Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 8-5-2007

 

 

 

 

 
9 Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου
Με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν.2703/99 καθιερώνεται η 9η Μαΐου ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους Πολεμιστές τους Αγωνιστές και Νεκρούς και τα Θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-44 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Φέτος ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

α. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου
της 9ης Μαΐου 2007.
β. Φωταγώγηση από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2007 μέχρι τις πρωινές ώρες της 10ης Μαΐου 2007 όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων κα· Μνημείων της Τρίπολης.

 Ώρα 10.30: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Αικατερίνη Νικήτα, Φιλόλογο καθηγήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης.

Ώρα 11.00: Συγκέντρωση των επισήμων και του Λαού της Πόλης, στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει έπαρση της σημαίας -επιμνημόσυνη δέηση - κατάθεση στεφάνων από τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον Νομάρχη Αρκαδίας, τον Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού, τον Δήμαρχο Τρίπολης, τα κόμματα, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Πολιτικές Νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την Εορτή αυτή.
Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των Ενδόξων Νεκρών - Εθνικός Ύμνος.

 

 

 

 
Ταξίδι Ολλανδών δημοσιογράφων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Η Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα πλαίσια των συντονισμένων δράσεων για την τουριστική προβολή των τουριστικών προορισμών της Πελοποννήσου διοργανώνει με τη συνδρομή των φορέων τουρισμών, ένα ταξίδι γνωριμίας με την Πελοπόννησο, δέκα Ολλανδών δημοσιογράφων.

Το δημοσιογραφικό γκρουπ θα περιηγηθεί όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όλα τα κλασσικά και βυζαντινά μνημεία με οργανωμένες ξεναγήσεις, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται, μετά από επίσκεψη στα μοναστήρια Φιλοσόφου και Προδρόμου, και κατάβαση με rafting στο Λούσιο ποταμό.

Η Γενική Γραμματέας θα καλωσορίσει την Τετάρτη 9 Μαΐου (9 π.μ) τους προσκεκλημένους δημοσιογράφους στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

 

 

 

 
 Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αριστερών Συνδικαλιστών
Συνδικαλιστές από 12 χώρες τής Ευρώπης (Αυστρία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ελλάδα, Τουρκία, Εσθονία, Πορτογαλία, Καταλονία, Μεγ. Βρετανία, Δανία) συναντήθηκαν στην Αθήνα στις 4 - 5 - 6 Μάη 2007, στα πλαίσια της δεύτερης Συνδιάσκεψης του δικτύου συνδικαλιστών του κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» προκειμένου να συντονίσουν την συνεργασία τους και τη δράση τους, με στόχο την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην νεοφιλελεύθερη επίθεση που συντελείται σε όλες τις χώρες σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία αναμένεται, άμεσα, μια εντατικοποιημένη επαναφορά της οδηγίας Bolkenstein και της εισαγωγής των οδηγιών τής Πράσινης Βίβλου στις χώρες - μέλη της Ε.Ε. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα