Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 7-2-2007

 

 

 

 
Περιβαλλοντικά προβλήματα και εκπαιδευτικές δράσεις
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, η Δ/νση Δ.Εκπ/σης Ν. Αρκαδίας, το Παράρτημα Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Ν. Αρκαδίας και ο Όμιλος Παιδαγωγικού Προβληματισμού και δράσης για την περιβαλλοντική εκπ/ση και επιμόρφωση διοργανώνουν διημερίδα με θέμα: "Περιβαλλοντικά προβλήματα και εκπαιδευτικές δράσεις" που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Λαγκαδίων την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Φεβρουαρίου.

 

 

 
Τρία μεγάλα έργα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας στην Αργολίδα
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη, ανακοίνωσε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2007, από τα Γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας:

1) Την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του έργου:
«Βελτίωση-κατασκευή της Εθνικής Οδού Ναυπλίου-Λυγουριού, τμήμα Χάνι Μερκούρη-Λυγουριό» συνολικού προυπολογισμού 7.500.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου αυτού είναι η κατασκευή του τμήματος από τη θέση Χάνι Μερκούρη μέχρι το Λυγουριό, συνολικού μήκους 4,4 χλμ, με σκοπό την περιφερειακή προσπέλαση των οικισμών, την αύξηση της ασφάλειας της κυκλοφορίας, τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και τη μείωση του χρόνου διαδρομής για τους χρήστες της περιοχής που διακινούν κυρίως αγροτικά προϊόντα, αλλά και των επισκεπτών προς τα θέρετρα και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Αργολίδας.

Με την ήδη εγκαταστημένη εργολαβία κατασκευάζεται το προηγούμενο τμήμα της νέας οδού από την περιοχή, προ του οικισμού Αρκαδικού μέχρι τον οικισμό Χάνι Μερκούρη, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής σύνδεσης της οδού με την Παλαιά Εθνική Οδό.

Εκτός της αρτηρίας προβλέπεται η κατασκευή ενός ισόπεδου κόμβου στο τέλος της χάραξης και παραπλεύρων οδών συνολικού μήκους 5,1 χλμ, που απαιτούνται για την αποκατάσταση της τοπικής κυκλοφορίας και της προσπέλασης στις εκατέρωθεν της οδού ιδιοκτησίες.

Στο αντικείμενο του έργου, περιλαμβάνονται δαπάνες αρχαιολογίας, η μετατόπιση των δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) και η απαλλοτρίωση των απαιτουμένων ιδιωτικών εκτάσεων. Θα εκτελεστούν και οι προβλεπόμενες εργασίες:
- Χωματουργικά
- Τεχνικά
- Οδοστρωσία
- Ασφαλτικά
- Σήμανση
- Ασφάλιση
- Οδοφωτισμό κόμβων και δημιουργία πράσινου

2) Την ένταξη στο Ταμείο Συνοχής του έργου «Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου» συνολικού προυπολογισμού 11.035.000 ευρώ.
Το έργο εγκρίθηκε το Δεκέμβριο του 2006 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει στόχο να λυθούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα μεγαλύτερα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Κρανιδίου (Κρανίδι, Πορτοχέλι, Κοιλάδα) και τα οποία έχουν σχέση με τα δίκτυα αποχέτευσης και την επεξεργασία των οικιακών λυμάτων.

Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης στο Κρανίδι, η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Πορτοχέλι, η κατασκευή αγωγών μεταφοράς των λυμάτων από το Πορτοχέλι και την Κοιλάδα στην υπάρχουσα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κρανιδίου, την κατασκευή μονάδας προ-επεξεργασίας βοθρολυμάτων και την προμήθεια αποφρακτικού μηχανήματος.

Για το Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Κρανιδίου, προβλέπεται η κατασκευή 3.598 μέτρων πρωτεύοντος δικτύου, 17.542 μέτρων δευτερεύοντος δικτύου και 1.729 μέτρων καταθλιπτικών αγωγών, με τα απαραίτητα φρεάτια και δύο αντλιοστάσια.

Για το Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Πορτοχελίου, προβλέπεται η κατασκευή 4.506 μέτρων πρωτεύοντος δικτύου, 9.718μέτρων δευτερεύοντος δικτύου και 1.300 μέτρων καταθλιπτικών αγωγών, με τα απαραίτητα φρεάτια και τέσσερα αντλιοστάσια.

Για τον Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό μεταφοράς λυμάτων στην ΕΕΛ Κρανιδίου, προβλέπεται η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων, μήκους 7.150 μέτρων, από το Πορτοχέλι στην υπάρχουσα ΕΕΛ Κρανιδίου, καθώς και δύο αντλιοστάσια.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων, μήκους 4.600 μέτρων από την Κοιλάδα στην υπάρχουσα ΕΕΛ Κρανιδίου, καθώς και ένα αντλιοστάσιο.

Σημειώνεται ότι το εσωτερικό δίκτυο του οικισμού Κοιλάδας, ήδη κατασκευάζεται με πόρους από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
Προβλέπεται επίσης, η κατασκευή μονάδας προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων με δυνατότητα υποδοχής 60 κυβικών μέτρων την ώρα, η οποία θα περιλαμβάνει εσχάρωση, δεξάμενη εξισορρόπησης και το αντλιοστάσιο βοθρολυμάτων.

Τέλος, προβλέπεται η προμήθεια ειδικού αποφρακτικού μηχανήματος, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις φραξίματος των νέων ή των υφιστάμενων δικτύων αποχέτευσης, που έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Το αποφρακτικό μηχάνημα θα έχει τη δυνατότητα απόφραξης αγωγών διαμέτρου ανάλογης των δικτύων που θα κατασκευαστούν.

Ακόμα, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη ανακοίνωσε πώς την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση του έργου «Μεταφορά και διανομή νερού για την άρδευση από τα δίκτυα του Ανάβαλου στις μη αρδεύσιμες περιοχές» συνολικού προυπολογισμού 3.570.000 ευρώ.

Το αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι η αποπεράτωση του έργου μεταφοράς του αρδευτικού νερού από την ΚΔ Αναβάλου προς την περιοχή Κουτσοποδίου και περιλαμβάνει τα παρακάτω έργα:
- Έργο υδροληψίας από την ΚΔ Αναβάλου και δεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης. Το τμήμα αυτό του έργου έχει κατασκευαστεί κατά ένα μέρος
- Αντλιοστάσιο ανυψώσεως των αρδευτικών νερών για την εξυπηρέτηση της περιοχής Ινάχου, εκτάσεως 37.200 στρεμμάτων. Έχουν κατασκευαστεί οι οικοδομικές εργασίες του αντλιοστασίου σε ποσοστό 40%
- Καταθλιπτικό αγωγό από το πιο πάνω αντλιοστάσιο μέχρι τη δεξαμένη αποδόσεως στην περιοχή της συμβολής των χειμάρρων Ινάχου και Δερβανακιώτη. Έχει κατασκευαστεί ο σωληνωτός χαλύβδινος αγωγός σε όλο το μήκος.
- Δεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης στο πέρας του καταθλιπτικού αγωγού. Έχουν κατασκευαστεί οι χωματουργικές εργασίες και τα σκυροδέματα επενδύσεων.

Αναλυτικά η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε για τα παραπάνω έργα:

«Με την κατασκευή του τμήματος Χάνι-Μερκούρη, προυπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ γίνεται πραγματικότητα ένα αίτημα πολλών χρόνων για την τοπική κοινωνία της Αργολίδας, αφού βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας του οδικού άξονα Ναυπλίου-Λυγουριού και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η ασφαλής και ταχύτερη μετακίνηση των χρηστών της περιοχής, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην τόνωση της τουριστικής κίνησης στην ενδοχώρα της Αργολίδος.

Παράλληλα, με την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων Κρανιδίου-Πορτοχελίου και του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού συμβάλλουμε αναμφισβήτητα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και αντιμετωπίζεται η περιβαλλοντική προστασία τουριστικών περιοχών.

Τέλος, με την κατασκευή Αγωγών μεταφοράς και διανομής νερού για τις αρδευτικές ανάγκες των καλλιεργειών προς την περιοχή Κουτσοποδίου ενισχύουμε τους αγρότες της περιοχής».
 

 

 

 
Οργάνωση συναυλίας από την Ομάδα "Έλευσις"
Σε Blues funky ρυθμούς θα μας ταξιδέψουν για δύο ώρες οι “Figokentros Blues band” την Πέμπτη 15 Φλεβάρη, στις 8. 30 μμ στο στέκι της Ομάδας Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας Έλευσις (Αισχύλου 1 και Τάπιας- όπισθεν 1ου Γυμνασίου Τριπόλεως). Μια συναυλία με blues ήχους αμερικάνικων προδιαγραφών, από ένα σχήμα που αποτελεί παράδοση στη μουσική σκηνή της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα