Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 14-3-2007

 

 

 

 
ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, σε συνεργασία με την Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Έλευσις», διοργανώνει προβολή ντοκυμαντέρ μικρού μήκους διάρκειας 21 λεπτών με τίτλο «ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ». Το σενάριο-λήψη-μοντάζ-σκηνοθεσία έγιναν από τον Γεράσιμο Βάκρο, ο οποίος είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ομάδας.

Πρόκειται για μια περιήγηση στην Αρκαδία, στο μύθο της αλλά και στη σύγχρονη πραγματικότητά της. Μια ταινία που διαδρομεύει στο συναίσθημα του νόστου. Η αφήγηση είναι του Αρκά ζωγράφου και αρχιτέκτονα Δημήτρη Ταλαγάνη.

Η ταινία δημιουργήθηκε για το συνέδριο των Αποδήμων Αρκάδων τον Οκτώβριο του 2006 στην Αστόρια, όπου προβλήθηκε κατά την έναρξη του συνεδρίου, προκαλώντας έντονη ανταπόκριση από το κοινό.

Η προβολή θα γίνει στα εντευκτήρια του ΣΑΟΟ, Μητρ. Δανιήλ 2Γ, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ. Πληροφορίες στο 6937 307584 (Μαρία Αναγνωστοπούλου).

 

 

 
Ο Λυκουρέντζος στην Κύπρο
Τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Ζαγορίτη συνοδεύει ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, σήμερα Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία στο 12° Παγκύπριο Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής τους στην Κύπρο, θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β'.

 

 

 

 
Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραικός 2-1 (1-0)
Σημαντική νίκη για τη συνέχεια

Μία πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, αφού ξεπερνώντας νικηφόρα το εμπόδιο του Πανσερραικού με 2-1 έφτασε και πάλι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 40 βαθμούς.

Το σκορ άνοιξε στο 17' με πέναλτι ο Ιωάννου, που στέλνοντας στην απέναντι γωνία το Βεζυρίδη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανσερραικού. Ο διαιτητής Φινοκαλιώτης έδειξε «την εσχάτη των ποινών» όταν μετά από κεφαλιά του Μασάντο, η μπάλα βρήκε το χέρι του Τζούρκιτς.

Στη συνέχεια, ο Αστέρας έλεγξε το ρυθμό του παιχνιδιού και στο 27' πλησίασε στην επίτευξη ενός ακόμα τέρματος, όταν μετά από κεφαλιά του Μασάντο, ο Βεζυρίδης απέκρουσε.
Στο 53' ο Κανακούδης έκανε τη σέντρα, ο Ντυμπάλα έκανε τη κεφαλιά αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Πανσερραικού να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση. Στην αμέσως επόμενη φάση και το κόρνερ του Μπαράνιος, ο Μασάντο πήδηξε ψηλότερα από όλους, αλλά η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο Πανσερραικός πλησίασε στην ισοφάριση στο 61ο λεπτό όταν το δυνατό σουτ του Τάντιτς, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα. Ότι δεν έγινε σε αυτή τη φάση έγινε στο 75' όταν μετά από ανατροπή του Γεωργιάδη από τον Καλογιαννίδη, ο Μουράτι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε από το σημείο του πέναλτι απέναντι στο Συμεωνίδη.

Το νικητήριο τέρμα του Αστέρα πέτυχε ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Λαζαρίδης με κοντινό πλασέ στο 78' δίνοντας το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς στους 2.500 φίλους του που έδωσαν βροντερό παρόν στο γήπεδο. Προηγήθηκε κόρνερ του Ροτζέριο, κεφαλιά του Ιωάννου και ασθενής απόκρουση από το Βεζυρίδη.

Η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού ανήκει στον Αστέρα, όταν στην κεφαλιά του Ροζάριο στο 86ο λεπτό, ο Βεζυρίδης απέκρουσε ενστικτωδώς και ενώ η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα του Πανσερραικού, ο Μάριαν έσωσε την ομάδα του από τρίτη παραβίαση.
Διαιτητής του αγώνα ο Φινοκαλιώτης (Αθηνών).
Αστέρας: Συμεωνίδης, Μίχος, Μασάρα, Καλογιαννίδης, Λαζαρίδης, Μασάντο, Κανακούδης (73' Λαδάκης), Ρικάρντο Σα, Μπαράνιος (63' Ροτζέριο), Ντυμπάλα (80' Παντελιάδης), Ιωάννου.
Πανσερραικός: Βεζυρίδης, Μπαρλέττα, Σίρμπα, Μάριαν, Μουράτι, Γκόγκας (67' Μίνγκας), Τάντιτς, Τσβέτκοβιτς, Τζούρκιτς, Παππάς, Σουλίδης (37' Γεωργιάδης).

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραικός

Ζαλίκας (προπονητής Πανσερραικού): «Να δώσω συγχαρητήρια στον Αστέρα Τρίπολης και τον προπονητή του κ. Κάμπος για τη νίκη και την προσπάθεια που έκανε στο παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πολύ να κερδίσουμε, απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα όπως είναι ο Αστέρας. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε το σοκ από το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε και με κάποιες αλλαγές που κάναμε, να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο.
Φτάσαμε στην ισοφάριση και μετά το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε, κυνηγήσαμε με σωστή ανάπτυξη τη νέα ισοφάριση, αλλά παρότι κλείσαμε τον αντίπαλο στην περιοχή δεν τα καταφέραμε. Ίσως να δικαιούμαστε κάτι παραπάνω από το σημερινό παιχνίδι.
Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τη δύναμή του σε αθλητικά πάντα πλαίσια, αλλά δεν έγιναν έκτροπα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΠΑΕ Αστέρας για τη φιλοξενία που μας παρείχε.
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο, απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, αλλά αποτύχαμε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Κοιτάμε τη συνέχεια με σοβαρότητα και ακολουθούμε τον προγραμματισμό που έχουμε θέσει»

Κάμπος (προπονητής Αστέρα Τρίπολης): «Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο και να συγχαρώ για τη σκληρή δουλειά που έκαναν οι παίκτες του Αστέρα στον αγωνιστικό χώρο, που έφεραν μία σημαντική νίκη και τους τρεις βαθμούς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πανσερραικό και τον προπονητή του για το καλό παιχνίδι που έκαναν σήμερα δείχνοντας πώς είναι μία ομάδα που μπορεί να πάει ψηλότερα στη βαθμολογία. Πιστεύω πώς οι φίλαθλοι είδαν ένα δυνατό και καλό παιχνίδι, από δύο ομάδες που έπαιξαν με τη ψυχή τους σήμερα.
Στο πρώτο ημίχρονο πετύχαμε ένα γκολ και ελέγξαμε το ρυθμό του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραικός άλλαξε τη στρατηγική του, έβαλε τη μπάλα κάτω και μας δυσκόλεψε γιατί διαθέτει καλούς παίκτες. Δεχτήκαμε ένα γκολ από πέναλτι και ισοφαριστήκαμε σε 1-1, αλλά ποτέ δε χάσαμε την πίστη και την ελπίδα μας για νίκη. Προσπαθήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, κάναμε το 2-1 και θεωρώ το αποτέλεσμα πώς είναι δίκαιο. Αν δεν ήταν μάλιστα ο τερματοφύλακας του Πανσερραικού σε κάποιες περιπτώσεις ίσως το αποτέλεσμα να ήταν ψηλότερο. Θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν στο γήπεδο και τη νίκη, αλλά και τον Πανσερραικό που έπαιξε πολύ καλά»

 

 

 
Παγκόσμια ημέρα κατά του πολέμου
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του πολέμου, στις 17 Μάρτη, πραγματοποιείται  εκδήλωση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης και ώρα 7.00 μ.μ. εκεί όπου ο πολιτικός λόγος συνυπάρχει με την καλλιτεχνική δημιουργία!

Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν είναι:

• Η Ανατολή μίας άλλης πραγματικότητας.
• Η Παλαιστίνη ανάμεσα στα όνειρα και την πραγματικότητα.
• Ο κόσμος των αντιστάσεων στο προσκήνιο.

Ομιλητές:

1. Αθανασίου Κώστας: Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
2. Αλμπάνης Γιάννης: Ιντιφάντα
3. Τσίρκας Δημήτριος: περιοδικό Resistencias

Περισσότερα...

 

 

 
Επιστολή ΚΚΕ στο ΣΥΝ
Επιστολή - απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προς τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο.

Προς τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Αριστεράς
κ. Α. Αλαβάνο
Κύριε πρόεδρε,
«Όπως γνωρίζετε πολύ καλά το ΚΚΕ, σήμερα που στη διακυβέρνηση βρίσκεται η ΝΔ και χθες που ήταν το ΠΑΣΟΚ, ανέπτυξε ιδιαίτερο μέτωπο δράσης για τις συλλογικές και ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα, ενάντια στην κρατική βία και καταστολή. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα