Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 9-5-2007

 

 

 

 
Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αξιοποίηση του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Στο πλαίσιο του έργου CRESCENT που υλοποιεί η αναπτυξιακή σύμπραξη «Καλειδοσκόπιο» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ολοκληρώθηκε η “μελέτη για την αξιοποίηση του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου” με στόχο την ανάπτυξη εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων ιδιαίτερα σε περιοχές εκτός του επίσημου “τουριστικού χάρτη”.

Η μελέτη εξετάζει τις δυνατότητες συμπληρωματικής αξιοποίησης πολιτισμικών και περιβαλλοντικών πόρων και αναδεικνύει πέντε θεματικούς άξονες, γύρω από τους οποίους συγκροτούνται προτάσεις που φωτίζουν τα ιδιαίτερα γνωρίσματα ενός τόπου ως συγκριτικά πλεονεκτήματα για την προσφορά τουριστικών υπηρεσιών. Οι προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν, επίσης, περιοχές με σχετικά αυξημένες τουριστικές ροές και αναπτυγμένες υποδομές στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού που αφορά συνολικά το προσφερόμενο τουριστικό “προϊόν” στην Πελοπόννησο. Περισσότερα...

 

 

 

 
Συνάντηση με Ολλανδούς δημοσιογράφους
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη συναντήθηκε σήμερα το πρωί με ομάδα Ολλανδών δημοσιογράφων στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη, στο ταξίδι γνωριμίας της Πελοποννήσου που πραγματοποιούν.

Η Γενική Γραμματέας καλωσόρισε στην Πελοπόννησο τους Ολλανδούς δημοσιογράφους, τους επεσήμανε πώς βρίσκονται σε μία από τις ομορφότερες και ιστορικότερες περιοχές της Ελλάδας, που συνδέει διαχρονικά και αρμονικά πολιτισμό, φυσικό περιβάλλον και τουρισμό.

Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι «Η Πελοπόννησος είναι μια περιοχή που εκτός από το παραδοσιακό τουριστικό προϊόν «Ήλιος & Θάλασσα» συνδυάζει όλες τις μορφές τουρισμού από τον περιηγητικό, αρχαιολογικό, ιστορικό, θρησκευτικό μέχρι τον γαστρονομικό και αυτό ακριβώς επιδιώκουμε, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος σε νέες μορφές τουρισμού»

Η ομάδα των Ολλανδών δημοσιογράφων από τη Δευτέρα 7 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 13 Μαΐου θα περιηγηθεί σε τουριστικούς προορισμούς, επισκεπτόμενη κλασσικά, βυζαντινά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου, με οργανωμένες ξεναγήσεις, καθώς και επιλεγμένες διαδρομές στη φύση.

Η σημερινή επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των συντονισμένων δράσεων της Περιφέρειας για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου στο εξωτερικό και αποτελεί συνέχεια από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση της Ολλανδίας τον περασμένο Ιανουάριο.

 

 

 

 
Εκδήλωση για την επέτειο της ιστορικής μάχης του Βαλτετσίου
Στο Δ.Δ. Βαλτετσίου του Δήμου Βαλτετσίου την Κυριακή 13 Μαΐου 2007 θα γίνουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιστορικής μάχης του Βαλτετσίου σύμφωνα με το πρόγραμμα...

 

 

 

 
'Αρχισε η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι με την Καλαμάτα
Μετά το χθεσινό ρεπό που έδωσε στους παίκτες του ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Αστέρα Πάουλο Κάμπος ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία για το Σαββατιάτικο παιχνίδι στην Καλαμάτα.
Ο Αστέρας θα επιδιώξει σε αυτό το παιχνίδι να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την ιστορική άνοδο στη Σούπερ Λίγκα τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ωστόσο δεν είναι εύκολο, αφού η Καλαμάτα είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην έδρα της, κάτι που γνωρίζει καλά το προπονητικό τημ του Αστέρα που καταστρώνει τα σχέδια του γι αυτό το παιχνίδι.

Ο Βραζιλιάνος προπονητής του Αστέρα θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του εκτός του τιμωρημένου Ζουντί που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ στον αντίποδα, ο Κανακούδης εξέτισε την τιμωρία του και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του προπονητή τημ.

Καλαμάτα και Αστέρας βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος στον αγώνα του πρώτου γύρου, όταν ο Αστέρας κέρδισε στην Τρίπολη με 3-1, χάρη σε τέρματα των Κλοκίδη, Τσουκαλίδη, Ζουντί.

Δύο γκολ ο Κουσκουνάς με την εθνική νέων

Στο μεταξύ, ο Νίκος Κουσκουνάς του Αστέρα έπαιξε και στα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τη δεύτερη προκριματική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19 που θα γίνει από 1 έως 6 Ιουνίου στην Πιερία.
Ο Κουσκουνάς αγωνίστηκε στα τελευταία τριάντα λεπτά στο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Νέων με την Καλλιθέα, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με 2-1.
Ο νεαρός παίκτης του Αστέρα σκόραρε δύο φορές στο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Νέων με τη Νέα Ιωνία, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με 6-2. Ο Κουσκουνάς αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε στο 78' και στο 82'

Έχασαν οι νέοι του Αστέρα

Αν και προηγήθηκε στο 15ο λεπτό με δυνατό σουτ του Μπαρουτσάκη μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η ομάδα νέων του Αστέρα έχασε 2-1 και δεν κατάφερε στο φινάλε να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας.
Η Παναχαική χωρίς να είναι καλύτερη του Αστέρα, ισοφάρισε στο 33' με κοντινό σουτ του Καραχάλιου και κέρδισε στο 90ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χαλούλου.
Κακή διαιτησία από τον Παλαιολόγο.
Παναχαική: Γεωργόπουλος, Κουνάδης, Σπανοσωτηρόπουλος, Καραχάλιος, Παναγιωτακόπουλος, Γκοτσούλιας, Νάτσης, (71' Ανδρικόπουλος), Μαλτάς, Χαλούλος (81' Ραμαντάνης), Μπαμπίλης, Μπάρλας (60' Νιφορόπουλος).
Αστέρας: Ψυχογιός, Τόκος, Πριόβολος, Κοκκάλας, Αναγνωστόπουλος, Βλαχοκυριάκος, Πετρόπουλος, Ζιούλης (78' Τσουκάνι), Μπαρουτσάκης, Χριστάκος, Μέλλος (89' Αρδάμης).

 

 

 

 
Ερώτηση Αλαβάνου για τα εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ
Εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ. Ερώτηση του Αλέξανδρου Αλαβάνου προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Ανάπτυξης.

Στις 8-5-07 στη 5η Μονάδα ΑΗΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στην Πτολεμαϊδα τραυματίστηκε θανάσιμα 42χρονος εργαζόμενος πατέρας τριών παιδιών. Είναι ο δεύτερος θάνατος από ατύχημα στην ΔΕΗ αυτό τον μήνα. Ο εν λόγω εργαζόμενος που δούλευε για λογαριασμό εργολάβου στην ΔΕΗ. εισήλθε στη μονάδα, προκειμένου να απομακρύνει υπολείμματα τέφρας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Μέχρι σήμερα έχω καταθέσει δύο ερωτήσεις (4452/ 25-10-2004 και 6314/ 12-1-2006 ) για τα συγκλονιστικά επίπεδα εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Στις ερωτήσεις αυτές κατήγγειλα συγκεκριμένα τον τεράστιο αριθμό εργατικών ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, όπου συμβαίνει ένα εργατικό ατύχημα την ημέρα. Το γεγονός αυτό επιβάλλει η Πολιτεία να ασχοληθεί και να διερευνήσει ουσιαστικά τις πραγματικές αιτίες, αυτών των ανατριχιαστικών αριθμών και την άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων. Αντί αυτού οι απαντήσεις που έλαβα ήταν πανομοιότυπες, διέφερε μόνο ο αριθμός πρωτοκόλλου αφού ούτε ο αρμόδιος Υπουργός Απασχόλησης ούτε οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΔΕΗ έκαναν τον κόπο να αλλάξουν έστω και τις διατυπώσεις στις γραπτές τους απαντήσεις.

Νομίζω ότι η αντιμετώπιση αυτή είναι αποκαλυπτική για το ενδιαφέρον των Διοικήσεων της ΔΕΗ, των εργολάβων αλλά και της Πολιτείας για τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων και τις οικογένειες τους.

Ξανακαταθέτω τις ερωτήσεις προς τους Υπουργούς Απασχόλησης Κοινωνικής Προστασίας και Ανάπτυξης με την ελπίδα ότι θα λάβω ουσιαστικές απαντήσεις

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Ανάπτυξης

1. Με ποιον τρόπο θα φροντίσουν, ώστε να τηρούνται οι βασικοί κανόνες ασφαλούς εργασίας στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για όλους τους εργαζόμενους μονίμους και εργαζόμενους μέσω εργολάβων;

2. Επειδή η εντατικοποίηση της εργασίας, ιδίως στα εργολαβικά έργα, αποτελεί βασική αιτία των ατυχημάτων, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων προστασίας; Θα προσλάβει η ΔΕΗ εξειδικευμένο προσωπικό;

3. Προτίθενται να εξετάσουν την επαναφορά της κυμαινόμενης εισφοράς του επαγγελματικού κινδύνου που θα προσδιορίζεται, θα αναπροσαρμόζεται, θα αυξάνει , θα μειώνεται ανάλογα με την επικινδυνότητα του παραγωγικού κλάδου παραγωγής, τα δηλωθέντα ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Αλαβάνος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα