Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 5-6-2007

 

 

 

 
Ηλεκτροκίνητο ποδήλατο
Retro είναι το όνομα του και χωρίς υπερβολές «έκλεψε» τα βλέμματα αλλά και το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της πολυκλαδικής οικολογικής έκθεσης Εcolife 2007, η οποία φέτος φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Ξιφασκίας στο παλαιό δυτικό αεροδρόμιο στο Ελληνικό..
Σκέψη και δημιούργημα μια περασμένης εποχής, που σήμερα όμως έρχεται ως καινοτομία προσφέροντας ταυτόχρονα «λύση» στο κυκλοφοριακό, άσκηση και υγεία μαζί, για αυτούς που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Το "Retro" λοιπόν είναι ένα πανέμορφο τετράκυκλο ηλεκτροκίνητο ποδήλατο! Είναι μία καινοτομία για την εποχή μας που όμως έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν. Περισσότερα...

 

 

 

 
Η επίσκεψη στον Αστέρα των Παναρκάδων Θεσσαλονίκης
Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε στη Θεσσαλονίκη την αποστολή του Αστέρα, αφού το πρωί πριν τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Αγροτικό Αστέρα αντιπροσωπεία του Συλλόγου Παναρκάδων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα.
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν εκεί και έκδηλη ήταν η συγκίνηση των συμπατριωτών Αρκάδων, που γνώρισαν από κοντά τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες της ομάδας που τους έκαναν υπερήφανους.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Βαγγέλης Κρητικός δήλωσε για την επίσκεψη αυτή «Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά πώς οι Αρκάδες βρίσκονται παντού και είναι πραγματικά εντυπωσιακό να μας υποδέχονται και να μας καλωσορίζουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τη βάση μας»
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΕ Αστέρας Γιώργος Κριτσιδήμας είχε να πει και αυτός καλά λόγια για το Σύλλογο Παναρκάδων Θεσσαλονίκης «Είναι πραγματικά συγκινητική αυτή η επίσκεψη και τους ευχαριστούμε πολύ που είναι κοντά μας. Είναι τιμή που υπάρχουν Αρκάδες παντού και μας υποστηρίζουν στη δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε»

Ο στρατηγός ε.α Γιάννης Παναγόπουλος ήταν ο πρώτος που μίλησε από την αντιπροσωπεία των Παναρκάδων «Θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στη Θεσσαλονίκη και να σας διαβεβαιώσουμε ότι αισθανόμαστε πολύ περήφανοι γιατί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η ομάδα του Αστέρα κατάφερε να ανέβει συνεχόμενα κατηγορίες και να φτάσει στη Σούπερ Λίγκα.
Αυτή η πορεία έχει καταπλήξει όλους τους Αρκάδες, αλλά και γενικότερα όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Όπου πάμε και λέμε ότι είμαστε από την Τρίπολη, μας ρωτάνε για τον Αστέρα. Μόνο θετικά λόγια ακούγονται για τον Αστέρα παντού.
Συγχαρητήρια για την άνοδο και πλέον ευχόμαστε καλή πορεία στη Σούπερ Λίγκα»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος των Παναρκάδων Θεσσαλονίκης κ. Γιαννόπουλος «Εκπροσωπούμε σήμερα το Σύλλογο Παναρκάδων Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο Γιώργο Χρουσαλά, που δυστυχώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπορούσε να είναι σήμερα μαζί μας.
Νοιώθουμε συγκίνηση και αγάπη γι αυτή την ομάδα που μας έκανε υπερήφανους, φτάνοντας από το τοπικό πρωτάθλημα στην κορυφαία εθνική κατηγορία. Χαίρομαι ειλικρινά που είμαι από την Αρκαδία, όπως ότι είμαι σίγουρος πώς ο Αστέρας θα λάμψει και στη Σούπερ Λίγκα»

Με ενθουσιασμό μίλησε και ο τρίτος της παρέας κ. Ντέμος που δήλωσε «Είμαστε 52.500 Πελοποννήσιοι στη Θεσσαλονίκη και όλο αυτό το διάστημα ζούσαμε την αγωνία για την πορεία στη Β’ Εθνική και την ευτυχία για την άνοδο του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα. Η συγκίνηση μου είναι μεγάλη βλέποντας τους εκπροσώπους της ιστορικής Τριπολιτσάς. Σας συγχαίρω όλους και εύχομαι στον Αστέρα να τα πάει ακόμα καλύτερα στη Σούπερ Λίγκα»

Η αποστολή του Αστέρα βεβαίως είχε την ευκαιρία να δώσει αναμνηστικά της ομάδας στους εκπροσώπους των Παναρκάδων, τα οποία θα κοσμούν πλέον τα γραφεία του συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 
Στατιστικά Αστέρα
Μία ντουζίνα παίκτες σκόραραν για Αστέρα

Ο Αστέρας κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας την παραγωγικότερη επίθεση στη Β’ Εθνική με 56 τέρματα. Ο Ιωάννου σημείωσε 15 γκολ και αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ του Αστέρα και τρίτος στο φετινό πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα 13 στο δεύτερο γύρο.
Ο Ιωάννου έκανε και ένα ρεκόρ σκοράροντας σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος.
Ο Τσουκαλίδης σημείωσε το πιο γρήγορο γκολ, όταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με το Μεσσηνιακό σκόραρε στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζουμε τη… μία ντουζίνα παικτών της καλύτερης επίθεσης και πόσα γκολ σημείωσαν ο καθένας παίκτης του Αστέρα από αυτά τα 56 γκολ:
1. Ηλίας Ιωάννου 15
2. Πατρίκ Ντιμπάλα 7
3. Ροτζέριο Μάρτινς 6
4. Πατρίκ Ζουντί 6
5. Μιχάλης Κλοκίδης 5
6. Πέτρος Κανακούδης 5
7. Ζολτ Μπαράνιος 3
8. Γιώργος Τσουκαλίδης 3
9. Νίκος Λαζαρίδης 2
10. Αλαιν Μισέλ Έκουε 2
11. Σάββας Παντελιάδης 1
12. Σωκράτης Οφρυδόπουλος 1

- Παράλληλα, ο Αστέρας Τρίπολης είχε και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος δεχόμενος 25 γκολ. Την εστία του Αστέρα στα παιχνίδια της Β’ Εθνικής υπερασπίστηκαν με επιτυχία οι Γιάννης Συμεωνίδης, Νίκος Αναστασόπουλος και Δημήτρης Λυμπερόπουλος.

Αυτός που έπαιξε περισσότερο

Στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ήταν αυτός που δεν έλειψε καθόλου από τους αγώνες του Αστέρα, ενώ στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ήταν αυτός που έλειψε από ένα παιχνίδι (στον Κορυδαλλό με την Προοδευτική), αλλά που έπαιξε τα περισσότερα λεπτά (2.958) από όλους τους παίκτες του φετινού πρωταθλήματος.
Ο λόγος για τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Συμεωνίδη που στα δύο χρόνια παρουσίας του συνέδεσε το όνομά του με δύο ανόδους της ομάδας.

Οι πρωταθλητές της Β’ Εθνικής

Ο Αστέρας Τρίπολης κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο τίτλο του σε πρωτάθλημα εθνικής κατηγορίας και το πρώτο στη Β’ Εθνική κατηγορία, της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος την περίοδο 1962-1963.

Αναλυτικά οι πρωταθλητές από την περίοδο 1983-1984, όταν έγινε η Β’ Εθνική ενιαία κατηγορία έχουν ως εξής:
1983-84: Παναχαική-Πιερικός
1984-85: ΠΑΣ Γιάννενα
1985-86: Διαγόρας Ρόδου
1986-87: Παναχαική
1987-88: Δόξα Δράμας
1988-89: Ξάνθη
1989-90: Αθηναικός
1990-91: Εθνικός
1991-92: Απόλλων Καλαμαριάς
1992-93: Νάουσα
1993-94: Ιωνικός Νικαίας
1994-95: Πανηλειακός
1995-96: Καβάλα
1996-97: Πανιώνιος
1997-98: Αρης
1998-99: Τρίκαλα
1999-00: Αθηναικός
2000-01: Αιγάλεω
2001-02: ΠΑΣ Γιάννενα
2002-03: Χαλκηδόνα
2003-04: Κέρκυρα
2004-05: Λάρισα
2005-06: Εργοτέλης
2006-07: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

 

 

 

 
Τελείωσε η συνεργασία με έξι παίκτες
Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ανακοινώνει ότι λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία με τους Ίβο Ρικάρντο Σα, Γιάρεκ Μαζουρκίεβιτς, Ζολτ Μπαράνιος, ενώ δεν ανανεώθηκε η συνεργασία με τους Μιχάλη Κλοκίδη, Κώστα Καλογιαννίδη και Γιώργο Τσουκαλίδη, των οποίων έληξαν τα συμβόλαια.

 

 

 

 
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών
Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου στη 1.00 μ.μ. στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη υπό την Προεδρία της Γενικής Γραμματέως κ. Αγγέλας Αβούρη με αντικείμενο την «αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών για το 2007»

Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου, ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΗ Πελοποννήσου-Ηπείρου, ο Επιθεωρητής Δασών Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Νομάρχες των Νομών Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Διευθυντές Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, καθώς και οι Πρόεδροι ΤΕΔΚ νομών Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα