Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 6-6-2007

 

 

 

 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση στην Τεγέα
Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2007 και ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης- Γρηγόρη Λαμπράκη στο Τ.Δ. Κερασίτσας του δήμου Τεγέας θα γίνει η τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.
Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.
Λήξη προσέλευσης στο χώρο της τελετής 10.30 π.μ.

 

 

 

 
Επιστολή του "ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ" προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ
Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στην Αρκαδία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για δύο σημαντικά μνημεία της νεώτερης ιστορίας μας που έχουν σχέση με τον αγώνα της Ανεξαρτησίας και την περίοδο της Κατοχής.
Η Αρκαδία πέρα από κάθε ιστορική αμφισβήτηση αποτέλεσε το επίκεντρο του μεγαλειώδους αγώνα της ανεξαρτησίας που κατέληξε στην σύσταση του Νέου Ελληνικού κράτους.
Η πολιτεία εκατόν ογδόντα έξι χρόνια μετά, δυστυχώς, δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στον τόπο που ανέδειξε δεκάδες ηγέτες αυτού του αγώνα και έδωσε χιλιάδες θύματα για τη λευτεριά. Η ιστορική μνήμη χάνεται και τα ελάχιστα μνημεία που απομένουν από αυτή τη σημαντική για το έθνος ιστορική περίοδο εγκαταλειμμένα, καταστρέφονται. Κάνουμε έκκληση σε εσάς να βοηθείστε στην προσπάθεια διάσωσης της ιστορικής μνήμης.  Περισσότερα...

 

 

 

 
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου σύσκεψη, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, υπό την Προεδρία της Γενικής Γραμματέως κ. Αγγέλας Αβούρη με αντικείμενο την «αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών για το 2007»

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΗ Πελοποννήσου-Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Καμπισόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Επιθεωρητής Δασών Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κώστας Γεωργιλάς, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αρκαδίας κ. Γιάννης Παπασωτηρίου, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρκαδίας Πύραρχος κ. Κώστας Βουνάσης, οι εκπρόσωποι των Νομαρχών των Νομών Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Διευθυντές Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ο Πρόεδρος ΤΕΔΚ Νομού Αρκαδίας κ. Γιώργος Μπαρούτσας και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων ΤΕΔΚ νομών Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο τέλος της σύσκεψης η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Επισημάνθηκε ότι ιδιαίτερα φέτος λόγω των καιρικών συγκυριών, ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και καλά προετοιμασμένος.

Η Πολιτεία φέτος και ειδικότερα το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κατένειμε τους διπλάσιους πόρους σε σύγκριση με πέρυσι για την πυροπροστασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνεπώς, οι Δήμοι σήμερα έχουν τη δυνατότητα με τα χρήματα που τους έχουν δοθεί να κάνουν όλες εκείνες τις ενέργειες, για να αντιμετωπιστεί πρόωρα η όποια δασική πυρκαγιά συμβεί.

Θα ήθελα να επισημάνω πώς φέτος υπάρχει ένας πολύ καλός σχεδιασμός με τη συμμετοχή των Νομαρχιακών και Τοπικών Αυτοδιοικήσεων. Οι πυρκαγιές είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους, κατά συνέπεια και οι πολίτες, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση.»

 

 

 

 

 
Παραδόθηκε για χρήση το αλιευτικό καταφύγιο Κιάτου
Στην παράδοση για χρήση του αλιευτικού καταφυγίου του Κιάτου από τη Διεύθυνση Κατασκευής Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρευρέθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Δήμο Σικυωνίων, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη.

Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν, ο Νομάρχης Κορινθίας κ. Νίκος Ταγαράς, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Αγγελος Τσουλούφας, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κορινθίας κ. Χρήστος Δήμος και ο Διευθυντής Κατασκευής Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γιώργος Παπαηλίου και η μηχανικός του έργου κ. Μπαλωμένου

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη τόνισε «Με την ολοκλήρωση και παράδοση της χρήσης του αλιευτικού καταφυγίου Κιάτου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με 3 εκατ. ευρώ, διασφαλίζονται τα αλιευτικά σκάφη της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα έγινε ένα λιμάνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού.

Προστατεύουμε την αλιεία και παράλληλα δημιουργούμε εκείνες τις υποδομές προκειμένου να αυξήσουμε τις δυνατότητες για επέκταση της τουριστικής ανάπτυξης.

Πέρα όμως από αυτά, για την προώθηση της ανάπτυξης του Δήμου Σικυωνίων από το ΠΕΠ Πελοποννήσου χρηματοδοτούνται έργα ύψους 3,150 εκατ. ευρώ, όπως δίκτυα αποχέτευσης, δίκτυα ύδρευσης, το αρδευτικό έργο Βασιλικού, τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, προστατεύουν το περιβάλλον και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες ζωής»

Τα έργα που έγιναν στο αλιευτικό καταφύγιο του Κιάτου είναι τα παρακάτω:

Α) Επέκταση του προσήνεμου μώλου προς τα δυτικά σε μήκος 140 μέτρων στην ίδια διεύθυνση με το υφιστάμενο τμήμα του προσήνεμου μώλου και σε παράλληλη απόσταση 12 μέτρων προς τα βορειοδυτικά.
Το τμήμα του παλαιού ακρομωλίου, το οποίο έχει σχήμα τεθλασμένης γραμμής επεκτείνεται κατά πλάτος σε μήκος 13 μέτρων περίπου, με ταυτόχρονη καθαίρεση του εξωτερικού τοίχου που υπέρκειται της ανωδομής. Η διατομή του θα είναι μικτή. Θα αποτελείται εσωτερικά από κρηπίδωμα με πλάτος 6 μέτρων και εξωτερικά θα φέρει τοίχο και θωράκιση από φυσικούς ογκόλιθους. Η θεμελίωση της διατομής θα γίνει σε πυθμένα, ο οποίος προηγουμένως εξυγιανθεί.

Β) Παραλιακά κρηπιδώματα, τα οποία θα έχουν συνολικό μήκος 324,90 μέτρα και σταθερό πλάτος 7,50 μέτρα. Τα κρηπιδώματα είναι παράλληλα στην παραλιακή οδό Καλογεροπούλου. Θα σχηματιστούν από συμπαγείς τεχνητούς ογκόλιθους. Η θεμελίωση της διατομής θα γίνει σε πυθμένα, ο οποίος θα έχει προηγουμένως εξυγιανθεί.

Γ) Προβλήτα μήκους 40 μέτρων περίπου στα δυτικά της λιμενολεκάνης και πλάτους 3,50 μέτρων, στη θέση του ηπήνεμου μώλου. Η διατομή του κατασκευάστηκε από συμπαγείς τεχνητούς ογκόλιθους.

Δ) Εκσκαφή της λιμενολεκάνης συνολικής έκτασης θαλάσσιας επιφάνειας 30.000 m2 έτσι ώστε να αποκτήσει ενιαίο ελάχιστο βάθος -3,50 μέτρα.

Ε) Συμπλήρωση του υφιστάμενου τμήματος του προσήνεμου μώλου ως προς την εξωτερική θωράκισή του.

ΣΤ) Επέκταση στα νέα κρηπιδώματα του δικτύου ύδρευσης για την τροφοδοσία των σκαφών με πόσιμο νερό σε επιλεγμένες θέσεις τροφοδοσίας και επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου.

Ζ) Εξοπλισμός όλων των κρηπιδωμάτων με δέστρες και ελαστικά παρεμβλήματα για την πρόσκρουση των σκαφών στα κρηπιδώματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα