικά την ανωτερότητα του Αστέρα.

Διαιτητής του αγώνα ο Κύρος Βασσάρας (Θεσσαλονίκης).
Καστοριά: Λυμπερόπουλος, Χατζής, Κανωτίδης, Χάβος, Κ. Ιασωνίδης, Γιόσιτς (50' Σαββίδης), Μεσέρδης (64' Κανελίνι), Ντα Σίλβα, Λούκας (63' Σικαλόπουλος), Ζουρούδης, Σολάκης.
Αστέρας: Συμεωνίδης, Μίχος, Μασάρα, Λαζαρίδης, Ματσάντο, Κανακούδης (83' Παντελιάδης), Ρικάρντο Σα, Λαδάκης, Ζουντί, Ιωάννου (75' Ντυμπάλα), Ροτζέριο (86' Χατζόπουλος).


Κερκίδα και θετική ενέργεια από Τρίπολη

Γιγαντοοθόνες είχαν στηθεί το Σάββατο σε αρκετά μαγαζιά σε κεντρικά σημεία της Τρίπολης και πολλοί φίλαθλοι του Αστέρα προτίμησαν να δουν με τις παρέες τους το παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας στο ντέρμπι κορυφής με την Καστοριά.

Οι φίλαθλοι του Αστέρα ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και υποστήριζαν τις προσπάθειες των παικτών του Πάουλο Κάμπος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού δημιουργώντας τη δικιά τους κερκίδα, χωρίς να αποθαρρυνθούν ούτε μία στιγμή, μεταφέροντας έτσι τη θετική τους ενέργεια από τόσο μακριά.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων τους ήταν αναμφισβήτητα τα δύο γκολ των Κανακούδη, Ροτζέριο, αλλά και το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή της αναμέτρησης Κύρο Βασσάρα, που ουσιαστικά σήμανε την έναρξη των πανηγυρισμών.

Δε θα ήταν σε καμία περίπτωση υπερβολικό να αναφέρει κανείς ότι το κεντρικό σημείο αναφοράς σε όλα τα στέκια της Τρίπολης το Σάββατο ήταν η νίκη και η μεγαλειώδη εμφάνιση του Αστέρα!


Δεύτερο «διπλό» την ίδια ημέρα
Θρασύβουλος-Αστέρας Τρίπολης 1-4


Νικηφόρα πέρασε από το γήπεδο του Ασπρόπυργου η ομάδα νέων του Αστέρα Τρίπολης, που με επιβλητική εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε στο εντυπωσιακό 4-1.
Την ίδια ημέρα που η ανδρική ομάδα κέρδιζε στην Καστοριά με 2-1, η ομάδα νέων «άλωσε» μία άλλη έδρα ανεβαίνοντας στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ο Θρασύβουλος ωστόσο ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο 38ο λεπτό με το Λαγό, για να ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος μία «καταιγίδα» τερμάτων από τους νέους του Αστέρα.
Στο 60' ο Πετρόπουλος ισοφάρισε, στο 65' ο Μέλος έδωσε το προβάδισμα, στο 75' ο Βλαχοκυριάκος εδραίωσε τη νίκη και ο Ζιούλης στο 82' έδωσε διαστάσεις θριάμβου.

Διαιτητής του αγώνα ο Τζωρτζάκος.
Θρασύβουλος: Γιαννακόπουλος, Σερέπας (85' Βασιλείου), Καπουράνης, Αβράμης, Τσίνος, Παναγιωτάκος, Προκόπης, Χαραλάμπους, Χατζηαθανασιάδης, Λαγός, Κατσάνος.
Αστέρας: Ψυχογιός, Πριόβολος, Τόκος, Κοκκάλας, Αναγνωστόπουλος, Βλαχοκυριάκος, Μέλος, Φωτόπουλος (55' Αποστολίδης), Μπαρουτσάκης (65' Ματθαίος), Ζιούλης, Αρδάμης (55' Πετρόπουλος).
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα