Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 11-4-2007

 

 

 

 
Εορτασμός 184ης επετείου της Β' εν Αστρει Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων
Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2007, θα εορτασθεί η 184η Επέτειος της "Β' εν 'Αστρει Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων του έτους 1823", στο Αστρος του Δήμου Β. Κυνουρίας σύμφωνα με το πρόγραμμα >>>>>

 

 

 
Η Γενική Γραμματέας στην Αθήνα
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα συμμετέχει την Παρασκευή 13 Απριλίου στη συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Θέμα της συνάντησης θα είναι η ενημέρωση της Επιτροπής Παρακολούθησης επί της απολογιστικής έκθεσης του Προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για το 2006 και συζήτηση για την περαιτέρω πορεία του προγράμματος για το 2007.

Στα πλαίσια του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το 2005 υλοποιούνται δύο έργα:
Α) Εφαρμογή Συστήματος ISO 9000 προυπολογισμού 134.999 ευρώ. Στόχος του υλοποιούμενου έργου είναι η εφαρμογή διαδικασιών που έχουν σχέση με το διεθνές πρότυπο ISO 14001, ώστε να επιτυγχάνεται υψηλό επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών προς τον πολίτη στο τομέα των περιβαλλοντικών θεμάτων.

Β) Μητροπολιτικό Ασυρματικό Ευρυζωνικό Δίκτυο κτιρίων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προυπολογισμού 170.000 ευρώ. Στόχος του έργου είναι η διάδοση της χρήσης νέων τεχνολογιών στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η σύνδεση του με ευρυζωνικά δίκτυα των υπηρεσιών Δημόσιου συμφέροντος, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης αξιοποίηση του νέου δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ»

 

 

 
Σύσκεψη υπευθύνων για την ειδική αγωγή
Την Τρίτη 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συντονισμό του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Νικολάου Μαραμπέα και με συμμετοχή των Διευθυντών των πέντε Κέντρων Διάγνωσης Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Κ.Δ.Α.Υ.) των Νομών της Περιφέρειας. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συζήτηση σημείων του νέου νόμου για την ειδική αγωγή που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή, ένας πρώτος απολογισμός του έργου στον τομέα της Ειδικής Αγωγής που επιτελείται από τα Κ.Δ.Α.Υ. , από τα Ειδικά Σχολεία ή Εργαστήρια και από τις Τάξεις Ένταξης για παιδιά με ειδικές ανάγκες σε σχολεία των νομών. Ταυτόχρονα έγινε σχεδιασμός για το επόμενο τρίμηνο μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους και σχεδιάστηκε επανάληψη των συσκέψεων με συμμετοχή στη μια εξ αυτών των Διευθυντών των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Κ.) και των Διευθυντών των Ειδικών Σχολείων.

Με τις ενέργειες αυτές θεωρείται ότι προσεγγίζεται η υποχρέωση της πολιτείας σε αυτή την ειδική ομάδα μαθητών ώστε να διαμορφωθούν οι κατά το δυνατόν καταλληλότερες συνθήκες για τη μεγιστοποίηση της παρεχόμενης στους μαθητές αυτούς εκπαίδευσης.

 

 

 
Αστέρας, στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για το παιχνίδι του Σαββάτου
Οι ευχές και η πρώτη προπόνηση

Οι ανταλλαγές ευχών ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της πρώτης προπόνησης του Αστέρα μετά τις Αγιες Ημέρες του Πάσχα. Μετά το τριήμερο ρεπό που έδωσε στους παίκτες του ο Βραζιλιάνος τεχνικός Πάουλο Κάμπος, άρχισε χθες το τελικό στάδιο προετοιμασίας για τον αγώνα του Σαββάτου στην Καστοριά.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Αστέρας την προηγούμενη εβδομάδα με κάποιους τραυματισμούς παικτών, δείχνουν να ξεπερνιούνται με εξαίρεση το Νίκο Πουρτουλίδη που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι.

Από τους υπόλοιπους παίκτες, όλοι είναι στη διάθεση του προπονητικού τημ, καθώς αποδείχθηκε πώς δεν αντιμετώπιζαν κάτι σοβαρό και όλοι τους έδωσαν το παρόν στη σημερινή προπόνηση.

 

 

 
ΓΕΦΥΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΞΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΙΤΑΛΙΑΣ
Μετά από σειρά επιτυχιών του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Στρατή στο Chelsea της Νέας Υόρκης όπου αντιπροσωπεύεται το καθολικό έργο του από την Agora Gallery, δέχτηκε πρόταση από τον Curator Riccardo Sacquegna της Primo Piano Livingallery – Contemporary Art in Italy στο Lecce να συμμετάσχει μέρος των έργων του στην έκθεση “FUORIGIOCO” - Arte
Contemporanea με επιμελήτρια της έκθεσης την Dr. Dores Sacquegna.

FUORIGIOCO 1 APRILE – 12 APRILE 2007

Η έκθεση FUORIGIOCO αναφέρεται σε έργα όπου χειρίζονται την αντίληψη της πραγματικότητας με εικόνες που εξερευνούν την συναισθηματική σχέση της κοινωνίας σε σχέση με το τι επικρατεί στη σύγχρονη εποχή μας και τους μύθους της αυτής τεχνολογικά εμπλουτισμένης. Η έκθεση βασίζεται και ερευνά τις ψυχολογικές επιπτώσεις του να είσαι θεατής και καταναλωτής λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνολογίες που μας χωρίζουν από την πραγματικότητα και εκθέτουν την αυξανόμενη απευαισθητοποιημένη απάντηση στην ανησυχαστική τέχνη δημιουργίας ίματζ. Μέσω της αναδίφησης των λαικίστικων μέσων όσον αφορά την ικανοποίηση και την έμφαση στη σωματική αγωγή, με τα έργα Τέχνης της FUORIGIOCO, επιθυμούμε να εξερευνήσουμε όχι μόνο την ακρίβεια του τι βλέπουμε σε ένα φιλμ και σε μία φωτογραφία, αλλά επίσης πως τοποθετώντας πλάι – πλάι τέχνη δημιουργίας ίματζ σε δισεκατομμύρια συρραφές ανόμοιων πραγμάτων ή πως οι εικονικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και χώρων δεν θα συνδεόντουσαν διαφορετικά.
Η FUORIGIOCO αναγνωρίζεται ωσάν μία έκθεση ιδιαίτερης σημασίας για τον Έλληνα δημιουργό Γιάννη Στρατή την στιγμή μάλιστα που όλη η φιλοσοφία της ταυτίζεται απόλυτα με τις δηλώσεις του καλλιτέχνη για το πλείστον της εργασίας του. Ο Στρατής αναφέρει για το έργο του . . .

"Οι ζωγραφικές μου αναζητήσεις και επιδόσεις και η θεματογραφική περιοχή μου βασίζεται στην ανθρώπινη μορφή ως επί το πλείστον.
Με τον τρόπον αυτό εκφράζω τις βιωματικές μου καταστάσεις και τις εσωτερικές ανησυχίες μου.
Προβληματίζομαι από την ανθρώπινη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα η οποία κατ’ εμέ, ολοένα βυθίζεται μέσα στη νέα τάξη πραγμάτων σε συνδυασμό με την τεχνοκρατική εξέλιξη.
Βλέπω τον άνθρωπο στις ηθικές του αξίες άμεσα κατακερματισμένο και αδύναμο να αντιδράσει μέσα στην φυσική του θετική και πανανθρώπινη εξέλιξη. Παράλληλα όμως με όλα αυτά υπάρχει και μια νότα αισιοδοξίας όπου εγώ αυτή κρατώ, εξελίσσομαι και προχωρώ".

Το κοινό στην Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την νέα εικαστική κατάθεση του καλλιτέχνη μέσα από την Αναδρομική έκθεσή του τον Δεκέμβρη του 2007, με τίτλο "Welcome to Μy Word", στην Down Town Art Gallery Shop Λυκαβηττού 15 στο Κολωνάκι, με επιμελητή της έκθεσης τον γνωστό Γκαλερίστα Alex Marathianakis.

www.athensdowntownart.com

Καθώς επίσης και στην Agora Gallery στο Chelsea in New York City στη μοναδική αυτή έκθεση, με τίτλο "Odyssey Within, όπου θα πραγματοποιηθεί 15 Δεκέμβρη 2007.

www.agora-gallery.com

FUORIGIOCO

Primo Piano Livingallery
Contemporary Art in Italy
Viale G.Marconi 4, 73100
Tel/Fax: 0039 – 0832304014
Lecce – Italy.

www.primopianogallery.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα