Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 14-2-2007

 

 

 

 
Θεμελίωση Πανεπιστημιακής Σχολής Σπάρτης του Πανεπιστ. Πελ/σου
Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2007 και ώρα 12:30 η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Μαριέττα Γιαννάκου θα θεμελιώσει το πανεπιστημιακό κτήριο της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής στη Σπάρτη. Πρόκειται για ένα κτήριο καλαίσθητο και άνετο, 6000 τ.μ. περίπου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Γ' ΚΠΣ μέσω της Περιφέρειας και πρόκειται να περατωθεί μέχρι το τέλος του 2008.
 
Το κτήριο αυτό θα καλύψει τις διοικητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες της Πανεπιστημιακής Σχολής στη Σπάρτη και περιλαμβάνει πολλές αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία διδασκόντων, εργαστήριο πληροφορικής και ένα μεγάλο αμφιθέατρο που μπορεί να χρησιμοποιείται παράλληλα και για τις πολιτισμικές δραστηριότητες του Δήμου της Σπάρτης. Μετά την αποπεράτωσή του στο κτήριο αυτό θα εγκατασταθεί το Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Αθλητισμού, το οποίο φιλοξενείται μέχρι τώρα στα κτήρια της Μητρόπολης που ευγενώς παραχωρήθηκαν από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Για τη Σπάρτη προβλέπεται η κατασκευή δευτέρου πανεπιστημιακού κτηρίου δίπλα στο νοσοκομείο όπου θα εγκατασταθεί το Τμήμα Νοσηλευτικής καθώς επίσης και η κατασκευή φοιτητικής εστίας, η χρηματοδότηση των οποίων έχει προβλεφθεί από το πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου (ΣΔΙΤ). Με την κατασκευή των κτηρίων αυτών στη Σπάρτη θα δημιουργηθούν σύγχρονες και λειτουργικές πανεπιστημιου-πόλεις, στις οποίες θα εγκατασταθούν τμήματα με γνωστικά αντικείμενα που έχουν και επαγγελματική ανταπόκριση, όπως το Τμήμα Νοσηλευτικής και το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.

Η παρουσία νέων ανθρώπων, διδασκόντων και διδασκομένων θα συμβάλλουν στην πολιτισμική αναγέννηση της Περιφέρειας αλλά και γενικότερα στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξή της, γεγονός που αποτελεί, παράλληλα με την διδασκαλία και μετάδοση της γνώσης, βασικό στόχο του Πανεπιστημίου.

 

 

 
Συνάντηση για τον προγραμματισμό της Δ' Προγραμματικής Περιόδου
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα έχει συνάντηση την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου με το Γενικό Διευθυντή Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη στις 10 π.μ. και αντικείμενό της θα είναι ο προγραμματισμός εν όψει της Δ' Προγραμματικής Περιόδου.

 

 

 
Ο Ε.Ε.Σ. στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δ. Τρίπολης
Μετά από πρόσκληση του Δήμου Τριπόλεως, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης, αναλαμβάνει την υγειονομική κάλυψη όλων των εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την Καρναβαλική Παρέλαση.

Η υγειονομική κάλυψη σε παρόμοιες δραστηριότητες (αθλητικές ή πολιτιστικές) αποτελεί χρόνια απασχόληση των Εθελοντών Σαμαρειτών. Στην Τρίπολη από το 1996 έως σήμερα έχουν παρασχεθεί πάνω από 7.000 εθελοντικές ώρες υγειονομικών καλύψεων σε σχεδόν όλες τις αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

Κάθε υγειονομική κάλυψη που αναλαμβάνει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών, ακολουθεί προδιαγραφές που εφαρμόζονται πανελλαδικά. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η ανάληψη υγειονομικής κάλυψης σε μεγάλα γεγονότα ανά την Ελλάδα (Πατρινό Καρναβάλι, Καρναβάλι Ξάνθης, Ολυμπιακοί Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004, διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision Athens 2006, , διάφοροι αγώνες διεθνούς εμβέλειας κλπ).

Τονίζουμε, φυσικά, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η υγειονομική κάλυψη γίνεται σε άψογη συνεργασία με το ΕΚΑΒ Τρίπολης ή το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Πρέπει να γίνει βίωμα και στην Ελλάδα: καμία αθλητική (πχ σχολικά πρωταθλήματα, αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού κλπ) ή πολιτιστική δραστηριότητα -στην οποία συμμετέχει μεγάλος αριθμός θεατών (πχ συναυλία)- δεν πρέπει να πραγματοποιείται, χωρίς την παρουσία πιστοποιημένου υγειονομικού προσωπικού (Ιατρού ή Διασώστες και Ιατροί του ΕΚΑΒ ή Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού). Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Εθελοντές Σαμαρείτες εκπαιδεύονται πάνω από 15 μήνες στις Πρώτες Βοήθειες (θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση), αποτελώντας την μεγαλύτερη εθελοντική δύναμη με αυστηρά πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες στην παροχή Πρώτων Βοηθειών.

 

 

 
Νέα του Αστέρα
Στον τελικό Αρκαδίας οι παίδες
Αστέρας-Ελπίδα 1-0 (1-0)

Παίζοντας με πάθος, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, ο Αστέρας κέρδισε με 1-0 στον αγώνα μπαράζ την Ελπίδα και προκρίθηκε στον τελικό του παιδικού πρωταθλήματος Αρκαδίας, όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Λεωνιδίου.

Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημείωσε ο Ζιούλης στο 10ο λεπτό με κεφαλιά, μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Αποστολίδη. Η νίκη του Αστέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού επετεύχθη εναντίον της Ελπίδας, που τα τελευταία χρόνια έχει συνεχόμενες επιτυχίες στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Αστέρα τελείωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις αήττητη σε 11 παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα μπαράζ) έχοντας ως απολογισμό 10 νίκες και μία ισοπαλία (με Ελπίδα 2-2) και είναι δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Βάλλης.
Αστέρας: Πασσιαλής, Ψαρρός, Τασούλης, Θανόπουλος, Μπεντεβής, Ζώης, Ζιούλης, Ματθαίος, Γιαννόπουλος, Αποστολίδης, Τσίρος.
Ελπίδα: Γεωργακόπουλος, Σταματόπουλος, Ι. Λαγός, Σεραφείμ, Κουρόγιωργας, Σταθουλόπουλος, Σωτηρόπουλος, Καραμπέτσος, Τερζής, Σπ. Λαγός, Καλαντζής, ενώ έπαιξε και ο Ψιμούλης.

Προπόνηση με την εθνική νέων

Προπόνηση με την εθνική νέων έκανε ο νεαρός μέσος του Αστέρα Τρίπολης Κώστας Βλαχοκυριακός, αφήνοντας καλές εντυπώσεις στο προπονητικό τημ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Την Τρίτη φιλικό με Δόξα

Την Τρίτη ο Αστέρας Τρίπολης θα παίξει νέο φιλικό παιχνίδι με τη Δόξα Μεγαλόπολης, με το Βραζιλιάνο τεχνικό Πάουλο Κάμπος να δίνει χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που δε θα αγωνιστούν στη Λιβαδειά με το Λεβαδειακό.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η προετοιμασία του Αστέρα για το ντέρμπι κορυφής με το Λεβαδειακό με διπλή προπόνηση (πρωί και απόγευμα) χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα τίθεται στη διάθεσή του Πάουλο Κάμπος και ο Φριτς Εμεράν που εξέτισε την ποινή του.

 

 

 
Έγκριση 350.000 ευρώ για την αειφορική διαχείριση της περιοχής Νέδας του Ν. Μεσσηνίας
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη εγκρίθηκε:

Α) Το ποσό των 350.000 ευρώ για την αξιοποίηση της Μεσσηνιακής Νέδας, μίας περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, προκειμένου να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και να αποτραπεί η απερήμωση και η εγκατάλειψή της και

Β) Η Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και η σύνταξη των Διαχειριστικών Σχεδίων Βελτίωσης και Ανάδειξης της περιοχής.
Την Προγραμματική Σύμβαση θα αναλάβουν να υλοποιήσουν, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας δια της Αναπτυξιακής της Εταιρείας και οι Δήμοι Αυλώνος, Δωρίου και Είρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα