Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 7-5-2007

 

 

 

 
Έντονο παραμένει το πρόβλημα της φυματίωσης σε παγκόσμιο επίπεδο
Έντονο παραμένει το πρόβλημα της φυματίωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά τη μικρή κάμψη που εμφανίζει η νόσος τα τελευταία δυο χρόνια!! .
Κι αυτό γιατί το 2005 δηλώθηκαν 8.800.000 νέες περιπτώσεις φυματίωσης και 1.600.000 θάνατοι στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 195.000 θάνατοι από διπλή λοίμωξη φυματίωσης και AIDS!!!

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασαν το Σάββατο, στο 33ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο, που οργάνωσε στην Αθήνα η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, ο πνευμονολόγος κ Μιχάλης Τουμπής διευθυντής της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» και ο βιοπαθολόγος κ Ευάγγελος Παπαφράγκας, διευθυντής του Μικροβιολογικού Τμήματος του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, τονίζοντας πως πρόβλημα φυματίωσης κατά τα τελευταία χρόνια εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και η χώρα μας.

Σύμφωνα με τους δύο εισηγητές, δυστυχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία για τη φυματίωση στη χώρα μας είναι αναξιόπιστα, κυρίως γιατί δεν δηλώνονται όλες οι περιπτώσεις της νόσου. Όπως διευκρίνισαν η επίσημα δηλούμενη επίπτωση της φυματίωσης παρουσιάζει σταθεροποίηση ή και πτωτική πορεία, ακολουθώντας τα διεθνή δεδομένα. Περισσότερα...

 

 

 

 
17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναισθησιολογίας
Ρώσικη …ρουλέτα με τη ζωή εκατοντάδων ασθενών παίζεται καθημερινά στα χειρουργεία των νοσοκομείων και κλινικών ολόκληρης της χώρας. Το γεγονός ότι δεν έχουμε καθημερινά νεκρούς οφείλεται στις υπερπροσπάθειες των αναισθησιολόγων αλλά και στην τύχη!!!

Η σοβαρή αυτή καταγγελία έγινε σήμερα, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, από την αναισθησιολόγο κ Ελένη Πλέσια, πρόεδρο του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αναισθησιολογίας, το οποίο διοργανώνει 9 με 13 Μαΐου στην Αθήνα, η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία.

«Πράγματι οι αναισθησιολόγοι δίνουν καθημερινά μάχη για να μην έχουμε απώλειες ασθενών» τόνισε χαρακτηριστικά η κ Πλέσια και πρόσθεσε πως «παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη της επιστήμης στον τομέα των φαρμάκων και της τεχνολογίας μας επιτρέπει να χορηγούμε ασφαλή αναισθησία η μη τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών στα χειρουργεία νοσοκομείων και κλινικών, είναι δυνατόν η μπορεί να θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ασθενών». Περισσότερα...

 

 

 

 
«Εσωτερική Οδύσσεια» στη Νέα Υόρκη
Η διεθνής καλλιτέχνιδα Σοφία Αγγέλη, μετά την έκθεση “Il Guardino Secreto” «Ο Μυστικός Κήπος» στην Primo Piano Livin Gallery στο Lecce της Ιταλίας θα συμμετάσχει τον Δεκέμβριο του 2007 μαζί με καταξιωμένους Έλληνες και Ιταλούς καλλιτέχνες στην έκθεση "The Odyssey Within" στην γνωστή Agora Gallery στο Chelsea της Νέας Υόρκης.

Δικαίωμα συμμετοχής στην έκθεση “The Odyssey Within” έχουν όσοι καλλιτέχνες υποβάλλουν, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της AGORA GALLERY, το Portfolio τους, και εφόσον η εργασία τους γίνει δεκτή από το εκλεκτό επιτελείο της παραπάνω γκαλερί και την κυρία Angela DiBello, διευθύντρια όχι μόνο της AGORA GALLERY αλλά και του έγκυρου περιοδικού τέχνης ARTISPECTRUM που εκδίδεται στη Νέα Υόρκη και διανέμεται στα μεγαλύτερα Μουσεία και σε σημαντικά σημεία Tέχνης σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα