Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 13-6-2007

 

 

 

 

 
Συνεχίζεται η χρηματοδότηση των υπηρεσιών Κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη ανακοινώνει ότι παρατείνεται η χρηματοδότηση των δομών Κοινωνικής Μέριμνας των Παιδικών, Βρεφονηπιακών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και των Μονάδων «Βοήθεια στο σπίτι» έως τις 31-8-2008.

Η παράταση της χρηματοδότησης διευκολύνει τους Δήμους να εξοικονομήσουν πόρους και να προετοιμαστούν αρτιότερα για το μέλλον όταν θα αναλάβουν την χρηματοδότηση με ιδίους πόρους.

Δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ρυθμίζουν την εφαρμογή της συνέχισης της λειτουργίας των Δομών Κοινωνικής Μέριμνας και καλούνται οι ΟΤΑ και οι Αναπτυξιακές Εταιρείες να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία των Δομών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την παράταση λειτουργίας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Μέριμνας που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου ανέρχεται στα 2,7 ΕΚ €.

 

 

 

 
2η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων στην Ηραία
23 κ 24 Ιουνίου 2007 στο Δ.Δ Κοκκορά

Αυτή η 2η Έκθεση έρχεται συνέχεια μιας σειράς ενεργειών που στοχεύουν στην ανάδειξη του πλούτου του τόπου μας και τελικά στην καθιέρωσή τους ως προορισμό αγροτουρισμού.

Σκοπός της είναι η διάδοση και η χρήση αγνών προϊόντων της περιοχής μας όπως το μέλι, λάδι, κτηνοτροφικά προϊόντα αλλά και παραδοσιακών συνταγών που ακολουθούσαν οι γιαγιάδες. Θέλουμε να πετύχουμε τον παραπάνω σκοπό και ν’ αναδείξουμε τον τόπο μας ως ιδανικό προορισμό αγροτουρισμού. Πιστεύουμε, ότι μέσα από μια ισορροπημένη ανάπτυξη, θα συνδυαστεί η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου με τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Επίσης, πιστεύουμε, πως η διάδοση των παραδόσεων, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς, η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (ιαματικός, περιηγητικός, ορειβατικός) και η χρήση αγνών προϊόντων για διατροφή, αποτελούν την ουσιαστική απάντηση στην αναζήτηση λύσεων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας,

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ελένη Θανοπούλου – Αντιδήμαρχος Ηραίας

Πρόγραμμα

Σάββατο 23 Ιουνίου 2007
--19.00 Άφιξη
--19.30 Εγκαίνια
--20.00 Ομιλία Δημάρχου Ηραίας κ. Σταύρου Χριστόπουλου
--20.15 Ομιλία Αντινομάρχη Αρκαδίας κ. Κων/νου Μυλωνά με θέμα: «Προοπτική Ανάπτυξης του ποταμού Αλφειού στα πλαίσια διανομαρχιακής συνεργασίας».
--20.30 Ομιλία Δημάρχου Ανδριτσαίνης κ. Τρύφωνα Αθανασόπουλου με θέμα: «προστασία και ανάδειξη του ποταμού Αλφειού στα πλαίσια διαδημοτικής συνεργασίας».
--20.45 Ομιλία Καρδιολόγου κ. Ηλία Χειμώνα με θέμα: «μεσογειακή διατροφή – καρδιοαγγειακά νοσήματα».
--21.00 Ομιλία Προέδρου Ένωσης Βιολογικών Προϊόντων κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου με θέμα: «Βιολογική καλλιέργεια».
--22.00 Μουσική Εκδήλωση

Κυριακή 24 Ιουνίου 2007
Η Έκθεση προϊόντων δέχεται τους επισκέπτες από 9.00 πμ έως 19.00 μμ

Οργανωτική Επιτροπή
Ελένη Θανοπούλου – Αντιδήμαρχος
Κων/νος Αλβενιώτης – Δημοτικός Σύμβουλος
Σπυρίδων Βούλγαρης – Πρόεδρος Τ.Σ
Μιχαήλ Κότσικας – Δημοτικός Υπάλληλος
Ιωάννης Σεφερλής – Εκπρόσωπος Συλλόγου Κοκκοραίων

Τηλέφωνα επικοινωνίας
27950 31114 27950 31117 Fax 27950 32433

 

 

 

 
Εργοστάσιο Ανακύκλωσης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη παραβρέθηκε χθες, Τρίτη 12 Ιουνίου, στα εγκαίνια του Εργοστάσιου Ανακύκλωσης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού του Εθνικού Κέντρου Ανακύκλωσης Α.Ε. στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Το εργοστάσιο Ανακύκλωσης του ΕΚΑΝ Α.Ε. που εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά, είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα για την Ανακύκλωση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, στα πλαίσια του αντίστοιχου συλλογικού συστήματος ανακύκλωσης που έχει εγκρίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μιλώντας για το έργο αυτό η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη ανέφερε: «Το μοναδικό στην Ελλάδα Εργοστάσιο Ανακύκλωσης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, εγκαινιάζεται σήμερα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος. Η Ελληνική Πολιτεία προχωράει με ταχύτατα βήματα στην προστασία του περιβάλλοντος έχοντας πλήρη νομοθετικό πλαίσιο για την ανακύκλωση.

Υπάρχει μία συντονισμένη, στοχευμένη στρατηγική για την προστασία του περιβάλλοντος. Αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη, για μείωση της ανεργίας και νέες θέσεις απασχόλησης, τέτοιου είδους δραστηριότητες όπως η σημερινή, δίνει πολλές θέσεις απασχόλησης και επιλύει χρόνια προβλήματα στην ελληνική περιφέρεια.»

 

 

 

 
Μεταγραφές στον Αστέρα κ.α. νέα
Τροίρης, Μπολμποτσάν στον Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης κινούμενος μεθοδικά προχώρησε χθες στην απόκτηση δύο νεαρών ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών, όπως είναι ο Νίκος Τροίρης από τον Πιερικό και ο Ρομάν Μπολμποτσάν από την Ξάνθη.

Ο Τροίρης είναι γεννημένος στις 2 Δεκεμβρίου 1986 και βοήθησε σημαντικά τον Πιερικό στην άνοδο του στη Β’ Εθνική. Ξεκίνησε από τον Απόλλωνα Λιτόχωρου και πέρσι αγωνίστηκε στην ομάδα της Κατερίνης με την οποία πανηγύρισε τον τίτλο στη Γ’ Εθνική.

Ο Μπολμποτσάν είναι γεννημένος στις 13 Μαΐου 1987 και πριν έρθει στον Αστέρα Τρίπολης αγωνίστηκε στην Ξάνθη.

Η ενδεκάδα τυχερών για τα εισιτήρια διαρκείας

Μία ενδεκάδα τυχερών ανέδειξε η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Θρασύβουλος, για 11 εισιτήρια διαρκείας της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου στα εντός έδρας παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης.
Η κλήρωση των 11 εισιτηρίων διαρκείας ήταν μία προσφορά της Διοίκησης της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης σε συνεργασία με το τμήμα Marketing του συλλόγου. Οι 11 υπερτυχεροί που ανέδειξε η κληρωτίδα ήταν οι εξής:

1) Γιάννης Καραγιάννης
2) Χαράλαμπος Παύλος
3) Χρήστος Κουλούρης
4) Χρήστος Γκάτσος
5) Νίκος Ντρέμπος
6) Χρήστος Παναγόπουλος
7) Γιάννης Καρνέζης
8) Βασίλης Παπαθανασόπουλος
9) Γιώργος Καραμήτος
10) Χαράλαμπος Τσαγκαρόπουλος
11)Παναγιώτης Κωστόπουλος

Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται να υπάρξει και η σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ, για το τι πρόκειται να ισχύσει την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 για τα εισιτήρια διαρκείας του Αστέρα και την πρώτη συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα.

Κεντρικός ομιλητής ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης κ. Βαγγέλης Κρητικός ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές κατά τη δεύτερη ημέρα του 2ου Παγκόσμιου Αθλητικού Συνεδρίου που διεξήχθη στη Σπάρτη.
Την κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Πέντε παίκτες του Αστέρα στην καλύτερη ενδεκάδα

Πέντε παίκτες του Αστέρα μπήκαν στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας σύμφωνα με την εκτίμηση της αθλητικής εφημερίδας Sport Day, η οποία δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες και το σχετικό δημοσίευμα.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, πώς οι παίκτες αυτοί επιλέχθηκαν επειδή ήταν οι πρωταγωνιστές των επιτυχιών της ομάδας τους.
Από τον Αστέρα στην καλύτερη ενδεκάδα στο συγκεκριμένο δημοσίευμα βρήκαν μία θέση οι:
Γιάννης Συμεωνίδης: Στη δεύτερη του χρονιά στον Αστέρα πανηγύρισε ισάριθμο πρωτάθλημα. Ο 32χρονος πορτιέρο αγωνίστηκε σε 33 από τα 34 παιχνίδια και ήταν από τους καλύτερους παίκτες των Αρκάδων. Το χάι-λάιτ της φετινής του πορείας ήταν τα δύο πέναλτι που απέκρουσε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής στο ντέρμπι με τη Βέροια.

Νίκος Λαζαρίδης: Ο «κάπταιν» του Αστέρα είχε πάρει τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι του. Αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια και από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Οφρυδόπουλος έπαιζε για δύο. Από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της σαιζόν, θα παντρευτεί σε μερικές ημέρες ως πρωταθλητής.

Πέτρος Κανακούδης: Από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος. Προερχόνταν από μία μέτρια σαιζόν στη Βέροια, αλλά στην Τρίπολη αναγεννήθηκε. Εκτός από δεξί χαφ έπαιξε ακόμα ως αμυντικό και ως αριστερό, έβαλε πέντε γκολ, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν βαθμοί. Είχε έναν ελεύθερο ρόλο μέσα στο παιχνίδι του και αυτό τον βοήθησε αρκετά.

Ροτζέριο Μάρτινς: Είναι σίγουρο πώς αυτό το όνομα όταν το πρωτοακούσατε δε σας είπε και πολλά. Λογικό. Ο Βραζιλιάνος, όμως, του Αστέρα έκανε πράγματα και θαύματα. Όργωνε την αριστερή πλευρά. Από τους πιο γρήγορους παίκτες της κατηγορίας, ένας χαφ τόσο με οργανωτικές, όσο και με εκτελεστικές ικανότητες.

Ηλίας Ιωάννου: Όλοι αναφέρονται στο ξέσπασμα του Αστέρα Τρίπολης στο φινάλε, όταν και έμεινε για δώδεκα παιχνίδια αήττητος. Λίγοι, όμως, θυμούνται ότι ο Ηλίας Ιωάννου σκόραρε σε επτά από αυτά. Εκτός από τα 15 γκολ είχε 7 ασίστς και ας μη ξεχνάμε ότι στο δεύτερο μισό της σεζόν πέρασε σε θέση καθαρού «φουνταριστού». Όταν δηλαδή άρχισε να «πυροβολεί» κατά βούληση.
- Τα σχόλια που γράφονται σε κάθε παίκτη του Αστέρα είναι αυτά που έγραψε η συγκεκριμένη αθλητική εφημερίδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα