Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 12-6-2007

 

 

 

 
Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στην Ι.Μ. Αρτοκωστά
Στον ανακριτή θα οδηγηθούν αύριο οι δύο από τους τρεις δράστες, προκειμένου να
απολογηθούν για το άγριο έγκλημα που είχαν διαπράξει στις 24 Απριλίου στην Ι.Μ.
Αρτοκωστά με θύματα τις δύο μοναχές, την ηγουμένη Μακρίνα, που γεννήθηκε το 1921 στο Βαρθολομιό Ηλείας και τη μοναχή Μακαρία που γεννήθηκε το 1944 στο 'Αστρος.
Οι δύο συλληφθέντες, ένας Έλληνας και ένας Σκοπιανός, ομολόγησαν τις πράξεις τους ενώ ο τρίτος, έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

 

 

 

 
Απάντηση σε ερώτηση Ρέππα για την άνιση και αθέμιτη κατανομή των πόρων ΕΣΠΑ
Σε Απάντηση της Ερώτησης που κατάθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, καταγγέλλοντας τόσο την άνιση και αθέμιτη κατανομή των πόρων, σύμφωνα με το ΕΣΠΑ 2007-2013, που πλήττει ιδιαίτερα την περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο τη μείωση του Περιφερειακού Εισοδήματος που παρατηρείται μεταξύ των δυο τελευταίων ΠΕΠ Πελοποννήσου και του Γ' και Δ' ΚΠΣ, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν, δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει άμεση σύγκριση των προϋπολογισμών των ΠΕΠ μεταξύ Γ' και Δ' περιόδου και μιλά γενικά και αόριστα για αύξηση των πόρων στις Περιφέρειες. Περισσότερα...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 

 

 

 
Στην τελική ευθεία το Δίκτυο επιχειρήσεων περιβαλλοντικού – πολιτιστικού τουρισμού
Ανοιχτή πρόσκληση στους επιχειρηματίες, να συμμετάσχουν στην κοινωνική επιχείρηση «GreenTraveller»

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Προώθησης Αγροτουρισμού στην Επισκοπή Τεγέας, εκεί δηλαδή που θα είναι και η έδρα της κοινωνικής επιχείρησης «GreenTraveller», παρουσιάστηκε την 1η Ιουνίου, το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας της.

Η «GreenTraveller», είναι επιχείρηση κοινωνικής οικονομίας (κοινωνική επιχείρηση) που δημιουργείται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL, με τη συμμετοχή μάλιστα, όχι μόνον των φορέων που σχετίζονται με το αντικείμενο και των στελεχών που εκπαιδεύτηκαν για το σκοπό αυτό, αλλά και επιχειρήσεων των οποίων τα προϊόντα και υπηρεσίες ταιριάζουν με τον χαρακτήρα της κοινωνικής επιχείρησης (τοπικά ποιοτικά προϊόντα, εναλλακτικός τουρισμός, πολιτισμός κ.λπ.). Περισσότερα...


 

 

 

 
Έπεσε η αυλαία του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου
Η αυλαία των εργασιών του 16ου Πανελλήνίου Συνεδρίου Ενώσεων & Τοπικών Επιτροπών, σηματοδοτεί πλέον καθοριστικά για το μέλλον, τη δομή και τους στόχους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Το τριήμερο 8 – 9 – 10 Ιουνίου, στο Ξενοδοχείο ΄΄PHARAE PALACE΄΄, μπήκαν οι βάσεις για την Ανάπτυξη, τη λειτουργία τόσο των τοπικών, όσο και των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων, τις Εθνικές Ομάδες Ανδρών – Γυναικών, τα οικονομικά και τη συνεργασία με την Γενική Γραμματεία και το Υπουργείο Παιδείας για τα Τ.Α.Δ. και το Πρόγραμμα ΕΣΥΑΑ.

Οι πρωτοποριακές προτάσεις των κ.κ. Κώστα Πολίτη, Γιάννη Γιαννόπουλου και Κώστα Μίσσα, για την μείωση ηλικιών στα Πρωταθλήματα, την έκδοση δεύτερου δελτίου στους εφήβους αθλητές, την καθιέρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, την λειτουργία, τόσο προπονητικών κέντρων επίλεκτων αθλητών, όσο και 4 Αθλητικών Λυκείων Καλαθοσφαίρισης, σε όλο τον ελλαδικό χώρο, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα και έντονο ενδιαφέρον στις εργασίες του Συνεδρίου. Περισσότερα...

 

 

 

 
Λήξη εκπαιδευτικής περιόδου ΚΕΕ
Τα στελέχη του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Αρκαδίας, με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής περιόδου, σας ενημερώνουν ότι υλοποιήθηκαν 71 εκπαιδευτικά προγράμματα σε 10 Δήμους καθώς και 2 προγράμματα εξ’ αποστάσεως που αφορούσαν ολόκληρη την περιφέρεια Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη, τα οποία παρακολούθησαν συνολικά περίπου 1000 άτομα.

Πιο αναλυτικά καλύφθηκαν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες :
1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ ( 5 τμήματα )
2. ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ( 10 τμήματα )
3. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ( 24 τμήματα )
4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ ( 2 τμήματα )
5. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ( 9 τμήματα )
6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΤΕΧΝΕΣ ( 13 τμήματα )
7. ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ( 6 τμήματα )
8. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
( 4 τμήματα – 2 Δια ζώσης και 2 εξ’ αποστάσεως ).

Θα ήθελαν επίσης, να ευχαριστήσουν δημόσια, όλους τους εκπαιδευόμενους που συμμετείχαν στα προγράμματα, καθώς και όλους τους φορείς, που συνέβαλαν ενεργά στην οργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, να ευχηθούν καλό καλοκαίρι σε όλους και να ενημερώσουν ότι η νέα εκπαιδευτική περίοδος ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, το γραφείο του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, θα παραμείνει ανοιχτό, όλο το καλοκαίρι, καθημερινά, από τις 09:00 – 17:00 για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως, Διεύθυνση Ελευθερίου Βενιζέλου 22 ( Υπεύθυνος Εκπαίδευσης: Σπυρόπουλος Ηλίας, Σύμβουλος Εκπαίδευσης : Λαμπροπούλου Φωτεινή Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης : Παντελές Θεόδωρος ), τηλ. 2710 – 232524. ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ideke.edu.gr και στο e-mail: kee-ark@sch.gr

Το έργο «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων» εντάσσεται στο Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2.β) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα