Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 8-6-2007

 

 

 

 
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα αποκαλυπτήρια του Γρ. Λαμπράκη
Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2007 και ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης- Γρηγόρη Λαμπράκη στο Τ.Δ. Κερασίτσας του δήμου Τεγέας θα γίνει η τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.
Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.
Λήξη προσέλευσης στο χώρο της τελετής 10.30 π.μ.

 

 

 

 
Αύριο ο τελικός για το κύπελλο Ερασιτεχνών
Η Δόξα Μεγαλόπολης και ο Κιλκισιακός είναι οι δύο ομάδες που έφθασαν στο φετινό τελικό για το κύπελλο Ερασιτεχνών. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου 9-6-07 στις 5.30 στη Λαμία. Πολλοί Αρκάδες θα βρεθούν στη Λαμία για να ενισχύσουν την Αρκαδική ομάδα. Για το σκοπό αυτό θα δρομολογηθούν λεωφορεία.

 

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 07/6/07 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

 

 

 
Συνέντευξη τύπου για την διαχείριση των Στερεών αποβλήτων στο Ν. Αρκαδίας
Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επιβολή τσουχτερών προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα στερεά απόβλητα.
Δυστυχώς στο Νομό Αρκαδίας η κατάσταση δεν είναι καλή και η επιβολή προστίμων σχεδόν βέβαιη αν η κατάσταση δεν αλλάξει.

• Η παράνομη διακίνηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων από τους ΟΤΑ Αρκαδίας συνεχίζεται.
• Η αποκατάσταση των χωματερών δεν έχει ξεκινήσει.
• Το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου για δημιουργία ΧΥΤΑ αποτελεί κακή πολιτική απόφαση και επιλογή, αμφισβητείται με επιστημονικά κριτήρια και απορρίπτεται από την τοπική κοινωνία που σχεδιάζεται η κατασκευή του.
• Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Αρκαδίας παραμένει ουσιαστικά χωρίς διοίκηση λόγω παραταξιακών και ενδοπαραταξιακών αντιθέσεων.
• Οι Δήμοι του Νομού, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, και ειδικότερα ο Δήμος Τρίπολης που παράγει το μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών, δεν έχουν ξεκινήσει καμία διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι τρεις Κινήσεις που υπογράφουμε αυτή την πρόσκληση, έγκαιρα επισημάναμε το πρόβλημα, καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις και αποφάσεις της προηγούμενης Διοίκησης του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και προτείναμε λύσεις ρεαλιστικές, οικολογικά συμβατές, οικονομικές και εφαρμόσιμες.
Σήμερα, στο παρά πέντε από την επιβολή προστίμων, υποστηρίζουμε ότι η λύση εξακολουθεί να υπάρχει, αρκεί οι ΟΤΑ να δραστηριοποιηθούν χωρίς χρονοτριβή προς την κατεύθυνση:
- Μείωσης παραγωγής απορριμμάτων
- Διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, λιπασματοποίηση, κομποστοποίηση.
- Τελική διάθεση των υπολειμμάτων σε ΧΥΤΥ.

Επιθυμώντας να αναπτύξουμε δημόσια τις απόψεις μας και να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των συμπολιτών μας στο σοβαρό αυτό θέμα για το οποίο δυστυχώς δεν διεξάγεται δημόσιος διάλογος με πρωτοβουλία των ΟΤΑ,  πραγματοποιούμε συνέντευξη τύπου την ΤΡΙΤΗ 12/6/2007 και ώρα 12 π.μ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Δημοτική Κίνηση «Τρίπολη - Ανθρώπινη Πόλη»
Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός «Αρκάδων Κοινόν»
Κίνηση Πολιτών «Κοινωνική Πρωτοβουλία Τεγεατών»

 

 

 

 
Αρκαδική διάκριση από το Παγκόσμιο Κογκρέσο των Ποιητών
Η Ζαννέτα Καλύβα από τη Βάχλια Γορτυνίας, συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης 2006, με τα βιβλία της "Νότες μιας ζωής" και "Με της καρδιάς μου τα φτερά".
Τα έργα της διακρίθηκαν από το Παγκόσμιο Κογκρέσο των Ποιητών, υπό την αιγίδα
της Ουνέσκο και της απενεμήθη ο τίτλος της Επίτιμου Διδάκτωρος Λογοτεχνίας.
Η διοργάνωση έλαβε χώρα στη πρωτεύουσα της Μογγολίας το Ουλάν Μπατόρ, με την ταυτόχρονη εορτή των Μογγόλων για τα 800 χρόνια από την ίδρυση του Μογγολικού κράτους του μεγάλου Τζέκινς Χάν.
Η Ζαννέτα Καλύβα είναι μέλος και της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών ΔΕΕΛ, με πρόεδρο την Ακαδημαϊκό κ. Χρυσούλα Βραβερη Βάρρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα