Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 12-4-2007

 

 

 

 
Η "ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό 2007
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ψήφισε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό για το 2007. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό διαχειριστικού χαρακτήρα, αποσπασματικό, χωρίς κατευθύνσεις και όραμα.

Δεχόμαστε ότι μια Δημοτική Αρχή στην έναρξη της τετραετίας της αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς τη σύνταξη του προϋπολογισμού. Συνεπώς θα φανεί από τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών αν η σύνταξή τους θα είναι προϊόν ανοιχτής διαβούλευσης της Δημοτικής Αρχής με τους φορείς της πόλης και διαλόγου με τους πολίτες ή θα είναι προϊόν κλειστών θυρών, όπως φέτος που το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός ανακοινώθηκαν την τελευταία στιγμή. Είναι αμφίβολο αν, υπό την πίεση του χρόνου, ακόμα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν τη δυνατότητα να τα διαβάσουν, πολύ περισσότερο να τα μελετήσουν. Η διαδικασία ψήφισής τους, αντί να έχει τα στοιχεία μιας ουσιαστικής και γόνιμης συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξελίχθηκε σε μια άγονη αντιπαράθεση επιχειρημάτων και ευφυολογημάτων, για τις ευθύνες τού ποιος άφησε σε ποιον «καμένη γη» ή «μαύρη τρύπα» από την προ προηγούμενη τετραετία.

Δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση για την προτεραιότητα, την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα έργων και μελετών. Τα προβλήματα της πόλης και των δημοτικών της διαμερισμάτων είναι πολλά και είναι φανερό ότι δεν τα αντιμετωπίζει ο φετινός προϋπολογισμός. Η απουσία δημόσιου διαλόγου δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε διεξοδικά. Επισημαίνουμε όμως τα εξής: Περισσότερα...

 

 

 
Ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Αστέρα για Καστοριά
Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας μπήκαν οι παίκτες του Αστέρα, με τον Πάουλο Κάμπος να δίνει τις τελευταίες ημέρες έμφαση στην επαναφορά των παικτών σε συνθήκες πρωταθλήματος και να σχεδιάζει τον τρόπο αντιμετώπισης του προσεχούς αντιπάλου.

Παράλληλα, ο τεχνικός του Αστέρα επισημαίνει καθημερινά στους παίκτες του, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης και ειδικά σε ένα παιχνίδι-ντέρμπι όπως είναι αυτό του Σαββάτου στην Καστοριά...

Η ομάδα τελείωσε τη σημερινή της προπόνηση με μοναδικά προβλήματα τραυματισμού τους Πουρτουλίδη, Καλογιαννίδη που θα απουσιάσουν τελικά από τον αγώνα της Καστοριάς.

Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει αύριο το πρωί, μετά την πρωινή προπόνηση για τη Μακεδονική πόλη, όπου και θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της Καστοριάς.

Ο αγώνας του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ-3. Αυτός θα είναι ο όγδοος αγώνας του Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα που θα έχει τηλεοπτική κάλυψη.
Τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν στην Τρίπολη με τον ΠΑΣ Γιάννενα, τον Αγροτικό Αστέρα και τον Πανσερραικό, ενώ εκτός έδρας μεταδόθηκαν οι αγώνες με Καλλιθέα, Μεσσηνιακό, ΠΑΣ Γιάννενα και Λεβαδειακό.

Στο μεταξύ και με την ευκαιρία των 'Αγιων Ημερών του Πάσχα, οι παίκτες έκαναν το τραπέζι σε όλα τα στελέχη της ομάδας (διοίκηση, προπονητικό τιμ, υπαλληλικό προσωπικό) σε κεντρικό εστιατόριο της Τρίπολης.

Το πρωτάθλημα νέων Β'-Γ' Εθνικής αρχίζει επίσης το Σάββατο, με την ομάδα του Αστέρα να παίζει εκτός έδρας με το Θρασύβουλο.

 

 

 
Το νέο Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης
Μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ ΜΕΓ/ΛΗΣ στις 11 - 4 - 2007
η σύνθεση του Δ.Σ έχει ως κάτωθι :

Πρόεδρος: ΜΑΝΤΗΣ Αθανάσιος
Γενικός Γραμματέας: ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Αγγελής
Αντιπρόεδρος: ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
Ταμίας: ΣΑΡΔΕΛΗΣ Κων/νος
Οργανωτικός Γραμματέας: ΝΙΚΗΤΑΣ Γεώργιος
Έφορος ΑΗΣ: ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ Ιωάννης
Έφορος Ορυχείων: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ Κων/νος
Έφορος Τ.Α. ΚΟΥΡΟΥΝΙΩΤΗΣ Βασίλειος
Υπεύθυνος Τύπου: ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος

Μέλη:
ΓΚΟΥΖΟΣ Ιωάννης
ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ Γεώργιος
ΚΩΤΣΙΡΟΣ Νικόλαος
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Αντώνιος
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΣΩΦΡΟΝΑΣ Ευάγγελος
 

Δες αποτελέσματα εκλογών Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης 29-30 Μαρτίου >>>

 

 

 

 
Ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα αγροτουρισμού
Το γραφείο Tourexpo Business Consulting διοργανώνει μια σειρά «εκπαιδευτικών» ταξιδιών στο εξωτερικό (σε συνεργασία με ταξιδιωτικό γραφείο), με σκοπό την απόκτηση εμπειριών και την ενημέρωση των επιχειρηματιών τουρισμού για τα τεκταινόμενα στην τουριστική αγορά.
Οι συμμετέχοντες στα ταξίδια συνοδεύονται από εξειδικευμένο οικονομολόγο τουρισμού, ο οποίος εξηγεί και αναλύει. Μετά το πέρας του ταξιδιού θα παραδοθεί σε κάθε συμμετέχοντα η ανασκόπηση του ταξιδιού και προτάσεις για εφαρμογή κάποιων στοιχείων στην Ελλάδα.

Φέτος τα ταξίδια έχουν προορισμό την Ουγγαρία, στην καρδιά της Ευρώπης. Την Ουγγαρία επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 16 εκ. τουρίστες. Το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού βασίζεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με ιδιαίτερο βάρος στον Αγροτουρισμό. Σκοπός του ταξιδιού είναι η ανταλλαγή εμπειριών, η ενημέρωση για τη δομή του αγροτουρισμού (οργανωτική και νομική) καθώς και οι δυνατότητες τουριστικής «εκμετάλλευσης» της λαϊκής και ιστορικής παράδοσης. Περισσότερα...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα