Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 7-3-2007

 

 

 

 
Προβολή ταινιών από την Ομάδα "Έλευσις"
Μικρό αφιέρωμα στον κινηματογράφο του Ιάπωνα σκηνοθέτη Κένζι Μιζογκούτσι διοργανώνει η Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας Έλευσις, στο στέκι της (Αισχύλου 1 και Τάπιας).
Ο Κένζι Μιζογκούτσι γύρισε συνολικά πάνω από 100 ταινίες, που έχουν σα βασικό θέμα τη κριτική της σύγχρονης η φεουδαρχικής κοινωνίας και τη μοίρα της γυναίκας μέσα σε μια κοινωνία πολωμένη στις παραδοσιακές και μοντέρνες δυνάμεις. Η πλαστικότητα των έργων του, ο ουμανισμός του και η τέχνη της αφήγησης τοποθετούν το Μιζογκούτσι στις κορυφαίες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και δικαίως θεωρείται ως ο πιο σημαντικός δημιουργός της 7ης τέχνης.

Θα προβληθούν οι ταινίες :

- «Οι σταυρωμένοι εραστές» μια ταινία - ιδεόγραμμα του έρωτα που γύρισε ο σκηνοθέτης το 1954 (Τετάρτη 7 Μαρτίου, 8.30 μμ).
- «Ο επιστάτης Σάνσο» (Αργυρός Λέων Φεστιβάλ Βενετίας). Μια ταινία για την ανάδυση της ηθικής σε συνθήκες φυσικής βαρβαρότητας (Τετάρτη 14 και Σάββατο 17 Μαρτίου, 8.30 μμ).
- Ουγκέτσου Μονογκατάρι» ή οι ιστορίες της χλωμής σελήνης μετά τη βροχή όπως μεταφράζεται στα ελληνικά το αριστούργημα του Μιζογκούτσι που γύρισε το 1953 αποσπώντας το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας την ίδια χρονιά και το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, τοποθετώντας τη στις 12 καλύτερες ταινίες από καταβολής κινηματογράφου. Η ταινία χαρακτηρίζεται από το σεναριογράφο της Γιοσικάτα σαν «ένας ηθικός θρήνος για τη συμπεριφορά μιας ανθρωπότητας που την έχει χαλάσει και σακατέψει ο πόλεμος». (Τετάρτη 21 Μαρτίου και Σάββατο 24 Μαρτίου, 8.30 μμ).

Οι ταινίες προβάλλονται σε συνεργασία με τη New Star

Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Έλευσις», Αισχύλου 1 και Τάπιας –Τρίπολη Αρκαδίας
Τ.θ 133, Τ.Κ 22 100, Τηλ. 2710-238493, κιν. 697 2237943

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα